ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τσάμπα γκέλα στη Νίκαια για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες και δε σιγούρεψε ένα ματς που το είχε στα χέρια του από το γκολ του Μπερνάρ (14΄), ο Άοσμαν τον τιμώρησε στο τελευταίο δεκάλεπτο (86΄) και τον υποχρέωσε σε απώλεια βαθμών (1-1) στην πρεμιέρα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος.

Τσάμπα γκέλα στη Νίκαια για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες και δε σιγούρεψε ένα ματς που το είχε στα χέρια του από το γκολ του Μπερνάρ (14΄), ο Άοσμαν τον τιμώρησε στο τελευταίο δεκάλεπτο (86΄) και τον υποχρέωσε σε απώλεια βαθμών (1-1) στην πρεμιέρα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε το 4-3-3 που ήταν για μία ακόμα φορά ο σχηματισμός του Παναθηναϊκού. Στην εστία βρέθηκε ο Μπρινιόλι, το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Χουάνκαρ, το δεξί ο Κώτσιρας και ο Σάρλια με τον Μάγκνουσον συνέθεσαν το δίδυμο στα στόπερ. Ο Πέρεθ ήταν το αμυντικό χαφ, πλαισιωμένος από τους Μπερνάρντ και Τσέριν ως εσωτερικούς μέσους. Στην επίθεση, στην αριστερή πτέρυγα ξεκίνησε ο Παλάσιος, στη δεξιά ο Βαγιαννίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως σε όλα τα παιχνίδια έτσι και σε αυτό ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά παίρνοντας την κατοχή της μπάλας με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό το «τριφύλλι» είχε την πρώτη του καλή στιγμή από ατομική ενέργεια του Βαγιαννίδη, που πάσαρε από δεξιά στον Χουάνκαρ, ο οποίος σούταρε από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Φαντιγκά του έβαλε το «μπλοκ».

Στο 8′ στην πρώτη τελική στο ματς για τον Ιωνικό, από το σουτ του Άοσμαν έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Το «τριφύλλι» δεν άργησε να μετουσιώσει την υπεροχή του στον αγώνα σε γκολ.

Από γέμισμα του Χουτεσιώτη, ο Χουάνκαρ απομάκρυνε με το γόνατο. Η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη που γύρισε μέτωπο με την εστία και έχοντας μπει στην περιοχή σούταρε. Ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε, αλλά ο Μπερνάρ είχε ακολουθήσει τη φάση και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 στο 14’.

Δύο λεπτά αργότερα (16’) το «τριφύλλι» έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-2, αλλά ο Παλάσιος, που έγινε δέκτης της μπάλας μετά από όμορφη προσπάθεια και γύρισμα του Μπερνάρ, από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τους Νικαιώτες, χωρίς όμως να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 34′ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Μάντζη από εκτέλεση φάουλ στο 44’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι.

Στην επανάληψη, η πρώτη φάση άνηκε στους γηπεδούχους, όταν σε αντεπίθεση ο Άοσμαν πάτησε περιοχή, αλλά ο Μπερνάρ τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή πριν γίνει επικίνδυνος. Στο 58′ το «τριφύλλι» είχε σημαντική ευκαιρία με ατομική προσπάθεια του Ιωαννίδη και χαμηλό σουτ του, που έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης. Ένα λεπτό μετά (59’) ο Βαγιαννίδης έδωσε τη θέση του στον Κουρμπέλη.

Ο Παναθηναϊκός στο 67ο λεπτό δημιούργησε νέα πολύ καλή στιγμή, όταν ο Τσέριν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των «πρασίνων» και κάθετη πάσα του Μπερνάρ, αλλά το διαγώνιο πλασέ του Σλοβένου απέκρουσε με δυσκολία ο Χουτεσιώτης. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, ο Σπόραρ πέρασε στο ματς στη θέση του Ιωαννίδη.

Η καλύτερη στιγμή του Ιωνικού στο ματς, έγινε στο 71’ με τον Άοσμαν να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά να βλέπει την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασάς μπήκε στο ματς αντί του Λοβέρα, για τους γηπεδούχους.

Οι «πράσινοι» δεν ήταν πολύ επιθετικοί, όμως με μεγάλες επιθέσεις και καλή κυκλοφορίας μπάλας, προσπαθούσαν και είχαν καταφέρει να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Στο 80′ όμως ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σπόραρ να παίρνει την πάσα, να περνά τον Χουτεσιώτη και να πλασάρει, αλλά ο Σόουζα έδιωξε σε κόρνερ με προβολή.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να «καθαρίσει» το ματς και στο 84’ το πλήρωσαν, αφού οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν την μπάλα από τα δεξιά, ο Μασάς πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Άοσμαν που έπαιξε πλάτη τον Κώτσιρα, γύρισε και με χαμηλό σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-1.

Μετά το γκολ (85’) οι Ελευθεριάδης και Ιωαννίδης πέρασαν στο ματς αντί των Φαντιγκά και ο Μάντζη. Μία κεφαλιά του Σπόραρ από σέντρα του Κώτσιρα δεν έβαλε δύσκολα στον Χουτεσιώτη που είδε την μπάλα να περνάει άουτ στο 92’ και κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα (75’ Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά (87′ Ελευθεριάδης), Άοσμαν (95′ Πογοσιάν), Μάντζης (87′ Ν. Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσέριν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.