ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αρνητής ήττας… ακόμα και στα φιλικά!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Πάφο στο τέλους του α΄ μέρους, όμως στην επανάληψη χρειάστηκαν δύο λεπτά για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 κόντρα στην ομάδα της Κύπρου. Τα «πράσινα» γκολ οι Βέρμπιτς με πέναλτι (77΄) και Κρυπαράκος (79΄).

Αρνητής ήττας... ακόμα και στα φιλικά!

Στο φιλικό των πρωτοπόρων των δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας και Κύπρου, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο 13΄ έχοντας δοκάρι σε δυνατό σουτ του Χουάνκαρ.

Οι «πράσινοι» είχαν φρεσκάδα, όρεξη και διάθεση αλλά αυτή που ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο, ήταν η ομάδα της Πάφου που έμοιαζε πιο έτοιμη και με τη σειρά της απείλησε στο 24΄ με τον Μπετανκόρ να βγαίνει τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, αλλά να μην πλασάρει εύστοχα.

Στο 26΄ ο Παλάσιος για τον Παναθηναϊκό είχε ακόμα μια καλή στιγμή, με το δυνατό σουτ να κοντράρει πάνω σε σώματα αμυντικών.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.883 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 37΄ οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν όπως θα έπρεπε το φάουλ που κέρδισαν σε καλό σημείο και σαν μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα (39΄) είδαν την ομάδα της Κύπρου να παίρνει το προβάδισμα στο φιλικό, με ένα πανέμορφο γκολ από τον Βαλακάρι που βρέθηκε ολομόναχος, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Πάφος διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Μπετανκόρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ, έγραψε το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκουράσει τον Παλάσιος που προερχόταν από τραυματισμό και έριξε αρκετούς από τους βασικούς παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να χάσουν σε δύο περιπτώσεις την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, αρχικά με τον Πούγγουρα που κόπηκε την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια σε ένα γύρισμα του Σάντσες, ο τερματοφύλακας της Πάφου έδειξε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα πριν έρθει ο Σπόραρ που ήταν έτοιμος να παραβιάσει την εστία.

Στο 57΄ ο Σπόραρ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-1, όταν ο Μπερνάρ έκανε τη σέντρα, ο Σλοβένος φορ πήρε την κεφαλιά με τον Όιερ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση και να αποσοβεί την παραβίαση της εστίας του. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας στο φιλικό, ο Βαγιαννίδης συνδυάστηκε άψογα με τον Σπόραρ, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να εκτελέσει ιδανικά για το 2-1.

Στο 62΄ το δυνατό σουτ που δοκίμασε ο Τσόκαϊ, ανακόπηκε από αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Βέρμπιτς δε μπόρεσε να σκοράρει, σπαταλώντας μια κεφαλιά εξ΄ επαφής στο 64ο λεπτό. Οι «πράσινοι» ήθελαν με την υπεροχή τους, να φέρει καρπούς και να βάλουν το γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου μέσα στο ματς, αλλά δεν είχαν καλά τελειώματα και «καθαρό» μυαλό, με την ομάδα της Πάφου να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα αλλά και να μην απειλεί καθόλου στο β΄ μέρος.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 68΄ για να δούμε φάση από την πλευρά της Πάφου, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 72΄ ο Σιδεράς επωφελήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει εντός εστίας, με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στο 74΄ το καλοζυγισμένο φάουλ που εκτέλεσε ο Βαγιαννίδης, δεν βρήκε κανένα συμπαίκτη με τη μπάλα να απομακρύνεται σε κόρνερ μετά την παρέμβαση αμυντικού της Πάφου.

Ο Παναθηναϊκός με τον Βέρμπιτς να κερδίζει πέναλτι μετά από προσωπική ενέργεια και μαρκάρισμα εντός περιοχής στο 77΄, δεν έχασε την ευκαιρία για να μειώσει, με τον Σλοβένο εξτρέμ να ευστοχεί για το 2-1. Στο 79΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κρυπαράκος ισοφάρισε σε 2-2, με τον νεαρό άσο να βάζει ένα πανέμορφο τέρμα και σε έμπνευση αλλά και σε εκτέλεση.

Στο 83΄ ο Καμπετσής παραλίγο να κάνει το 2-3 και την ολική ανατροπή στο ματς, όταν βγήκε τετ α τετ και αστόχησε με πλασαριστό σουτ. Οι «πράσινοι» δεν έμειναν σε αυτό το 2-2, θέλησαν κάτι περισσότερο από το ματς, όμως το 2-2 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Ολαθάμπαλ, Δημητρίου, Μ. Παλάσιος, Μιχαήλ, Χαραμπάτζε, Πελάγιο, Ταβάρες, Χότσκο, Μπετανκόρ, Χέσταντ, Βαλακάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν για την κυπριακή ομάδα οι: Ολαθάμπαλ, Μπουνχ, Κωνσταντίνου, Χρ. Γεωργίου, Ν. Γεωργίου, Νταλ’ Ίνγκα, Εύζωνα, Λίχες, Παπαστυλιανού, Κοέλιο, Ζοάο Πέδρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (63’ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σάρλια (52’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (63’ Σιδεράς), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρουμπέν, Συμεωνίδης (46’ Τσόκαϊ), Σ. Παλάσιος (76’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (63’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (63’ Κυριόπουλος), Σπόραρ (63’ Καμπετσής).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...