ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πρώτη ευρωπαϊκή ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Την πρώτη του ήττα στο Eurocup γυναικών γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Ραμάτ Χασαρόν με 65-59. Παραμένει στην κορυφή του ομίλου το «τριφύλλι».

Πρώτη ευρωπαϊκή ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Το «τριφύλλι» της Ελένης Καπογιάννη έχοντας «καπαρωμένη» την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική και την πρωτιά στο όμιλο, έχασε το αήττητο στην Ευρώπη από τη Ραμάτ Χασαρόν που ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Χωρίς την Αμερικανίδα Τσάστιτι Ριντ αγωνίστηκαν οι «πράσινες», καθώς προτιμήθηκαν οι Κάρτερ και Πότερ για τις δύο θέσεις των ξένων στην «πράσινη» δωδεκάδα.

Το ματς

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό στις πρώτες κατοχές, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται (7-6) ύστερα από τα τρία πρώτα λεπτά. Το σχήμα με τα τρία γκαρντ της Ελένης Καπογιάννη λειτουργούσε καλά και διατηρούσε το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού (13-10 στο 6’). Ωστόσο οι «πράσινες» αν και έδειχναν να ελέγχουν το ματς δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, κυρίως χάρη στα τρία λάθη που είχαν υποπέσει αλλά και σε κάποια βιαστικά τελειώματα της Πότερ από κοντά, τα οποία δεν βρήκαν στόχο.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.298 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η κόουτς του Παναθηναϊκού άνοιξε το ροτέισιον, όμως αυτό δεν εμπόδισε τις γηπεδούχες να ολοκληρώσουν την περίοδο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14), έχοντας ως πρώτη σκόρερ την «καυτή» Κάρτερ με 7 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο μένοντας χωρίς σκορ για περισσότερα από τρία λεπτά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ισραηλινή ομάδα και με σερί 9-0 πήρε το προβάδισμα (18-23). Η Σάαρ ήταν αυτή που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στο «τριφύλλι», καθώς με 12 προσωπικούς πόντους διαμόρφωσε το 20-28 στο 15’ και το 24-32 στο 17’, αναγκάζοντας την Ελένη Καπογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού που είχε φτάσει ήδη τα 8 λάθη με μόλις 5 ασίστ.

Οι οδηγίες της Ελληνίδας τεχνικού απέδωσαν, το «τριφύλλι» κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στην επίθεση, ανέβασε το επίπεδο της ενέργειάς του στην άμυνα και η Κάρτερ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφερε το ματς στα ίσια (32-32), πριν η Τζένκινς «γράψει» το 32-34, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ και στο τρίτο δεκάλεπτο (37-37 στο 23’). Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να προσπεράσει, αν και είχε επιστρέψει, και έτσι χάρη σε ένα μικρό σερί οι φιλοξενούμενες πήγαν και πάλι στο +5 (38-43), αναγκάζοντας την Ελένη Καπογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ 3:57 πριν το τέλος της περιόδου.

Η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού παρέμεινε στα ρηχά έτσι η Ραμάτ Χασαρόν άδραξε και πάλι την ευκαιρία να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά στο +8 (40-48) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με την τριπλέτα των Τζένκινς (15π), Κόλιερ (11π) και Σάαρ (15), να οδηγούν στο σκοράρισμα την ισραηλινή ομάδα.

Για πρώτη φορά στον αγώνα η διαφορά έφτασε διψήφιο αριθμό (40-50) στο πρώτο λεπτό της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε άμεσα την απόδοσή του και στις δύο πλευρές του παρκέ και με ηγέτιδα την Σωτηρίου μείωσε σε 47-51 (33’).

Η εικόνα του «τριφυλλιού» στην τέταρτη περίοδο ήταν βελτιωμένη αλλά όχι στο βαθμό που θα έφερνε μπελάδες στην ισραηλινή ομάδα, η οποία διατηρούσε το προβάδισμα (52-59 στο 37’) και όσο κυλούσα τα λεπτά πίστευαν ακόμα και περισσότερο στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει περισσότερο γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 59-65.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-34, 40-48, 59-65.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.