ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όρεξη, ταχύτητα, μπαλάρα…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το θέαμα που πρόσφερε απλόχερα ο Παναθηναϊκός στον κόσμο του στην επιστροφή του στις επίσημες υποχρεώσεις.

Όρεξη, ταχύτητα, μπαλάρα...

Τι Σεπτέμβρης, τι Οκτώβρης, τι Νοέμβρης, τι Δεκέμβρης. Ο Παναθηναϊκός… μήνες δεν κοιτά, διοργανώσεις δεν κοιτά, αντιπάλους δε… βλέπει. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το πρωτάθλημα, σαν να μην υπήρξε διακοπή. Επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις με τριάρα, με πρόκριση αφού το 3-0 δε γυρίζει και με μπαλάρα. Και όρεξη. Και αυτό είναι το σημαντικό.

Τα γκολ απέναντι στον Βόλο τα σημείωσαν οι τρεις Σλοβένοι, αλλά: Παλάσιος και Μπερνάρ ήταν υπέροχοι σε κάθε τους συνεργασία. Ο Παναθηναϊκός στόχευσε την αριστερή πλευρά του Βόλου σε όλο το πρώτο ημίχρονο και οι συνεργασίες ήταν χάρμα οφθαλμών. Ζάλιζαν τους αντιπάλους και ξεσήκωναν την εξέδρα.

Κάθε κατεβασιά του Παναθηναϊκού γινόταν φάση, κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ο Παλάσιος περίμενες τι θα… σκαρφιστεί και όταν έρχονταν κοντά και οι Βέρμπιτς και Σπόραρ γινόταν πάρτι. Υπάροχο ποδόσφαιρο, γρήγορο, με τη μία. Φαίνεται πως ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του έριξαν πολλή δουλειά στη διακοπή για να διασπάνε τις άμυνες με… πούλμαν. Ο Βόλος θέλησε να παίξει ταμπούρι, αλλά οι παιχταράδες του Παναθηναϊκού τον διέλυσαν.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.677 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στάζει ποιότητα ο Παναθηναϊκός από τη μέση και μπροστά. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Σπόραρ έχουν ένα ρεπερτόριο που μπορεί να μας χαρίσει υπέροχες στιγμές. Χθες απέναντι στον Βόλο ήταν καταπληκτικός και ο Κώτσιρας στα ανεβάσματά του, οι συνδυασμοί έβγαιναν με κλειστά μάτια και για στη Λεωφόρο ο κόσμος χόρτασε ποδόσφαιρο.

Αν υπήρχε μια ανησυχία για το ότι ο Παναθηναϊκός θα έχανε τον ρυθμό του και το μομέντουμ που είχε με τη διακοπή, η απάντηση δόθηκε στο ματς με τον Βόλο. Μάλλον… φόβο προκάλεσε στους αντιπάλους του, ακόμα μεγαλύτερο απ’ αυτόν που ήδη είχε δημιουργήσει, παρά ανησυχία για το ότι μπορεί να έχασε οποιοδήποτε από τα καλά του στοιχεία.

Δέκα τελικές σε ένα ημίχρονο είχε, εκ των οποίων οι 5-6 μεγάλες ευκαιρίες συν το γκολ. 13 τελικές μέχρι το 60′, όταν και ο Παναθηναϊκός… έσβησε το ματς στο 3-0. Και οχτώ γκολ στο σύνολο απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες έως τώρα στην Ελλάδα.

Πλέον σειρά παίρνει το πρωτάθλημα, το ματς στη Νεάπολη με τον Ιωνικό που είναι… ύπουλο. Ο Ιωνικός έχει ένα σωρό προβλήματα, τελευταία αυτά που δημιουργήθηκαν από τα εφτά γκολ στο φιλικό από τον ΟΦΗ και την παραίτηση του Σπανού που δεν έγινε δεκτή.

Όλα αυτά μπορεί να κάνουν μια ομάδα να οχυρωθεί και να ψάχνει απαντήσεις και στη… στρούγκα της Νεάπολης το έργο θα είναι δύσκολο. Αλλά ένας τόσο ορεξάτος Παναθηναϊκός όπως αυτός της Πέμπτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.