ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κάπου θα γινόταν η στραβή, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν εμπνέει ανησυχία

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την γκέλα του Παναθηναϊκού στη Νεάπολη και για την ψυχραιμία που οφείλουν να δείξουν οι πράσινοι έπειτα από μια βραδιά που στράβωσαν όλα.

Κάπου θα γινόταν η στραβή, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν εμπνέει ανησυχία

Γκέλα από γκέλα διαφέρει. Αν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερνε να βρει γκολ απέναντι στον Άρη σε εκείνο το 1-0 με την κεφαλιά του Σπόραρ στις καθυστερήσεις, θα μιλούσαμε διαφορετικά την επόμενη μέρα. Με μεγαλύτερο προβληματισμό για την εικόνα που έδειξε εκείνο το βράδυ η ομάδα, η οποία δεν είχε απειλήσει παρά ελάχιστες φορές.

Εδώ όμως, στο ματς της Νεάπολης, μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός δεν προβλημάτιζε, ο Παναθηναϊός είχε τον έλεγχο, ο Παναθηναϊκός είχε τις πολλές ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός δεν είχε απειληθεί μέχρι το σουτ του Άοσμαν να περάσει από… έξι πόδια και να καταλήξει στα δίχτυα του Μπρινιόλι. Συμβαίνει. Δεν του συνέβη του Παναθηναϊκού σε άλλες βραδιές, του συνέβη στη Νίκαια. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάπου αλλού.

Ωστόσο δεν μπορούμε να προβληματιστούμε για την εικόνα του Παναθηναϊκού, πέρα από το γεγονός πως οι παίκτες του θα πρέπει να καθαρίζουν πιο εύκολα τα παιχνίδια. Ο Παλάσιος έχασε αυτό που δεν έχει χάσει ποτέ ξανά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από τη μικρή περιοχή, ο Χουτεσιώτης σταμάτησε τον Τσέριν και τον Ιωαννίδη, ο Σπόραρ δεν πλάσαρε καλά όταν βρέθηκε απέναντι στην εστία. Παιχνίδι για 0-3 κατάφερε να έρθει 1-1.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν έφταιξαν ούτε καν οι σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού για το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι πράσινοι ήταν απολύτως κυρίαρχοι μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι θα άλλαζε κάτι σε μεγάλο βαθμό αν υπήρχε ο Βέρμπιτς ή ο Σένκεφελντ. Ίσως να ήταν λίγο περισσότερο απειλητική η ομάδα του Γιοβάνοβιτς με τον Σλοβένο στα άκρα και χωρίς τον Βαγιαννίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά.

Έτσι κι αλλιώς, όμως, με ή χωρίς Βέρμπιτς, με ή χωρίς Σένκεφελντ, με ή χωρίς Σπόραρ στην αρχική ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφές. Να μεγαλώσει το ρόστερ, να μεγαλώσει το rotation, να μη φοβάται ο Γιοβάνοβιτς τι μπορεί να του τύχει μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι πράσινοι έχουν μπροστά τους σε μια εβδομάδα το εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ, η διαφορά από την ΑΕΚ είναι πλέον στους έξι βαθμούς και σε λίγες εβδομάδες υπάρχει το μεταξύ τους ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το βασικό τούτη την ώρα είναι να κάνουν οι πράσινοι το δύο στα δύο με ΟΦΗ και Λεβαδειακό και να πάνε τουλάχιστον σε αυτή την απόσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έχοντας φτιάξει την ψυχολογία τους ξανά και πιθανόν έχοντας και 2-3 παίκτες παραπάνω. Αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και σίγουρα δε χρειάζεται πανικός. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.