ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Απέδειξε ότι… επιστρέφει απέναντι σε όλους!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Απέδειξε ότι… επιστρέφει απέναντι σε όλους!

Από το καλοκαίρι έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το κατά πόσο θα επιστρέψει η… κανονικότητα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μερικές εβδομάδες βρισκόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αν και προφανώς χρειάζονται… χιλιάδες μίλια ακόμα για να φτάσει η ομάδα σε ένα νορμάλ -για τα δεδομένα της- επίπεδο.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσουμε αν οι «πράσινοι» έχουν καλύψει το δεδομένο χάντικαπ που υπήρχε (από πέρσι) με τον αιώνιο αντίπαλο, που είναι πολύ πιο «δεμένος» και έτοιμος. Συν τοις άλλοις, περιμέναμε να δούμε αν θα καταφέρουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων ημερών.

Άλλωστε, οι 3 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα (5 αν προσθέσουμε εκείνες στο πρωτάθλημα) έδωσαν την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του Ράντονιτς, που έχει βρει πλέον μια νόρμα στο παιχνίδι της. Και αυτή ξεκινάει από την σκληροτράχηλη άμυνα και την ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες του «τριφυλλιού» σε αυτό το κομμάτι.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.950 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αλήθεια είναι ότι το ντέρμπι δεν ξεκίνησε με καλές συνθήκες για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε όλες τις αδυναμίες του στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και έμοιαζε να παίζει «Μπέικον εναντίον όλων» για να βρεθεί μοιραία στο -10 (24-14) βάζοντας στην εξίσωση τον κόσμο των γηπεδούχων, που πήραν σκορ μόνο από 3 παίκτες σε αυτό το διάστημα (Βεζένκοφ, Φαλ και Κάναν!).

Παρ’ όλα αυτά, η δεύτερη περίοδος ήταν ονειρική για τον «Εξάστερο», αφού επέβαλε πλήρως τους δικούς του κανόνες κι έδειχνε ανώτερος από τον αντίπαλό του. Με εφαλτήριο την εξαιρετική τους άμυνα, οι «πράσινοι» έπιασαν στάνταρ απόδοσης σαν κι εκείνα του πρόσφατου αγώνα στο Κάουνας κι έτρεξαν επιμέρους σκορ 17-2 για να περάσουν μπροστά με +7.

Μόνο που δεν το κεφαλαιοποίησαν όσο… έπρεπε την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειχνε μπλοκαρισμένος (ελλείψει Βεζένκοφ και Φαλ), καθώς έκλεισαν το ημίχρονο με μικρότερη διαφορά από αυτή που αποτυπωνόταν στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο (35-38).

Από ‘κει και πέρα, το ματς έγινε «μία σου και μία μου». Ένα πραγματικό ντέρμπι που φαινόταν ότι θα κριθεί στη μία λεπτομέρεια. Στο ένα σουτ, στο ένα χαμένο ριμπάουντ, στο ένα λάθος. Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, αφού και οι δύο ομάδες επιχειρούσαν πρωτίστως να εξουδετερώσουν τα ατού του αντιπάλου. Και στο τέλος… αλληλοεξουδετερώθηκαν με κερδισμένους τους «ερυθρόλευκους» στις λεπτομέρειες (68-66).

Στις κρίσιμες στιγμές έλλειψε η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό από τους παίκτες του Ράντονιτς, εξ ου και τα 17 λάθη, που «χάρισαν» 24 πόντους στους γηπεδούχους. Στο φινάλε πάντως «μίλησαν» (πάλι) οι ηγετικές φυσιογνωμίες των Ουόλτερς και Μπέικον, που παραλίγο να γυρίσουν τελείως τούμπα το παιχνίδι και να χαρίσουν το ροζ φύλλο στο «τριφύλλι».

Πάμε στα αγωνιστικά συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να κρατήσει ότι συνεχίζει να παρουσιάζει βελτίωση, ειδικά όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του. Δείχνει παθιασμένος, διαβασμένος και συγκεντρωμένος σε αυτό το κομμάτι. Στην επίθεση εξακολουθεί να θέλει μπόλικη… δουλίτσα ακόμα προκειμένου να αποκτήσει καλύτερους αυτοματισμούς και συνεργασίες.

Μπορεί να είχε σε καλό βράδυ τους Μπέικον, Γουόλτερς, Λι και Παπαγιάννη, όμως ήρθαν περισσότερο από ατομικές ενέργειες κι ενώ από τους υπόλοιπους, ο Ράντονιτς δεν πήρε σχεδόν τίποτα: οι 4 προαναφερθέντες πέτυχαν τους 57 από τους 66 συνολικά πόντους της ομάδας. Και σε ένα τόσο απαιτητικό ματς δεν έχεις την… πολυτέλεια να μην παίρνεις το 100% από 5-6 παίκτες σου.

Ας κλείσουμε με το κεφάλαιο «διαιτησία». Καταρχάς, υπήρχαν εντελώς διαφορετικά κριτήρια όσον αφορά τα φάουλ που χρέωναν (21-14 υπέρ του Ολυμπιακού συνολικά), με πιο χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» δεν πήρε φάουλ για 6-7 λεπτά τόσο στην πρώτη, όσο και στην τρίτη περίοδο. Τέλος, στις δύο τελευταίες φάσεις με τον Μπέικον, έχει γίνει φάουλ στον Αμερικανό, όμως οι τρεις ρέφερι δεν το πήραν… είδηση.

Το δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε ικανοποιητικά στάνταρ κόντρα σε όλους…

Υ.Γ. Επειδή ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό ματς (με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη), καλό θα είναι για τους «πράσινους», να αφήσουν άμεσα πίσω τους το ντέρμπι και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γι’ αυτή την αναμέτρηση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...