ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέα αποκάλυψη – βόμβα για Λιόλιο!

Νέο δημοσίευμα με τρομερές αποκαλύψεις για Λιόλιο.

Νέα αποκάλυψη - βόμβα για Λιόλιο!

Αναλυτικά το νέο δημοσίευμα – βόμβα για τον Λιόλιο:

Η έρευνα του Newsbomb.gr για την επίμαχη υπόθεση φέρνει στο φως πρόσθετα στοιχεία που δείχνουν πως η στενή ομάδα συνεργατών του Βαγγέλη Λιόλιου, ο πρόεδρος του Προμηθέα Χρήστος Μήλας και ο πρώην προπονητής Μάκης Γιατράς φρόντιζαν ώστε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Λιόλιου να καρπώνεται μέρος της χρηματοδότησης που ενέκριναν Περιφέρειες και Δήμοι στη Συνεταιριστική Επιχείρηση Greek National Challenge, για να διοργανώνει δράσεις που τελούσαν, μεταξύ άλλων, και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στις 11/11/2021, δύο μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΟΚ από τον Βαγγέλη Λιόλιο, ο πρόεδρος του Προμηθέα Χρήστος Μήλας συνέστησε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Greek National Challenge. Διαχειριστής ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Μήλας και πρόεδρος της επιχείρησης ανέλαβε ο Μάκης Γιατράς.

Πρέπει να υπογραμμισθεί εκ νέου πως η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Greek National Challenge στην ουσία είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Τα κέρδη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης δεν διανέμονται στα μέλη της, εκτός αν τα μέλη αυτά είναι και εργαζόμενοι σε αυτή. Τα κέρδη διατίθενται ετησίως κατά ποσοστό 5% για το σχηματισμό αποθεματικού, κατά ποσοστό έως 35% διανέμονται στους εργαζομένους της επιχείρησης ως κίνητρο παραγωγικότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό τους και το υπόλοιπο διατίθεται για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δηλαδή το 60% των πόρων της Greek National Challenge πήγαινε και πηγαίνει στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 212.766 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διαγωνισμός παρωδία

Αλλά ποιες είναι αυτές οι εταιρείες; Στοιχεία που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr δείχνουν πως συνεργαζόμενες με την Greek National Challenge εταιρείες, ήταν μεταξύ άλλων οντότητες που ανήκουν στην οικογένεια Λιόλιου. Ενώ μια η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογική και Κοινωνικής Ωφέλειας χρηματοδοτείται ως ενδιάμεσος φορέας για να δίνει έργα σε πλήθος εταιρειών και να αυξάνει την απασχόληση, στην περίπτωση της Greek National Challenge τα έργα κατέληγαν σε εταιρείες συμφερόντων των παραγόντων του «Προμηθέα Πατρών». Και αυτό γινόταν μέσω διαγωνισμών που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους!

Ενδεικτικά είναι τα όσα συνέβησαν σε ημερίδα για την οργάνωση δομή και λειτουργία αθλητικών ακαδημιών καλαθοσφαίρισης που πραγματοποίησε στις 25 Νοεμβρίου 2022 η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Greek National Challenge στην Πάτρα, με συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αν και η Περιφέρεια συνέβαλε οικονομικά με 6.200 ευρώ για τη διοργάνωση της ημερίδας, ωστόσο τα διαδικαστικά τα έτρεξε η Greek National Challenge.

Η Συνεταιριστική Επιχείρηση των Μήλα και Γιατρά ήταν και αυτή που πραγματοποίησε «έρευνα αγοράς» για τις δαπάνες που ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι οποίες είχαν να κάνουν με την ενοικίαση του χώρου, το φωτισμό, τον ήχο, τις προβολές και το catering. Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Περιφέρειας που παρουσιάζουμε σήμερα η Greek National Challenge επέλεξε εκ των προτέρων τους αναδόχους που χρησιμοποίησε στην εκδήλωση.

Για την ενοικίαση χώρου, τον φωτισμό, τον ήχο και τον προτζέκτορα, επέλεξε την εταιρεία PL P.C ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ που πληρώθηκε με 4.278 ευρώ και για το catering επέλεξε ξανά την ίδια εταιρεία (PL P.C ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ) που πληρώθηκε με 1.695 ευρώ. Σε ποιον ανήκει η PL P.C ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ; Αρχικά στον Παναγιώτη Λιόλιο, γιό του πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος την έχει μεταβιβάσει προσφάτως στην ξαδέλφη του Γεωργία Λιόλιου.

Ωστόσο, τα κακώς κείμενα δεν εξαντλούνται στο ότι η Συνεταιριστική Επιχείρηση των Μήλα και Γιατρά επιλέγει την εταιρεία της ανιψιάς του Βαγγέλη Λιόλιου ως ανάδοχο των έργων που τρέχει η Συνεταιριστική τους Επιχείρηση. Φαίνεται πως δρομολογούν εκ των έσω το διαγωνισμό και τον διαμορφώνουν έτσι, ώστε να παρουσιαστεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μειοδότης η PL P.C ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ Πώς το κάνουν αυτό;

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα της Περιφέρειας, η Greek National Challenge έλαβε δύο προσφορές για την ενοικίαση του χώρου, τον φωτισμό, τον ήχο και τον προτζέκτορα της εκδήλωσης της 25ης Νοεμβρίου.

Η μια προσφορά προήλθε από τον επιχειρηματία Ιωάννη Ροδόπουλο και η δεύτερη προσφορά από την εταιρεία της Γεωργίας Λιόλιου. Ωστόσο, ο κ. Ροδόπουλος έδωσε προσφορά 4.309 ευρώ, 31 ευρώ υψηλότερη έναντι εκείνη που έδωσε η κ. Λιόλιου. Έτσι, επελέγη ως μειοδότης η PL P.C ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο κ. Ροδόπουλος ήταν απλά άτυχος και η κ. Λιόλιου τυχερή. Είναι όμως έτσι;

Την απάντηση δίνει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορούσε στο catering. Η Greek National Challenge δέχεται δύο προσφορές για την κάλυψη του catering της εκδήλωσης. Η μια εταιρεία που έδωσε προσφορά 1.808 ευρώ είναι η Α. ΓΙΑΤΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, η οποία ανήκει στον Τάσο Γιατρά, αδερφό του Μάκη Γιατρά. Η δεύτερη προσφορά αξίας 1.695 ευρώ δόθηκε ξανά από την PL P.C ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ της Γεωργίας Λιόλιου. Και ως μειοδότρια πήρε το διαγωνισμό.

Προσχηματικά λοιπόν δόθηκαν προσφορές από το περιβάλλον των Μήλα και Γιατρά, που οι ίδιοι ήδη γνώριζαν, ώστε ο διαγωνισμός να κερδηθεί από την Λιόλιου. Και με τον τρόπο αυτό έμειναν εκτός διαδικασίας προσφορών εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις της περιοχής που θα μπορούσαν να παράσχουν ανάλογες υπηρεσίες για τη διοργάνωση της ημερίδας.

Για την ακρίβεια του ρεπορτάζ να αναφέρουμε πως ο Τάσος Γιατράς είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) και ο Ιωάννης Ροδόπουλος, μέλος του ίδιου συλλόγου.

Όπως καταδείξαμε στο προηγούμενο μας δημοσίευμα η Greek National Challenge μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει πωλήσεις από διοργανώσεις βραχύβιων αθλητικών δρώμενων που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ!

Για να πετύχουν τη διείσδυση και τη χρηματοδότηση από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα, οι Διοικούντες την Greek National Challenge «διαφήμιζαν» στις προτάσεις και προσφορές τους ότι τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Έτσι, εξασφάλιζαν ένα πλεονέκτημα, όταν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι αποφάσιζαν ποιο αθλητικό δρώμενο θα χρηματοδοτούσαν. Ενδεικτικά, η Greek National Challenge μπόρεσε να αναλάβει τη διοργάνωση πλήθους τουρνουά 3Χ3 σε Κοζάνη, στον Άγιο Νικόλαο, στα Χανιά, στη Ραφήνα, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Πάτρα και να χρηματοδοτηθεί από τους τοπικούς Δήμους και Περιφέρειες, αλλά και από τα κατά τόπους λιμενικά ταμεία !

Οι αναμενόμενες κυρώσεις

Πλέον με τις νέες μας αποκαλύψεις δείχνουμε πως η Greek National Challenge καταστρατηγεί τις διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει από Δήμους και Περιφέρειες σε δικούς της ανθρώπους και συγκεκριμένα στην περίπτωση της πρόσφατης διοργάνωσης των Πατρών, σε μέλη της οικογένειας Λιόλιου.

Για την υπόθεση αυτή αναμένουμε να επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία τήρησης του Γενικού Μητρώου Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας, καθώς η Greek National Challenge παρανομεί και χρησιμοποιεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου με σκοπό να αποκομίσει για λογαριασμό των ιδίων των διαχειριστών της και των συνεργατών τους παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναμένουμε δε να τρέξουν οι κατά το νόμο διαδικασίες ώστε με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κωστή Χατζηδάκη να υπάρξει η οριστική διαγραφή της εν λόγω Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, από το Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, αναμένουμε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη να επιβάλλει τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Καθώς η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι ανεξάρτητη από κάθε άλλη αστική, ποινική ή πειθαρχική κύρωση που τυχόν προβλέπεται σε βάρος των διοικούντων μελών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης από την νομοθεσία, αναμένουμε και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με την Greek National Challenge και την ειδική μεταχείριση που απολάμβανε λόγω του ότι βρέθηκε μέσα σε μια νύκτα να τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την προστασία του Βαγγέλη Λιόλιου.

Καθώς πλέον έχει απαντηθεί το ερώτημα που θέσαμε εξ αρχής, ήτοι το εάν γνώριζε ο Βαγέλλης Λιόλιος τις παράλληλες δραστηριότητες των συνεργατών του Χρήστου Μήλα και ο Μάκη Γιατρά, αναμένουμε επίσημη απάντηση για το με ποιο σκεπτικό η ΕΟΚ έθεσε υπό την αιγίδα της τις δραστηριότητες της Greek National Challenge και για το εάν η ΕΟΚ έχει παράσχει απευθείας χρηματοδότηση στην Greek National Challenge.

Οι αποκαλύψεις μας θα συνεχισθούν.

Πηγή: newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...