ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πυροβολισμός 16χρονου: «Θα συναντηθούμε με τον Θεοδωρικάκο – Θέλουμε η Δικαιοσύνη να κρίνει σωστά», λέει ο πρόεδρος των Ρομά

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο θα έχει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά Ελλάδος όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης.

Πυροβολισμός 16χρονου: «Θα συναντηθούμε με τον Θεοδωρικάκο – Θέλουμε η Δικαιοσύνη να κρίνει σωστά», λέει ο πρόεδρος των Ρομά

Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έπρεπε να αποφευχθεί το περιστατικό και ο αστυνομικός να μην πυροβολήσει.

«Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σήμερα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο ο 16χρονος. Θέλουμε η Δικαιοσύνη να κρίνει σωστά», τόνισε.

Έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια

«Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα σε όλη την χώρα», δήλωσε ο κ. Σαμπάνης, κάνοντας έκκληση στους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια.

Μετά το ατύχημα: Οι νέες φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά
Μετά το ατύχημα: Οι νέες φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά 935.271 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια. Πρέπει οι Ρομά να διαδηλώσουν με ειρηνικό τρόπο και όχι να κάνουν ζημιές. Δεν θέλουμε και μεις να κάνουμε ζημιές. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεννόηση».

Όπως είπε, ο 16χρονος έκανε λάθος που έβαλε 20 ευρώ βενζίνη κι έφυγε, ωστόσο τόνισε ότι τόσο ο βενζινοπώλης όσο και οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν ένα παιδί 16 χρονών.

Σημείωσε ότι ήξεραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και θα έπρεπε την άλλη ημέρα το πρωί να κινηθούν νομικά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει ότι «όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί».

Πηγή: Ethnos.gr

loading...