ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Η λατρεία για Γιοβάνοβιτς και οι απαραίτητες μεταγραφικές πινελιές

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για όσα είδε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού.

Η λατρεία για Γιοβάνοβιτς και οι απαραίτητες μεταγραφικές πινελιές

Είναι εντελώς διαφορετικό να το βιώνεις από το να το ακούς ή να το βλέπεις από την τηλεόραση. Απ’ την ημέρα που η αποστολή του Παναθηναϊκού έφυγε από την Αθήνα για την Κύπρο μέχρι και την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη, οι φίλοι του τριφυλλιού ήταν… παντού. Πρασίνιζε ο τόπος σε κάθε βήμα. Μιλάμε για παράνοια, όχι αστεία. Και ειδικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετωπιζόταν λες και ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τέτοια λατρεία μιλάμε!

Από τα «άρχοντα Γιοβάνοβιτς μας έφτιαξες τις Κυριακές» λίγο πριν την επιβίβαση του αεροπλάνου, στην εντυπωσιακή υποδοχή που βίωσε η ομάδα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο όπου κατέλυσε στην Πάφο, στις απανωτές βραβεύσεις του Σέρβου προπονητή και την αποθέωση απ’ όλους τους Κύπριους. Προσέξτε. Οχι μόνο τους φίλους του Παναθηναϊκού. Απαντες στη Μεγαλόνησο στάζουν μέλι για τον Γιοβάνοβιτς, αναγνωρίζουν το έργο του κι έχουν τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό του, ενώ η συντριπτική πλειονότητα τον θεωρεί ως τον κορυφαίο προπονητή που έχει περάσει από το νησί. Ακόμη και Κύπριοι που βγάζουν… καντήλες με τον ΑΠΟΕΛ. Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να αισθανθεί κανείς για τον προπονητή του Παναθηναϊκού από αυτές τις εικόνες. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στην Κύπρο. Δεν ήταν μόνο η μαζικότητα και το πάθος των εκδηλώσεών τους, σε κάθε φιλικό ματς της ομάδας. Ηταν τα δωρεάν μαθήματα εξέδρας που πραγματοποίησαν. Δεν σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο να τραγουδούν και η οργάνωσή τους ήταν λες και είχε μεταβεί από την Αθήνα στη Μεγαλόνησο η Θύρα 13. Μπράβο τους.

Κατά τα λοιπά, υπάρχουν τρία πράγματα που πιστοποιήθηκαν επί κυπριακού εδάφους. Το πρώτο είναι οι ενέσεις ποιότητας που απαιτούνται στα χειμερινά μεταγραφικά ψώνια. Οσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Η καλή εικόνα των νεαρών παικτών που έλαβαν μέρος στις προπονήσεις και τα φιλικά εντάσσεται στη διαδικασία εξέλιξής τους και συλλογής εμπειριών, αλλά ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για πρωτάθλημα και ως εκ τούτου χρειάζεται έτοιμους παίκτες.

Στο δεξί φτερό, στο αριστερό και στη θέση του επιτελικού μέσου, διότι πίσω από τον Μπερνάρ δεν υπάρχει τίποτα, υπό την έννοια ότι δεν μπορείς να στηριχθείς στον Σαβιέρ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.