ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Παραμύθι…

Το πεπρωμένο τους είναι φτιαγμένο για να τους κάνει να υποφέρουν. Το πεπρωμένο Του ήταν τέτοιο για να γίνει ακριβώς αυτό. Να το πάρει στο τελευταίο του παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Παραμύθι...

Αν δε χάσει την ευκαιρία ο Ιγκουαΐν στον τελικό της Βραζιλίας το 2014 δεν είναι Αργεντινή. Γιατί δεν υποφέρει. Κι ό,τι είναι Αργεντινή πρέπει να υποφέρει. Αν δε δεχτεί γκολ στις καθυστερήσεις από έναν παίκτη που μπήκε ως αλλαγή στον ίδιο τελικό, δεν είναι Αργεντινή.

Γιατί ό,τι είναι Αργεντινή έχει μάθει να υποφέρει. Αν δε χάσει στο πρώτο ματς των ομίλων με ανατροπή, από μια ομάδα που δεν… υπάρχει στον χάρτη, δεν είναι Αργεντινή. Γιατί η Αργεντινή πρέπει να υποφέρει. Αν δε δει τα οφσάιντ για ένα εκατοστό στο ίδιο ματς να της στερούν το 2-0, πάλι δεν είναι Αργεντινή. Γιατί κι εκεί πρέπει να υποφέρει.

Αν δε χάσει τεράστια ευκαιρία η Αυστραλία στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων σε ματς για πρόκριση στους 8, σε ένα ματς που η «Αλμπισελέστε» ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσε να το καθαρίσει με πολλά γκολ, δεν είναι Αργεντινή. Γιατί στην Αργεντινή δεν έμαθαν απλά να υποφέρουν. Γεννήθηκαν για να υποφέρουν. Κι ας έχουν «γεννήσει» τους δύο μύθους, τον Ντιέγκο και τον Λιονέλ. Εκείνοι θα κάνουν το μακρόσυρτο «ουφ» που θα ακουστεί από εξέδρα, πάγκο και γήπεδο στο τέλος.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αργεντινή είναι η εξέδρα που χαζεύεις, οι παίκτες που έγιναν οι καλύτεροι όλων των εποχών, η φανέλα που τη μαθαίνεις από μικρό παιδί: από το ποδοσφαιράκι που παίζαμε στα… ηλεκτρονικά, μέχρι εκείνη που φοράει ο τουρίστας το καλοκαίρι στα νησιά. Αργεντινή είναι το κλάμα των οπαδών στη λύπη, αλλά κυρίως αυτό στη χαρά. Αργεντινή είναι το γκράφιτι του Μέσι πλάι σε εκείνο του Ντιέγκο στους δρόμους του Μπουένος Άϊρες. Είναι να υποφέρεις. Γιατί αν δεν υποφέρεις, δεν είναι Αργεντινή.

Κι αν δεν υπέφεραν δε θα έπαιρναν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δε θα μπορούσε η Αργεντινή να πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο σε έναν… φλατ τελικό, όπως εκείνον που βλέπαμε έως το δίλεπτο που ο «διάολος» Εμπαπέ μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2. Δε θα μπορούσε η Αργεντινή να μην πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς ο αντίπαλος να χάσει τετ α τετ στο 123′ σαν αυτό που έχασε ο Κόλο Μουανί. Ή καλύτερα, αυτό που έβγαλε αυτός ο τεράστιος τερματοφύλακας, που λέγεται Εμιλιάνο Μαρτίνεζ.

Ένας τερματοφύλακας που όχι μόνο απόψε, αλλά σε όλο το Μουντιάλ, οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Σαν μια ανθρώπινη ασπίδα. Σαν να τους έλεγε πως ό,τι κι αν συμβεί, θα είναι εκείνος πίσω. Η απόκρουση στο 123′ είναι για να την κορνιζάρει σε όλο του το σπίτι. Να τη βλέπει εκείνος και τα παιδιά του. Να θυμίζει σε όλους πως ο αρχηγός Μέσι είχε μαζί του έναν υπαρχηγό υπέροχο. Αληθινό κέρβερο.

Όσο για τον Λίο; Ήταν το ραντεβού με το πεπρωμένο του. Ήταν το παραμύθι του. Μια φορά και έναν καιρό υπήρξε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Δεν είχε πάρει μονάχα ένα τρόπαιο. Το πιο βαρύτιμο που υπάρχει. Το πήρε στο τελευταίο παιχνίδι που το διεκδίκησε. Κάτσε να σου πω την ιστορία…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.