ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Θεέ μου ένας κόσμος, ένας Λι και ένας Μπέικον!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την πολύ σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Θεέ μου ένας κόσμος, ένας Λι και ένας Μπέικον!

Θεέ μου ένας κόσμος, ένας Λι και ένας Μπέικον! Ας ξεκινήσουμε με την παράσταση που έδωσε ο τύπος με το νούμερο 24 στη φανέλα… Τι σόου πρόσφερε στους φίλους του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο) ο Αμερικανός φόργουορντ στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ντουέιν Μπέικον πήρε από το χεράκι το «τριφύλλι» και με την τρομερή ποιότητά του, χάρισε μια νίκη από χρυσάφι στην ομάδα του. Οι 31 πόντοι (σ.σ. ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα) και τα 7 ριμπάουντ τα λένε όλα, ωστόσο δεν αρκούν μόνο αυτά για να αναδείξουν την αξιομνημόνευτη εμφάνισή του.

Κι αυτό διότι υπήρχαν στιγμές που ο Μπέικον πάλευε μόνος του κόντρα σε όλη την ιταλική ομάδα, ενώ πέτυχε μερικά απίθανα (και ζογκλερικά) καλάθια, είτε με σπάσιμο της μέσης εναντίον 2-3 αντιπάλων, είτε με τα αγαπημένα του σουτάκια από μέση απόσταση κι ενώ είχε απέναντί του πιο ψηλό παίκτη. Προσθέστε και το γεγονός ότι έπαιζε με 4 φάουλ από το 33’-34’, αλλά κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.017 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από… κοντά και ο Πάρις Λι, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και αποτέλεσε έναν σταθερό (δεύτερο) πόλο στην επίθεση της ομάδας, που τόσο που το χρειαζόταν ο Ράντονιτς. Ο βραχύσωμος γκαρντ έδειξε απίστευτη ωριμότητα και καθαρό μυαλό, «διάβασε» σωστά την αντίπαλη άμυνα με πιο χαρακτηριστική την πάσα στον Παπαγιάννη για το κάρφωμα του 72-72, ενώ έπαιξε (και) για τον απόντα Ουόλτερς.

Επίσης, ο 27χρονος είχε την ίδια ενέργεια και διάθεση στην άμυνα, πιέζοντας ασφυκτικά τους αντίπαλους περιφερειακούς, στους οποίους έκανε δύσκολη τη ζωή. Άλλωστε, έκανε 4 κλεψίματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καθυστέρησε τους Ιταλούς στο κατέβασμα της μπάλας.

Καθοριστικός παράγοντας για να φτάσει στο ροζ φύλλο το «τριφύλλι» ήταν και ο κόσμος του. Οι περίπου 12.000 φίλοι της ομάδας ήταν κυριολεκτικά ο… 6ος παίκτης της ομάδας, δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και φρόντισαν να στηρίξουν τους «πράσινους» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρότι δεν εκείνος εξελισσόταν με τις καλύτερες συνθήκες.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια απίθανη ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15 πόντους (42-57), ενώ στα 3 λεπτά πριν από το τέλος ήταν στο -7 (65-72). Επιτέλους, οι παίκτες του Ράντονιτς έχουν το μάτι που… γυαλίζει και «δαγκώνουν» στο γήπεδό τους, ακόμα κι αν το ματς δεν κυλάει με τον δικό τους ρυθμό. Κακά τα ψέματα, η Αρμάνι Μιλάνο ήταν ανώτερη για 32-33 λεπτά κι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 27’, ο «εξάστερος» σούταρε τραγικά έξω από τα 6,75μ. (2/17 τρίποντα), ενώ δεν είχε καθόλου δημιουργία στο παιχνίδι του ελλείψει Ουόλτερς (σ.σ. μόλις 10 ασίστ συνολικά στο παιχνίδι) και σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης υπέφερε από τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Πλέον, το «τριφύλλι» πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη του και ανέβηκε στο 6-6, ενώ κερδίζει… τόνους αυτοπεποίθησης για τη δύσκολη συνέχεια, αφού το πρόγραμμα των 3 επόμενων εβδομάδων είναι «βουνό».

Υ. Γ. Όπως και η Βίρτους Μπολόνια, έτσι και η Αρμάνι Μιλάνο λιγοψύχησε και «αυτοκτόνησε» στο ΟΑΚΑ, με τον Λουβαβού-Καμπαρό να μιμείται τον Τζαϊτέ και να αστοχεί λίγο πριν από το φινάλε χάνοντας την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στο +4 και να «κλειδώσει» το διπλό.

Υ. Γ. 2 Εξαιρετική η διαιτησία του αγώνα.

Υ. Γ. 3 Πονίτκα, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (ειδικά με την άμυνα στην τελευταία επίθεση των Ιταλών στην κανονική διάρκεια) και Παπαγιάννης βοήθησαν με τη… βρώμικη δουλειά που έκαναν πάλι.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.