ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μια καλή προπόνηση για τη «διαβολοβδομάδα»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, αλλά και τη διαβολοβδομάδα που έρχεται στην Ευρωλίγκα.

Μια καλή προπόνηση για τη «διαβολοβδομάδα»

Το ματς με την ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα έμοιαζε ως η καλύτερη ευκαιρία για τον Ράντονιτς προκειμένου να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, αλλά και να τεστάρει διάφορα σχήματα ενόψει της «διαβολοβδομάδας» που έρχεται στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια καλή… προπόνηση κόντρα στην Ένωση κι έφτασε με άνεση στη νίκη, αν και επιθετικά προβλημάτισε κάπως. Για ένα ακόμα ματς τον τελευταίο μήνα, οι «πράσινοι» πήραν πολύ καλό βαθμό όσον αφορά την αμυντική λειτουργία τους.

Το παθητικό των 57 πόντων τα λέει όλα (σ.σ. δεν δέχθηκαν πάνω από 19 σε κάθε δεκάλεπτο), με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να κάνουν 13 κλεψίματα! Τρομερό νούμερο αν αναλογιστούμε πως πριν από 72 ώρες τα έδωσαν όλα (για 45 λεπτά) κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ανησυχητικό ωστόσο ήταν (όπως προαναφέραμε) η… δυστοκία όσον αφορά το σκοράρισμα. Οι «πράσινοι» έσπασαν τα… καλάθια έχοντας τραγικά ποσοστά (37% εντός παιδιάς), ενώ σε πολλές περιπτώσεις βραχυκύκλωναν στην επίθεση και σούταραν στο τέλος του χρόνου και υπό την πίεση αντιπάλου.

Η εξήγηση που υπάρχει ότι είναι οι περισσότεροι -σημαντικοί- παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν την απαιτούμενη διάθεση κι έδειχναν κάπως «άδειοι» από… μπαταρίες. Λογικό κι αναμενόμενο αν αναλογιστούμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επιβαρυνθεί αρκετά.

Για παράδειγμα, ο «καυτός» Μπέικον έδειχνε… νωθρός και εγκλωβίστηκε στην αντίπαλη άμυνα. Άλλωστε γι’ αυτό αγωνίστηκε μόλις για 13 λεπτά. Επιπροσθέτως, ο Ουόλτερς δεν βρισκόταν στο 100% κι αυτό ήταν φανερό στο παρκέ, αφού αστοχούσε ακόμα και στα αγαπημένα του φλότερ, στα οποία είναι σχεδόν αλάνθαστος συνήθως (2/8 εντός παιδιάς συνολικά).

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» αστοχούσαν σε πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία έγιναν με ιδανικές συνθήκες. Η αστοχία, κυρίως στα τρίποντα (9/31 συνολικά), δεν τους επέτρεψε να βρουν ρυθμό και να διατηρήσουν μεγάλη διαφορά. Παρότι λοιπόν απειλήθηκαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου, έκαναν τη… δουλειά κι έφτασαν με άνεση στο ροζ φύλλο.

Τώρα ακολουθεί η πολύ σημαντική «διαβολοβδομάδα», με τον Παναθηναϊκό να «μετακομίζει» (από αύριο) στην Ισπανία, όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πανηγυρίσει 2 νίκες σε αυτά τα ματς, αλλά και με ένα διπλό, μάλλον ευχαριστημένοι θα είμαστε. Ειδικά αν συνδυαστεί με καλές εμφανίσεις…

Υ. Γ. Τρομερές στιγμές αποθέωσης για τον Νίκο Παππά, που φόρεσε και πάλι τα αγαπημένα του πράσινα μετά από 1.000 και πλέον ημέρες. Η κίνησή του να προσφέρει το ποσό του συμβολαίου του στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ είναι τουλάχιστον αξιέπαινη και αξιοθαύμαστη.

Υ. Γ. 2 Στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δόθηκε ένα παρόμοιο φάουλ υπέρ του Λαρεντζάκη με αυτό που ΔΕΝ δόθηκε στον Μπέικον στην τελευταία φάση του ντέρμπι της Δευτέρας με τους «ερυθρόλευκους». Για να μην πούμε ότι αυτό στον Αμερικανό φόργουορντ ήταν πιο… φάουλ σε σχέση με αυτό στην Πυλαία, αφού ο Γουόκαπ μπλέκει και τα πόδια του στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Απλά θα θέλαμε να μας εξηγήσουν οι διαιτητές για ποιο λόγο έχουν τόσο διαφορετικά κριτήρια…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.