ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Κύπρο

Νικηφόρο φινάλε στην Κύπρο για το «τριφύλλι» – Βρήκε δίχτυα ο Σπόραρ

Το «τριφύλλι» με τέρμα του Άντραζ Σπόραρ (29΄) πήρε τη νίκη (1-0) στο τελευταίο φιλικό στην Κύπρο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, κλείνοντας επιτυχημένα το διάστημα που βρέθηκε η ομάδα στο νησί για την προετοιμασία της.

Νικηφόρο φινάλε στην Κύπρο για το «τριφύλλι» - Βρήκε δίχτυα ο Σπόραρ

Στο τελευταίο φιλικό επί κυπριακού εδάφους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 1-0, με τέρμα που σημείωσε στο 29΄ ο Άντραζ Σπόραρ και έκλεισε νικηφόρα την χειμερινή του προετοιμασία στην Κύπρο.

Χρήσιμα συμπεράσματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με το «τριφύλλι» να φαντάζει έτοιμο για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου στο φιλικό κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα από την πλευρά των «πρασίνων», καθώς μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπερνάρ, η μπάλα έφτασε στον Βέρμπιτς που αστόχησε εξ επαφής με κεφαλιά.

Για τη γηπεδούχο Νέα Σαλαμίνα, ο Τιάγκο προσπάθησε να απειλήσει στο 9ο λεπτό, αλλά το σουτ κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Οι «πράσινοι» είχαν τρεξίματα, κάλυπταν έγκαιρα του χώρους, μην αφήνοντας στους παίκτες της Νέας Σαλαμίνας πεδίο δράσης. Το «τριφύλλι» με υπομονή και κοντινές πάσες, βρήκε χώρους με τον Σπόραρ να εκτελεί σε πρώτο χρόνο και τη μπάλα να φεύγει κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυνόμενου.

Στο 18΄ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ακόμα μια τελική προσπάθεια, με τον Παλάσιος να δέχεται υπέροχα τη μπάλα από τον Βέρμπιτς αλλά να μην σουτάρει εύστοχα. Το ματς δεν είχε την πολύ μεγάλη φάση, οι δύο ομάδες παρέμεναν στο απόλυτο μηδέν, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεγαλύτερη υπομονή και να συνεχίζουν να προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Στο 26΄ το 1-2 με Βέρμπιτς και Παλάσιος, έφερε τον Σλοβένο εξτρέμ σε θέση βολής, αστοχώντας όμως σε ακόμα μια τελική προσπάθεια για το «τριφύλλι». Στο 30΄ οι προσπάθειες για γκολ από τον Παναθηναϊκό καρποφόρησαν, όταν η μπάλα έφτασε μετά από φάση διαρκείας στον Σπόραρ, που εκτέλεσε για το 1-0. Στο 38΄ η γηπεδούχος ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το «στημένο» που κέρδισε σε καλή θέση, με το προβάδισμα να παραμένει υπέρ του «τριφυλλιού» που ήλεγχε πλήρως τον αγώνα. Τα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν επεφύλασσαν το παραμικρό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα και το «τριφύλλι» να διατηρεί το προβάδισμά του.

Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, η Νέα Σαλαμίνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο νεοεισελθόντας Μπρινιόλι στη θέση του Λοντίγκιν, έδειξε ετοιμότητα και αποσόβησε ένα σίγουρο κίνδυνο, με τον Κλίμοβιτς να αστοχεί.

Το «τριφύλλι» με το πρώτο τέταρτο της επανάληψης συμπληρωμένο, έβγαζε ηρεμία στο παιχνίδι του, είχε κατοχή μπάλας και με εξαιρετικό passing game, έψαχνε συνεχώς το ρήγμα για να δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ.

Σε δύο περιπτώσεις με Μπερνάρ και Ρούμπεν, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει βρει ακόμα ένα γκολ, αλλά η ολιγωρία στην εκτέλεση των παικτών του Γιοβάνοβιτς, ήταν τέτοια που δεν υπήρξε κίνδυνος για την εστία της Νέας Σαλαμίνας.

Από το 60΄ και μετά ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού προχώρησε σε ευρύ rotation, έδωσε ανάσες στους λεγόμενους βασικούς παίκτες του, ρίχνοντας παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς νεαρούς για να «γράψουν» και αυτοί με τη σειρά τους λεπτά συμμετοχής.

Στο 63΄ ο Κυριόπουλος λίγο έλειψε να παραβιάσει την εστία της κυπριακής ομάδας, αλλά ο Κίσσας έδιωξε σε κόρνερ. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε μέτρα, είχε την στιγμή της, αλλά ο Μπόμπε σούταρε ψηλά άουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Στο 79΄ οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά ο Τσόκαϊ καθυστέρησε να πασάρει, με την επίθεση να ανακόπτεται από τους αμυντικούς της Νέας Σαλαμίνας.

Στα τελευταία λεπτά μέχρι το 90, υπήρξαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός έκλεισε νικηφόρα την παρουσία του στην Κύπρο όπου και βρέθηκε το τελευταίο δεκαήμερο για τη χειμερινή του προετοιμασία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE