ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Άργησε να ξυπνήσει, πάλεψε, αλλά…

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα.

Άργησε να ξυπνήσει, πάλεψε, αλλά…

Η διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε με δύο ήττες για τον Παναθηναϊκό, που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Βαρκελώνη, αφού ηττήθηκε 74-68 από την Μπαρτσελόνα. Επί της ουσίας οι «πράσινοι» πλήρωσαν το καταστροφικό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι, αφού βρέθηκαν να κυνηγούν μεγάλες διαφορές από πολύ νωρίς: βρέθηκαν στο -17 (31-14), με τους γηπεδούχους να έχουν 9/12 τρίποντα στα πρώτα 13 λεπτά!

Οι παίκτες του Ράντονιτς έπαιξαν κάκιστη άμυνα σε αυτό το διάστημα κι έδωσαν πολλά ελεύθερα σουτ στους Καταλανούς, που εκτελούσαν σαν σε… προπόνηση, είτε από περιφέρεια, είτε μέσα από το «ζωγραφιστό». Λαμβάνοντας υπόψιν την απόλυτη κυριαρχία της Μπάρτσα, ήταν μάλλον ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όντας πίσω στο -13 (43-30).

Με τον Γκουντάιτις να δίνει λύσεις μέσα από τη ρακέτα (σ.σ. πέτυχε 8 σερί πόντους) και να νικάει κατά κράτος τον Βέσελι προσφέροντας διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας, το «τριφύλλι» έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στις αρχές της τρίτης περιόδου και ανέκτησε ψυχολογία, στέλνοντας ένα πρώτο σήμα ότι επιστρέφει.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπου εκεί μπήκαν στην εξίσωση ο Μπέικον και η ασφυκτική άμυνα των «πράσινων», που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο: έτρεξαν επιμέρους σκορ 17-5 και πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (69-68 στο 37’) μεταφέροντας την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο, που έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Παναθηναϊκός κλώτσησε την ευκαιρία του και γκρέμισε ό,τι με κόπο έχτιζε. Τα δύο διαδοχικά τρίποντα των Μπέικον και Πονίτκα (υπό δύσκολες συνθήκες) σταμάτησαν στη στεφάνη, το αντίστοιχο του Σατοράνσκι βρήκε διχτάκι (για το 72-68) και κάπως έτσι το ροζ φύλλο κατέληξε στους «μπλαουγκράνα».

Το «τριφύλλι» κρατάει την αντίδραση και την αυταπάρνηση που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αλλά και την άμυνα που έπαιξε στο τέταρτο δεκάλεπτο, σε ένα ματς που δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον αποκαμωμένο Γουίλιαμς (5 πόντοι, 2 ριμπάουντ), όπως και από τους δύο πόιντ γκαρντ του (συνολικά είχαν 2/15 σουτ εντός παιδιάς και 3 λάθη), ειδικά από τον Λι.

Από ‘κει και πέρα, ο Πονίτκα ήταν εξαιρετικός και κράτησε όρθια την ομάδα στο πρώτο μέρος (9 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα συνολικά), ενώ ο Μαντζούκας εξέθεσε το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού με την παρουσία του στην τελευταία περίοδο, τόσο με την τόλμη του επιθετικά, όσο και με τις άμυνες που έπαιξε. Αξίζει ευκαιρίες ο 19χρονος φόργουορντ, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο. Έστω να παίρνει λίγα λεπτά και να προσφέρει ανάσες στον Γουίλιαμς.

Υ. Γ. Συγκλονιστικός σε ένα ακόμα ματς ο κόσμος του «τριφυλλιού»…

Υ. Γ. 2 Ο Μπέικον είχε 13/43 εντός παιδιάς (1/15 τρίποντα) στα δύο παιχνίδια της διαβολοβδομάδας, όμως ξεκίνησε με 1/18 (0/9 στη Βαλένθια και 1/9 στη Βαρκελώνη) και ήταν ασταμάτητος στα τελευταία λεπτά.

Υ. Γ. 3 Είναι ένα ζήτημα ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουσιαστικό όφελος μετά τα τάιμ άουτ που ζητάει ο προπονητής του: στη Βαρκελώνη υπέπεσε μέχρι και σε παράβαση 8 δευτερολέπτων!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.