ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος έδινε στον πατέρα Αντώνιο 12.000 ευρώ – Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» και τα οικονομικά του ιδρυτή της του πατέρα Αντώνιου.

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος έδινε στον πατέρα Αντώνιο 12.000 ευρώ – Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης

Πρώην συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου λάμβανε από την «Κιβωτό του Κόσμου» 12.000 ευρώ τον χρόνο και δύο ακίνητα, τα οποία τα είχε μεταβιβάσει αρχικά σε συγγενικά του πρόσωπα όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το παράδοξο είναι πως ο εν λόγω άντρας φέρεται μετά από καιρό να επιστρέφει τα χρήματα αυτά στην οργάνωση πιθανότατα ως αποπληρωμή για τα παραχωρούμενα σπίτια.

Το μυστηριώδες ακίνητο στην Ήπειρο

Την ίδια ώρα, στην κατοχή του πατέρα Αντωνίου φέρεται να είναι και ένα ακίνητο στην Ήπειρο, κοντά στις δύο δομές της Κόνιτσας και της Πωγωνιανής. Το εν λόγω ημιτελές ακίνητο πουλήθηκε από κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη συναλλαγή του με τον πατέρα Αντώνιο.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 216.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δίχως τέλος τα έσοδα της Κιβωτού

Τα έσοδα πάντως της Κιβωτού του Κόσμου δεν είχαν τέλος, καθώς έμπαιναν χρήματα στα ταμεία της από τηλεοπτικούς μαραθωνίους, κηδείες και μνημόσυνα, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ και πασχαλινές λαμπάδες μέχρι και από συσκευασμένα τυριά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Mια ΜΚΟ, ωστόσο, που μπροστά στις κάμερες ζητούσε εναγωνίως τρόφιμα, ρούχα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Από την άλλη είχε ρευστότητα 15 εκατομμύριων και 350.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο για έκτακτη ανάγκη.

«Εμείς δεν έχουμε πάρει κρατικές επιδοτήσεις. Ζούμε και πορευόμαστε από την αγάπη του κόσμου» έλεγε η πρεσβυτέρα.

Το τυρί της Κιβωτού στα σούπερ μάρκετ

Προϊόντα της Κιβωτού βρίσκονταν στα ράφια των σούπερ μάρκετ εδώ και δύο χρόνια… Η γκάμα μεγάλη από τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα, γκούντα, μυζήθρα και κεφαλοτύρι μέχρι και συσκευασία με πάριζα και ένταμ για τους λάτρεις των τοστ.

Τα τυριά αυτά δεν είναι παραγωγή της ίδιας της «Κιβωτού» αλλά μιας άλλης γνωστής ελληνικής εταιρείας που αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα τη δομή, δίνοντάς της μέρος των εσόδων της.

«Είμαστε συγκλονισμένοι με τα όσα εκτυλίσσονται. Τον πατέρα Αντώνιο δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά και ό,τι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε έμπρακτα τα παιδιά της δομής, δίνοντας μέρος των εσόδων μας. Έτσι κι αλλιώς η «Κιβωτός» είναι τα ίδια παιδιά που φιλοξενούνται και όχι η εκάστοτε διεύθυνση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία γαλακτοκομικών.

Η «Κιβωτός» όμως δεν αρκέστηκε στα έσοδα αυτά από τη δωρεά του ιδιώτη και αποφάσισε να παράξει και δικό της τυρί, το οποίο μάλιστα φτιάχνουν τα ίδια τα παιδιά στο τυροκομείο της Πωγωνιανής έναντι 5 και 10 ευρώ.

Κουτί της Κιβωτού και στο…μπάσκετ

Το κουτί εκτός από τις κηδείες έβγαινε και στους αγώνες μπάσκετ, το οποίο έφευγε γεμάτο με δωρεές ανθρώπων.

«Σε φιλανθρωπικούς αγώνες που γίνονταν με μεγάλες ομάδες, υπήρχαν παιδιά που τους έβαζαν να βγαίνουν με το κουτί, όπως έκαναν και στις κηδείες» δηλώνει πρώην τρόφιμος.

Ενεργό ρόλο στην ομάδα μπάσκετ της δομής είχε τόσο ο ίδιος ο παπα – Αντώνης, όσο και ο 35χρονος Ιρακινός πρώην διευθυντής της δομής που απολύθηκε πριν δύο μέρες από το νέο ΔΣ.

Πηγή: Newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...