ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Γλυκιά» ήττα στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού έχοντας την πρώτη θέση στον όμιλο, έπαιξε όσο θα έπρεπε και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (70-64) στο φινάλε της φάσης των ομίλων για το Eurocup.

«Γλυκιά» ήττα στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού έχοντας την πρώτη θέση στον όμιλο, έπαιξε όσο θα έπρεπε και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (70-64) στο φινάλε της φάσης των ομίλων για το Eurocup.

Κορυφαία για τον Παναθηναϊκό ήταν η Τσάστιτι Ριντ με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 14 πόντους και 5 ριμπάουντ πρόσθεσε η Αρίκα Κάρτερ, ενώ διψήφιες ήταν η Κατερίνα Σωτηρίου και Αντιγόνη Χαιριστανίδου με 12 και 10 πόντους, αντίστοιχα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου πέρασε την μπάλα στο ζωγραφιστό και με τις Ριντ και Χαιριστανίδου να βρίσκουν στόχο προηγήθηκε με 4-12 στο 5’. Η Μπογκίσεβιτς ήταν η μόνη που κρατούσε όρθιο το Αστέρα, μειώνοντας σε 12-16 στο 8’.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 2.247 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-22), όπου το δίδυμο Ριντ και Χαιριστανίδου είχαν από 8 πόντους έκαστη.

Το παιχνίδι δεν είχε σκοπιμότητες και έτσι στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω-κάτω, κάτι που βοήθησε περισσότερο τον Αστέρα παρά το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μία μικρή διαφορά υπέρ του (23-26 στο 15’), αλλά οι γηπεδούχες δυνάμωσαν την άμυνα τους, βραχυκύκλωσαν το «τριφύλλι» και έτσι προηγήθηκαν με 27-26 στο 16’.

Ο ρυθμός στη συνέχεια μειώθηκε, αλλά οι «πράσινες» συνέχισαν να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο έχοντας διαφορά 11 πόντων (41-30).

Η Κάρτερ ξεκίνησε «ζεστή» στην τρίτη περίοδο και η Αμερικανίδα με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 47-42 στο 24’. Η άμυνα του «τριφυλλιού» αν και ήταν πιο δυνατή, εντούτοις δεν έφερνε προβλήματα στις γηπεδούχες που διατηρούσαν διαφορά ασφαλείας στο φάσμα των 10 πόντων (54-46 στο 28’). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ με 54-48.

Ο Παναθηναϊκός στην έναρξη της τέταρτης περιόδου κατέβασε τη διαφορά στο -3 (56-53 στο 33’), κάνοντας την προσπάθειά του να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Όμως οι «πράσινες» δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πρώτη τους αντεπίθεσή τους επιτρέποντας στον Αστέρα να προηγηθεί εκ νέου με  63-55 στο 35’.

Το «τριφύλλι» δεν τα παράτησε, μειώνοντας και πάλι σε 65-61 στο 38’, αλλά οι «πράσινες» ήταν άστοχες στις τελευταίες τους προσπάθειες, ο Ερυθρός Αστέρας είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί την κατάσταση και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 41-30, 54-48, 70-64.

Ερυθρός Αστέρας (Ντράγκαν Βούκοβιτς): Μπογίσεβιτς 17 (2), Κόλιτς 4, Χολ 8, Τζακοβίνα 6, Κάτανιτς 10, Αιφούα 2, Μπόγιοβιτς 6, Κορτό, Μιλάνοβιτς, Νάουμτσεφ 3 (1), Νεντέικοφ 8 (1) και Ζέτσεβιτς 6 (2).

Παναθηναϊκός (Ελένη Καπογιάννη): Κάρτερ 14, Κωτούλα, Παυλοπούλου 2, Ριντ 26, Σωτηρίου 12 (2), Αλεξανδρή, Μπουντούρη, Χαιριστανίδου 10, Θεοδωρομανωλάκη και Ζιάκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.