ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Ατελείωτo respect στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Δεν είναι το γεγονός ότι ο Σέρβος βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στη γιορτή του ΠΣΑΠΠ. Είναι τα λόγια του που μας κάνουν όλους να υποκλινόμαστε στον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ατελείωτo respect στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Δεν είναι το γεγονός ότι ο Σέρβος βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στη γιορτή του ΠΣΑΠΠ. Είναι τα λόγια του που μας κάνουν όλους να υποκλινόμαστε στον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Για την προπονητική αξία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τα όσα πετυχαίνει βήμα – βήμα με τον Παναθηναϊκό έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Στο πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού, το τριφύλλι έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που πρώτα επανέφερε τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας στο «τριφύλλι» και σταδιακά το επαναφέρει σε ρόλο πρωταγωνιστή. Πρώτα με την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι και πλέον με τη διαδικασία πρωταθλητισμού που έχει βάλει την ομάδα έπειτα από «στείρα» χρόνια.

*Δεν αποτελεί είδηση η ανάδειξη του Γιοβάνοβιτς ως κορυφαίου προπονητή στην ψηφοφορία του ΠΣΑΠΠ. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους εμάς, «μίλησαν». Ο Σέρβος ήταν και είναι ο καλύτερος τεχνικός στην Ελλάδα και γι αυτό δε χωράει αμφιβολία.

*Εκείνο στο οποίο πρέπει όλοι μας να σταθούμε είναι στα όσα είπε ο κόουτς των «πράσινων». Για μια ακόμη φορά δίδαξε ήθος, κουλτούρα και πολιτισμό με λόγια βγαλμένα μέσα από την ψυχή του. Σε μια βράβευση που αφορούσε τον ίδιο, ο Γιοβάνοβιτς έβαλε πάνω απ’ όλα το «εμείς» και όχι το «εγώ». Όπως κάνει, δηλαδή, πάντα στην καθημερινότητά του και όπως καθημερινά παλεύει για να μεταδώσει αυτή τη νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές του. Και το έχει καταφέρει.

*Ο «στρατηγός», όπως τον αποκαλούν πλέον οι φίλοι της ομάδας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στους συνεργάτες του, όσο και στους παίκτες του. «Δεν τίμησαν μόνο εμένα αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου, τους συνεργάτες μου, επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο στον Παναθηναϊκό, ώστε οι παίκτες να έχουν τα πάντα για να ανταποκρίνονται όπως πρέπει. Ευχαριστώ και τους παίκτες μου, κάποιοι είναι και εδώ και χαίρομαι για αυτό. Το αξίζουν», είπε, αρχικά, ο κόουτς για να συνεχίσει: «Ο προπονητής είναι πάντα ένα σημείο που συνδέει τον παίκτη με τον στόχο”. Αν δεν είχα παίκτες με διάθεση να εκπληρώσουν τους στόχους, δεν θα τα είχαμε καταφέρει».

*Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, ούτε “αγοράζεται”. Εμπνέεται και κερδίζεται με κόπο και ταυτόχρονα ταπεινότητα. Και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με αυτή τη στάση που έχει και η οποία είναι πέρα για πέρα αληθινή έχει καταφέρει να εμπνεύσει τους αθλητές του και κερδίσει τον σεβασμό όλων. Των ποδοσφαιριστών του, των συνεργατών του, των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και της συνολικής φίλαθλης κοινής γνώμης στη χώρα μας. Κι αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο…

*Είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει στις τάξεις του έναν τέτοιο ποδοσφαιράνθρωπο. Έναν ΚΥΡΙΟ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία), έναν άνθρωπο με αρχές, αξίες και ταυτόχρονα έναν εξαιρετικό προπονητή. Μακάρι στην Ελλάδα να είχαμε πολλούς «Γιοβάνοβιτς». Υποκλινόμαστε όλοι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...
ΣΧΟΛΙΑ