ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανατροπή με… Εύα Καϊλή και ΠΑΣΟΚ – Ολο το παρασκήνιο!

Σαν έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να πατήσει το κουμπί για τη διαγραφή της Εύας Καϊλή , μόλις κυκλοφόρησε χθες από το βελγικό τύπο η εμπλοκή της σε έρευνα για διαφθορά- Κατάρ, ανακοίνωσε στο "φτερό" την αποπομπή της από το κόμμα.

Ανατροπή με... Εύα Καϊλή και ΠΑΣΟΚ - Ολο το παρασκήνιο!

Σαν έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να πατήσει το κουμπί για τη διαγραφή της Εύας Καϊλή, μόλις κυκλοφόρησε χθες από το βελγικό τύπο η εμπλοκή της σε έρευνα για διαφθορά- Κατάρ, ανακοίνωσε στο “φτερό” την αποπομπή της από το κόμμα.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ήδη ξένο σώμα για το κόμμα της από το Φθινόπωρο. Όταν της γνωστοποιήθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη μάλιστα πως δεν πρόκειται να βρεθεί εκ νέου στα ψηφοδέλτια του κόμματος, μετά από τη στάση της απέναντι στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, υποβαθμίζοντας με δηλώσεις της, το θέμα.

Εν πολλοίς, εκεί οφείλεται και η σκληρή πολιτική δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 πως η Εύα Καιλή “λειτουργούσε σαν Δούρειος Ίππος της Νέας Δημοκρατίας”.

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.519 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η απομάκρυνση, η διαγραφή και οι… παρακολουθήσεις Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν ήταν μόνον η στάση της απέναντι στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη που σηματοδότησαν το απόλυτο ρήγμα στις σχέσεις της με το κόμμα.

Συστηματικά, λένε οι ίδιες πηγές πως στεκόταν απέναντι στους σκοπούς και τη δράση του Κινήματος “θολώνοντας” τα πολιτικά νερά. Ο εκπρόσωπος Τύπου Δ. Μάντζος σε συνέντευξή του (ΣΚΑΙ) ανέφερε επ αυτού πως “στο τέλος Αυγούστου, η κ. Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα”.

Ενταφιάστηκε πλήρως η όποια εναπομείνασα σχέση της με το ΠΑΣΟΚ μετά τις δημόσιες δηλώσεις της στο ευρωκοινοβούλιο με τις οποίες “αποθέωνε” τις εργασιακές συνθήκες στο Κατάρ για το Μουντιάλ με τις οποίες “έφριξε όλη η ευρωομάδα”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν θεωρήθηκαν “αθώες” οι διατυπώσεις της υπέρ του Κατάρ μεν αλλά χωρίς στοιχεία, διαγραφή δεν μπορούσε να “τεκμηριωθεί”. Η χθεσινή ποινική διαδικασία απλώς επιβεβαίωσε “σκέψεις”, υποψίες και… απορίες συναδέλφων της στο κόμμα.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ πια ζητεί δια του Εκπροσώπου Τύπου του Δημήτρη Μάντζου να παραδώσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά δε την ποινική εξέλιξη της υπόθεσής της, την οποία παρακολουθεί και η Χαριλάου Τρικούπη από δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, διαμηνύει:

1. Η Εύα Καιλή δεν παρακολουθήθηκε από το Predator. Στον έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου (όπου διαπιστώθηκε η απόπειρα παγίδευσης του Ν. Ανδρουλάκη) δεν εντοπίστηκε κανένα κακόβουλο λογισμικό.

2. Δεν προκύπτει παρακολούθησή της από τις βελγικές αρχές.

3. Πρόκειται για υπόθεση κοινής εγκληματικότητας και δεν έχει καμία σχέση με παρακολουθήσεις για “λόγους εθνικής ασφάλειας” (όπως στην περίπτωση Ν. Ανδρουλάκη).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνέντευξή του ανέφερε χαρακτηριστικά : ο”Αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι φοβερό. Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος. Από τη μια χρησιμοποίησε την κυρία Καϊλή για να υποβαθμίσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τώρα χρησιμοποιεί την υπόθεση της κυρίας Καϊλή για να νομιμοποιήσει την παρακολούθησή μου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η προσπάθεια να αμπαλάρουν μέσω του ζητήματος της εθνικής ασφάλειας, μια παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή και πολιτικού αρχηγού ενδιαμέσως της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου με τις έρευνες ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπήκαν σε σπίτια ευρωβουλευτών και συνεργατών τους, διότι υπήρχαν πληροφορίες και βρήκαν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία οδηγούν στη δικαιοσύνη για λόγους εγκληματικής πράξης. Δεν καταλαβαίνω, τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης έχει να πει κάτι. Ας το πει δημοσίως”

Για το ΠΑΣΟΚ δε, όπως διαμήνυσε ο εκπρόσωπός του : “Ένας λόγος, λοιπόν, παραπάνω για τον κ. Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο της ΕΥΠ και να ζητήσει από τους διοικητές της να έρθουν τώρα στη Βουλή και να πουν στους πολίτες το λόγο παρακολούθησής του Νίκου Ανδρουλάκη”.

Πηγή: capital.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.