ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Τσόκαϊ στο P24: «Πρωτάθλημα για τους απίστευτους οπαδούς μας – Δάσκαλος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς»

Ο «διψασμένος» για διάκριση και ποδοσφαιρική εξέλιξη, Ένις Τσόκαϊ μιλάει στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα για τη μεταγραφή του στο τριφύλλι, τους στόχους του, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την αποθέωση που γνωρίζει στα social media για τον τρόπο που παίζει.

Τσόκαϊ στο P24: «Πρωτάθλημα  για τους απίστευτους οπαδούς μας – Δάσκαλος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς»

Ο Αλβανός χαφ είναι απ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές που κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, τόσο στην προπόνηση, όσο και στα παιχνίδια. Στα 23 του χρόνια, ο διεθνής άσος κάνει το πρώτο μεγάλο άλμα στην καριέρα του και καλείται μέσω του Παναθηναϊκού να περάσει στην επόμενη ποδοσφαιρική πίστα.

Ο Τσόκαι μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι», τους στόχους και τα όνειρα που έχει, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τη μάχη για τον τίτλο και τη «δίψα» για διάκριση και εξέλιξη.

Αρχικά, πες μου λίγο για την ιστορία της μεταγραφής σου; Έγιναν όλα τόσο γρήγορα;

«Ολα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Ο κόουτς Γιοβάνοβιτς γνώριζε τον ατζέντη του και επί της ουσίας ήρθα στον Παναθηναϊκού λόγω του προπονητή. Μίλησαν οι δυο τους για εμένα και τα πάντα έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Φυσικά, με το που το άκουσα ήμουν πολύ χαρούμενος και πλέον νιώθω ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ».

Κ. Αντετοκούνμπο στο P24.gr: «Δείξαμε χαρακτήρα – Παίξαμε για τον Χουάντσο και τον Πάρη»
Κ. Αντετοκούνμπο στο P24.gr: «Δείξαμε χαρακτήρα – Παίξαμε για τον Χουάντσο και τον Πάρη» 481 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πήρες, δηλαδή, γρήγορα την απόφαση να γίνεις παίκτης του Παναθηναϊκού…

«Για εμένα ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση. Είπα αμέσως το “ναι”. Ήξερα, φυσικά, το μέγεθος του Παναθηναϊκού και την ιστορία του. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και αμέσως είπα “πάω στον Παναθηναϊκό”. Δεν είχα καμία δεύτερη σκέψη».

Μίλησες εσύ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Αρχικά, μίλησε ο ατζέντης μου. Οταν ήρθα στην Ελλάδα μίλησα κι εγώ με τον προπονητή…».

-Ποια ήταν τα πρώτα του λόγια σε εσένα;

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόουτς και ο Παναθηναϊκός με παρακολουθούσε ένα χρόνο πριν όταν είχε γίνει το φιλικό με τη Λοκομοτίβα, την πρώην ομάδα μου. Με παρακολουθούσε όλο τον χρόνο, για να με δει σε διάρκεια και να τσεκάρει την απόδοσή μου. Οταν ήρθα μου είπε ότι γίνομαι μέλος ενός πολύ καλού και μεγάλου κλαμπ. Το ελληνικό πρωτάθλημα μου ταιριάζει με βάση τα χαρακτηριστικά που έχω και μου είπε ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου να δείξω πράγματα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό».

Μίλησες με κάποιον που να ήξερε τον Παναθηναϊκό ή να είχε περισσότερη γνώση της ομάδας για να πάρεις μια επιπλέον γνώμη;

«Οχι, η αλήθεια είναι ότι δε μίλησα με κάποιον. Όπως σου είπα ήταν εύκολη η απόφαση για εμένα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Οπότε, δε χρειαζόταν να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Γνώριζα εξ’ αρχής για ποια ομάδα μιλάμε και που θα ερχόμουν. Επαιζα στην Κροατία και πλέον ήθελα μια νέα αλλαγή και μια πρόκληση. Θα έλεγα μια νέα περιπέτεια και σίγουρα το να γίνω παίκτης του Παναθηναϊκού για εμένα είναι κάτι το σπουδαίο».

Θεωρείς ότι αυτή η μεταγραφή σου πηγαίνει την καριέρα σου στο “επόμενο επίπεδο”;

«Ηρθα σε ένα τεράστιο κλαμπ και αυτό είναι η πραγματικότητα. Για κάθε ποδοσφαιριστή ο στόχος είναι να κοιτάζει ψηλότερα και να ανεβάζει το επίπεδο στην καριέρα του. Έτσι το βλέπω κι εγώ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και ακόμη κι αν μου έλεγες να παίξω μέχρι το τέλος της καριέρας μου εδώ, θα έλεγα ναι! Οπως σου είπα, πάντα κοιτάζεις να αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι το βλέπω κι εγώ».

«Έχουμε φανταστικά αποδυτήρια – Με τον καιρό θα δείξω περισσότερα πράγματα»

– Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα; Είναι αυτό που περίμενες;

«Οταν ήρθα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο κόουτς Ιβάν μου μίλησε για την πολύ καλή ατμόσφαιρα και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Τα αποδυτήρια είναι φανταστικά, όπως και τα πάντα στην ομάδα. Αυτό μου άρεσε και η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε από την αρχή. Υπάρχει δέσιμο ανάμεσα σε όλα τα παιδιά στην ομάδα ισχυρό. Είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια και το κατάλαβα από την αρχή».

Κόλλησες» με κάποιον συμπαίκτη σου από την αρχή;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι φίλοι στην ομάδα. Οπως σου είπα έχουμε ένα γκρουπ ενωμένο και έτσι λειτουργούμε. Αυτό βλέπω εγώ».

-Βλέπουμε ότι τα χαρακτηριστικά σου βασίζονται κυρίως στη δύναμη και την ενέργεια. Είναι μόνο αυτά ή έχεις κι άλλα να δείξεις στην πορεία;

«Η αλήθεια είναι ότι τα καλύτερά μου στοιχεία βασίζονται στη δύναμη, την ένταση στο παιχνίδι μου και στην επιθετικότητα. Επίσης, μου αρέσει να τρέχω πολύ και να καλύπτω χώρους. Να λειτουργώ για την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει. Θα μου πει κάτι ο προπονητής και θα κάνω τα πάντα για να το εκτελέσω. Μου αρέσει, επίσης, να διαβάζω το παιχνίδι και να προσπαθώ να το αλλάξω όταν αυτό χρειάζεται. Έχω την ικανότητα καλών μεταβιβάσεων από τη μια πλευρά στην άλλη. Νομίζω ότι με τον καιρό και όσο παίρνω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, θα δείξω περισσότερα από τα ποδοσφαιρικά μου χαρακτηριστικά».

-Ποια χαρακτηριστικά θα ήθελες να βάλεις στο παιχνίδι σου ή να βελτιώσεις;

«Οταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι, θες πάντα να βελτιώνεις τα πάντα για να κάνεις ένα καλό ματς. Ανάλογα την αναμέτρηση, μπορείς κάθε φορά να διορθώνεις και να βελτιώνεις διαφορετικά πράγματα. Ετσι το βλέπω εγώ. Συνεχώς δουλεύεις για να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος».

– Έχεις πάρει χρόνο συμμετοχής με την ομάδα. Θεωρείς ότι είσαι έτοιμος να γίνεις βασικός στον Παναθηναϊκό ή να διεκδικήσεις θέση στην ενδεκάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω καλά. Στην προετοιμασία στην Κύπρο πήρα παιχνίδια και ένιωσα πολύ ωραία. Εγώ θα είμαι έτοιμος κάθε φορά. Φυσικά, κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να είναι βασικός, αλλά θα έρθει και η δική μου η στιγμή. Ακόμη κι αν δεν είμαι τώρα βασικός, θα είμαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για να παίξω 90 λεπτά ή 45 ή ακόμη και 5! Έχω την υπομονή και δουλεύω γι αυτό».

«Ο πρώτος στόχος το πρωτάθλημα – Δάσκαλος και… πατέρας ο Γιοβάνοβιτς»

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι στον Παναθηναϊκό;

«Ξεκάθαρα ο πρώτος στόχος που έχω με την ομάδα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να είμαστε στην κορυφή. Να νικάμε κάθε παιχνίδι και να παίρνουμε κάθε τίτλο! Από εκεί και πέρα σε ό, τι αφορά καθαρά εμένα, πάντα θέλω να βελτιώνομαι και να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο».

-Μιλάς ξεκάθαρα για τον στόχο του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι πρώτη μετά τον πρώτο γύρο. Εσείς οι ποδοσφαιριστές καθημερινά μιλάτε γι αυτό; Για τον στόχο του τίτλου;

«Μιλάμε γι αυτό, φυσικά, αλλά δεν είναι ότι επικεντρωνόμαστε στο… πως να μιλάμε καθημερινά γι αυτό! Μιλάμε για κάθε ματς ξεχωριστά. Έτσι λειτουργούμε. Λέμε κάθε εβδομάδα “ok, πάμε τώρα να νικήσουμε τον επόμενο αντίπαλο” και προετοιμαζόμαστε γι αυτό. Κάθε εβδομάδα κάνουμε focus στο ματς που έρχεται και έχουμε τρομερή συγκέντρωση για την επόμενη αναμέτρηση. Αυτό συμβαίνει από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Αν βλέπεις έτσι τη χρονιά, τότε στο τέλος θα φτάσεις εκεί που στοχεύεις».

-Πιστεύεις ότι αυτό είναι και το μυστικό της μέχρι τώρα πορείας της φετινής ομάδας;

«Νομίζω ότι το κυριότερο στην ομάδα είναι το πνεύμα της. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Ακόμα κι αν δεν παίζουμε λειτουργούμε για το σύνολο και βοηθάμε τους συμπαίκτες μας. Αν ο συμπαίκτης μας κάνει ένα λάθος, όλοι τρέχουμε να το καλύψουμε για να κερδίσει στο τέλος η ομάδα. Αυτό νομίζω ότι είναι το καλύτερο που έχουμε στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ενότητα, λειτουργούμε όλοι σαν οικογένεια».

Η άποψή σου για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αυτό το διάστημα που δουλεύεις υπό τις οδηγίες του;

«Έχω την καλύτερη άποψη για τον κόουτς Ιβάν. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και προσωπικά πιστεύω ότι έχω να μάθω πολλά απ’ αυτόν. Είναι σαν δάσκαλος, σαν πατέρας. Ολα μαζί»!

«Θα ερχόμουν στον Παναθηναϊκό ακόμη κι αν μου έλεγαν να υπογράψω για 7 χρόνια»!

Έχεις υπογράψει συμβόλαιο για 4 χρόνια. Η διάρκεια αυτή είναι κάτι που ήθελες;

«Ναι, το ήθελα. Όπως σου είπα ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ακόμη κι αν μου έλεγαν να υπογράψω για 5, 6 ή και 7 χρόνια, θα το έκανα! Το να παίζεις για τον Παναθηναϊκό είναι τιμή και κάτι το σπουδαίο. Θέλω πολύ να πετύχουμε πράγματα, να πάρουμε τίτλους και να παίξω στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό».

Άρα, λοιπόν, γνωρίζεις ότι παρά την αποχή των τελευταίων ετών, ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη…

«Φυσικά. Γνωρίζω τι έχει κάνει στην Ευρώπη και ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εκεί. Έκανε σπουδαία πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω πολύ να παίξω με τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ ή σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και τη νέα σεζόν θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ! Και κάθε χρόνο θα παλεύουμε γι αυτό».

«Είναι απίστευτοι οι οπαδοί μας – Μου είπαν ότι με αποκαλούν πιτ μπουλ στα social media»

Ο κόσμος στηρίζει πολύ τη φετινή προσπάθεια με μαζική παρουσία εντός και εκτός έδρας. Πως το βιώνετε όλο αυτό;

«Τι να πω για τον κόσμο! Είναι απίστευτοι οι οπαδοί μας. Είτε στη Λεωφόρο, είτε ακόμα κι όταν παίζουμε μακριά από την έδρα μας. Όπως στον Βόλο. Ηταν τρελό αυτό που έγινε. Για εμάς αυτό είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα. Να ξέρουμε ότι έχουμε διαρκώς τέτοια στήριξη και μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Αυτό μας δίνει ώθηση και θα τους πω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να πανηγυρίσουμε μαζί με τους οπαδούς μας στο τέλος. Να πάρουμε τίτλους και να παίξουμε στην Ευρώπη».

Πρέπει να σου πω ότι παρά το γεγονός ότι έχεις παίξει λίγο, ο κόσμος δείχνει μια λατρεία για εσένα κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι. Τους αρέσει πολύ η μαχητικότητά σου. Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει αρκετά βίντεο με εσένα. Από τα τάκλιν σου και άλλες φάσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπαίνω πολύ στα social media. Αλλά έχω φίλους που μου τα στέλνουν αυτά. Μου λένε “κοίτα πως σε αποκαλούν. Σε λένε πιτ μπουλ και διάφορα άλλα”!  Τι να πω. Να μη σταματήσουν αυτά τα σχόλια, γιατί εγώ θα συνεχίσω να παίζω έτσι και στην πορεία (γέλια)!

«Στην αρχή η οικογένειά μου νόμιζε ότι τους έκανα πλάκα όταν είπα ότι πάω στον Παναθηναϊκό»!

Πάμε σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Πότε άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Άρχισα όταν ήμουν 10 ετών. Φυσικά, όταν ξεκίνησα δεν μπορούσα να φανταστώ την εξέλιξη και ότι θα γίνω επαγγελματίας. Απλώς έπαιζα, όπως τα άλλα παιδιά. Μου άρεσε πολύ και το αγάπησα. Με την πάροδο του χρόνου κατάλαβα κι εγώ ότι έχω την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά να φτάσω σε πιο υψηλό επίπεδο…».

Πότε το κατάλαβες αυτό; Σε ποια ηλικία;

«Πήγα στην Κροατία το 2018 για δοκιμαστικά στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Εκεί με είδαν, με αξιολόγησαν και μου έδωσαν συμβόλαιο. Έπαιξα στην πιο νέα ομάδα και μετά πήγα δανεικός σε ομάδα της Αλβανίας. Στη Λάτσι για έξι μήνες.  Εκεί τα πήγα καλά και επέστρεψα στη Λοκομοτίβα για να συνεχίσω για τρια χρόνια και να εξελιχθώ».

Η οικογένειά σου πως το πήρε όλο αυτό; Σε στήριξε;

«Ναι, με στήριξαν όλοι από πολύ νωρίς. Απ’ όταν ήμουν παιδί και άρχισα να βλέπω πιο σοβαρά το ποδόσφαιρο. Είδαν ότι είμαι καλός σε αυτό που κάνω, είδαν ότι το ήθελα πολύ και ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή».

Είστε μεγάλη οικογένεια;

«Έχω έναν αδερφό και μια αδερφή. Και τα δυο μου αδέλφια είναι μεγαλύτερα από εμένα. Πρέπει, μάλιστα, να σου πω ότι ο αδερφός μου έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν καλός»!

Καλύτερος από εσένα;

«Θα σου έλεγα πως ναι, ήταν καλύτερος από εμένα (γέλια). Αλλά επέλεξε διαφορετικό δρόμο. Σπούδασε. Η αδερφή μου και όλη μου η οικογένεια με παρακολουθούν συνεχώς. Η αδερφή μου μπορώ να πω ότι είναι η μεγαλύτερη φαν μου, βλέπει τα παιχνίδια μου και την πορεία μου».

Όταν τους είπες ότι θα έρθεις στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό τι σου είπαν;

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν έκπληξη για όλη την οικογένεια. Όπως σου είπα, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά. Μέσα σε μια μέρα! Έστειλα  μήνυμα και τους είπα: “Πηγαίνω στον Παναθηναϊκό”. Μιλήσαμε και αρχικά δε με πίστευαν! Μου έλεγαν “μας κάνεις πλάκα;” και εγώ τους απαντούσα ότι μιλάω σοβαρά. Για όλη την οικογένεια νομίζω ότι ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μας»!

Σου έδωσαν κάποια συμβουλή;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο. Άλλωστε, έπαιζα στην Κροατία. Το μόνο που μου είπαν ήταν “Πήγαινε εκεί και κάνε αυτό που ξέρεις. Δώσε τον καλύτερό σου εαυτό”».

«Ο Κριστιάνο και ο Κασεμίρο – Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για εμένα»

Είχες από μικρός κάποιο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα; Κάποιον που να θαύμαζες περισσότερο απ’ όλους;

«Τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον παρακολουθούσα  με θαυμασμό από μικρός, τον ακολουθώ παντού. Όταν τον έβλεπα να σκοράρει ή ακόμα και να βάζει τα κλάματα έπειτα από κάποια αποτυχία, τον θαύμαζα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Κριστιάνο»

Κάποιος ποδοσφαιριστής στη δική σου θέση που να σου αρέσει πολύ και να τον θαυμάζεις;

«Νομίζω ότι μου αρέσει πολύ ο Κασεμίρο και ο τρόπος που παίζει. Είναι στη θέση που αγωνίζομαι και παίζει πολύ επιθετικά, κάτι που μου αρέσει να βλέπω».

Στην Αλβανία υποστήριζες από μικρός κάποια ομάδα;

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα πολύ να παίξω στην ομάδα της πόλης μου, τη Βλαζνία. Το είχα όνειρο από μικρός. Ποιος ξέρει; Μπορεί με την πάροδο των χρόνων και όταν φτάνω στα τελειώματα ποδοσφαιρικά να αγωνιστώ εκεί».

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για εσένα; Παρατηρώ ότι μιλάω με έναν άνθρωπο που το λατρεύει…

«Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα. Από τα 10 μου μέχρι και σήμερα έχω στη ζωή μου μόνο το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα προπόνηση, αγώνες.  Είναι τα πάντα για εμένα, όπως σου είπα και έτσι θα είναι μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου. Το αγαπώ πολύ».

Η ζωή στην Ελλάδα και την Αθήνα πως είναι για εσένα; Προσαρμόστηκες;

«Είμαι από τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και μένω στη Βούλα. Είχα φίλους από την Αλβανία που μένουν στην Αθήνα και μου είχαν πει τα καλύτερα. Η ζωή είναι πολύ καλή, ο καιρός επίσης, οι άνθρωποι πολύ φιλικοί. Μου είπαν “έλα και θα το απολαύσεις από την πρώτη μέρα”. Ηρθα και πραγματικά τα είδα όλα αυτά. Όλα είναι πολύ καλά. Μου έχουν πει για το φαγητό, αλλά ακόμα δεν έχω δοκιμάσει πολλά. Αλλά θα το κάνω! Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά η ζωή μοιάζει με την Αλβανία και μου αρέσει πολύ».

«Ισως γίνω προπονητής όταν αποσυρθώ – Το Netflix και το manifest»

Στον ελεύθερό σου χρόνο τι κάνεις; Πως τα περνάς όταν δεν έχεις προπόνηση ή οι υποχρεώσεις με την ομάδα;

«Θα πάω για έναν καφέ ή ένα δείπνο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τις περισσότερες φορές θα μείνω στο σπίτι και θα δω κάποια ταινία ή κάποια σειρά ή ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να χαλαρώνω στο σπίτι».

Έχεις κάποια αγαπημένη σειρά τώρα;

«Βλέπω πολύ neftlix και αυτή την εποχή παρακολουθώ τη σειρά manifest».

Βλέπουμε την ίδια σειρά ταυτόχρονα (γέλια)…

«Τώρα θέλω να δω την τελευταία σεζόν, μου αρέσει να βλέπω ταινίες και σειρές».

Μια τελευταία ερώτηση. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;

«Χμ… Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Για την ώρα είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και την εξέλιξή μου. Μετά θα δούμε. Μετά το ποδόσφαιρο τι θα συμβεί, θα το δούμε όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή. Ισως να γίνω προπονητής. Νομίζω ότι θα μου άρεσε».

Σαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

«Όχι καλύτερος από τον κόουτς Ιβάν, αλλά στο μισό απ’ αυτόν (γέλια)»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.