ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο μέτρο κατά της ακρίβειας – Ποιος το δικαιούται

Ένα νέο μέτρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο μέτρο κατά της ακρίβειας - Ποιος το δικαιούται

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες, η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών των νοικοκυριών σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το μέτρο «θα προστεθεί στα προηγούμενα μέτρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ενσωματώνοντας την πρόθεσή μας να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά, αποτυπώνοντας παράλληλα την μη διαπραγματεύσιμη κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκειται για πρωτοβουλία που απάντα πρώτα και πάνω απ’ όλα στην συγκυρία γιατί θωρακίζει το πρώτο σημείο που χτυπά η ακρίβεια. Αυτό της κατανάλωσης στα βασικά αγαθά.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.709 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σϋμφωνα με τον πρωθυπουργό, το μέτρο δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας αλλά και τα αυξημένα κέρδη κάποιων επιχειρήσεων, διότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπέρ είσοδο των διυλιστηρίων.

Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για έξι μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σουπερμάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

«Μιλάμε για σουπερμάρκετ για φούρνους μιλάμε για κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία. Το μηνιαίο όριο αγορών είναι 220 ευρώ για το άτομο, ενώ ποσό που αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ένα μέλος έως τα 1.000 ευρώ των αγορών».

Η διαδικασία θα είναι απλή με μια ψηφιακή κάρτα, όπως του fuel pass. Οι δικαιούχοι θα έχουν επιλογή να εισπράττουν ενίσχυση από τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Το μέτρο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000€ για ένα ζευγάρι, ενώ υπάρχει προσαύξηση στο εισοδηματικό όριο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

«Είναι μία πρωτοβουλία που αφορά όχι μόνο τους αδύναμους αλλά πρωτίστως την μεσαία τάξη. Καλύπτουμε μέχρι το 85% των ελληνικών νοικοκυριών. Με μηνιαίες ενισχύσεις που μπορούν να φτάσουν τα 600 ευρώ για μία πολύτεκνη οικογένεια. Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ευρώ και είναι το ποσό που θα εισπράξουμε από τα δύο ελληνικά διυλιστήρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το μέτρο συνοπτικά

Από Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα Μηνιαίο όριο αγορών 220 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ. Το μέτρο αφορά εισοδήματα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το μέτρο καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8.4 εκατ. πολίτες Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.