ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Κύπρο

Σάρλια: “Να μην χάνουμε βαθμούς στους θεωρητικά μικρότερους αγώνες για να παραμείνουμε πρώτοι”

Ο Σβόνιμιρ Σάρλια μιλάει για τη χειμερινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού, αλλά και για τη συνέχεια της ομάδας. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Σάρλια: “Να μην χάνουμε βαθμούς στους θεωρητικά μικρότερους αγώνες για να παραμείνουμε πρώτοι”

Ο Σβόνιμιρ Σάρλια μιλάει για τη χειμερινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού, αλλά και για τη συνέχεια της ομάδας. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός αναφέρεται στον στόχο της διατήρησης της κορυφής και στην… υποχρέωση της ομάδας να συνεχίζει με νίκες, κυρίως στα παιχνίδια με “μικρότερους” αντιπάλους για να παραμείνει στην πρώτη θέση.

Αναλυτικά

-Κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Παναθηναϊκός “γύρισε” τα ματς κόντρα στην ΑΕΚ, κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο φιλικό με τη Χάποελ, αλλά ως ένα βαθμό και το ματς με την Πάφο. Το μυστικό της ομάδας είναι τελικά ότι πιστεύετε πολύ στη νίκη σε κάθε παιχνίδι, μέχρι το τέλος;

“Φυσικά έχουμε αυτοπεποίθηση και είναι φυσικό γιατί έχουμε σημειώσει πολλές νίκες. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας, έχουμε καλό κλίμα στον Παναθηναϊκό και για μένα όλο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό…”.

-Το έχετε κάνει όλο αυτό ακόμη και με πιο νέους παίκτες στην ενδεκάδα, οπότε η φιλοσοφία είναι η κοινή για όλους και την καταθέτετε μέσα στο γήπεδο…

“Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε τι να κάνουμε στο γήπεδο και ακόμα κι αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε, έχουμε μία ξεκάθαρη νοοτροπία. Γνωρίζουμε τι ζητάει ακριβώς ο προπονητής από εμάς και πότε δεν αλλάζουμε τη νοοτροπία μας. Γι’ αυτό είναι για μας εύκολο μερικές φορές να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε προσανατολισμό…”.

-Πως νιώθεις αυτές τις μέρες στη Κύπρο, πως κυλάει συνολικά η προετοιμασία για εσάς;

“Φανταστικά! Βρισκόμαστε σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο. Ο καιρός είναι υπέροχος, το φαγητό είναι τέλειο κι όλα είναι όμορφα. Είναι εξαιρετικές οι συνθήκες για την προετοιμασία της ομάδας. Οπότε το απολαμβάνουμε και δεν είναι πρόβλημα για εμάς που μένουμε εδώ”.

-Ο Βέρμπιτς και ο Παλάσιος επέστρεψαν και η ομάδα αρχίζει και “γεμίζει” ξανά. Νιώθεις ότι είστε πλήρως έτοιμοι για το Κύπελλο και την ελληνική Super League, στην επιστροφή σας;

“Φυσικά με αυτούς τους παίκτες έχουμε περισσότερη ποιότητα αλλά και όταν δεν αγωνίστηκαν, είχαμε βάθος. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ και του Παλάσιος συνεχίσαμε τις νίκες. Διαθέτουμε 18 με 20 ποιοτικούς παίκτες. Έτσι αν λείπει κάποιος, έχουμε κάποιον άλλον εξίσου καλό για να τον αντικαταστήσει…”.

-Κι εδώ στην Κύπρο πάντως η υποδοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι εντυπωσιακή. Σε κάθε ματς είναι σαν να παίζετε στη Λεωφόρο…

“Είναι υπέροχοι οι φίλαθλοί μας. Δεν έχουν πολλές ομάδες στον κόσμο αυτή τη τύχη. Ακόμα κι αν παίζουμε σε άλλη χώρα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας κι αυτό μας δίνει την ώθηση και την ενέργεια να ανατρέψουμε το σκορ, σε περίπτωση που βρισκόμαστε πίσω με 1-0 ή 2-0. Έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας και παίζουμε και γι’ αυτούς”.

-Τι πιστεύεις για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος; Οι αντίπαλοι σας θα σας κυνηγήσουν περισσότερο, νιώθετε έτοιμοι να παραμείνετε πρωτοπόροι ως το τέλος;

“Όλοι θα προσπαθήσουν να μας φτάσουν, το γνωρίζουμε αυτό. Αν με ρωτάς, αν νιώθουμε καλά στη πρώτη θέση, θα πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι-παιχνίδι, νίκη με νίκη, να μη χάνουμε βαθμούς στους θεωρητικά ‘μικρότερους’ αγώνες! Οπότε πιστεύω έχουμε πολλές ελπίδες να παραμείνουμε πρώτοι!”.

loading...

READ MORE