ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Στεναχώρια ναι, ισοπέδωση όχι και ο Μπερνάρ, που αλλάζει τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη γκέλα, που κάποια στιγμή θα ερχόταν, αλλά για την εικόνα της ομάδας που ήταν καλή και για τον Μπερνάρ, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να κάνει την διαφορά.

Στεναχώρια ναι, ισοπέδωση όχι και ο Μπερνάρ, που αλλάζει τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη γκέλα, που κάποια στιγμή θα ερχόταν, αλλά για την εικόνα της ομάδας που ήταν καλή και για τον Μπερνάρ, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να κάνει την διαφορά.

Από τη μία είναι καλό να φέρνεις 1-1 με τον Ιωνικό στη Νεάπολη και να σκας και να στενοχωριέσαι, από την άλλη δεν έχει καμία λογική να τα ισοπεδώνεις όλα για την δεύτερη ισοπαλία σε 14 παιχνίδια. Το ότι «δεν μπορούν», «αυτό ήταν», «μέχρι εδώ ήταν ο Παναθηναϊκός» ας τα λένε οι αντίπαλοι, που αυτό θέλουν να πιστεύουν και θα πάρουν απαντήσεις στο γήπεδο. Το να το λένε αυτό Παναθηναϊκοί δεν έχει λογική. Ευτυχώς δεν είναι πολλοί, είναι λίγοι, αλλά είναι όλη μέρα στα social media και δημιουργούν την λανθασμένη εντύπωση, ότι είναι πλειοψηφία.

Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ
Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ 600 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ούτε θα βγουν τώρα άχρηστοι ο Σπόραρ, ο Παλάσιος, που δεν έβαλαν τα γκολ στη Νεάπολη, αλλά σε όλο τον πρώτο γύρο με την δική τους απόδοση έφεραν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Ναι «σκάσαμε» όλοι, στενοχωρηθήκαμε, αλλά κοιτάμε παρακάτω. Την Τετάρτη το βράδυ δεν κλείσαμε μάτι, αλλά τα καλύτερα έρχονται και επιμένω σε αυτό, όπως επέμενα πριν αρχίσει η σεζόν, όταν ελάχιστοι το πίστευαν. Το παιχνίδι αυτό 100 φορές να γίνει και πάλι 0-3 θα έρθει. Τέτοια ήταν η διαφορά και βάση ευκαιριών, αλλά συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα ταρακουνήθηκε από το αποτέλεσμα και όλοι έχουν καταλάβει, ότι για να φθάσουν μέχρι το τέλος πρώτοι, πρέπει να δίνουν το 150% σε κάθε ματς και να είναι φουλ συγκεντρωμένοι. Το πρωτάθλημα είναι φέτος φουλ ανταγωνιστικό και βλέπουμε τους αντιπάλους τον πόλεμο που κάνουν στην ομάδα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, για να χαμογελάσουμε στο τέλος. Και άλλες απώλειες βαθμών θα έχει ο Παναθηναϊκός, αυτό το 12-1-0 του πρώτου γύρου δεν είναι ο κανόνας είναι η εξαίρεση και είναι δύσκολο να πάει έτσι μέχρι το τέλος. Απώλειες βαθμών, όμως, θα έχουν και οι άλλες ομάδες και θα μετρήσει στο τέλος ποιος θα είναι πρώτος.

Ο Μπερνάρ ήταν το καλό νέο της βραδιάς στην Νεάπολη. Μία ομάδα μόνος του, ήταν παντού. Γκολ έβαλε, τρεις πάσες για γκολ έδωσε, αλλά δεν μπήκε κανένα, γύρναγε πίσω και μάρκαρε και έκλεψε μπάλες. Με αυτόν τον Μπερνάρ σε θέση δέκα ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος δημιουργικά στον δεύτερο γύρο και με τον Βέρμπιτς του Βόλου θα έχει δύο παίκτες, που θα του δώσουν πολλά πράγματα επιθετικά.

Αυτό δεν αλλάζει την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας με παίκτες, που θα έρθουν και θα την ανεβάσουν επίπεδο. Είναι κοινή απόφαση διοίκησης, Γιοβάνοβιτς αυτό να γίνει, ώστε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος το ρόστερ της ομάδας να έχει βάθος και να έρχονται παίκτες από τον πάγκο, που θα καλύπτουν όποια κενά υπάρχουν κυρίως μεσοεπιθετικά. Οσο πιο γρήγορα έρθουν οι παίκτες τόσο το καλύτερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έρθουν παίκτες, που θα πετύχουν, που θα δέσουν με την ομάδα, για αυτό και οι επιλογές θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές.

*Με την διαιτησία βλέπετε τι γίνεται. Το αφήγημα των αντιπάλων περί εύνοιας του Παναθηναϊκού καταρρίφθηκε και αυτή την αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έφαγε ξύλο και ο Παπαδόπουλος δεν έβγαλε κάρτες σε Ρομαό, Μύγα και άλλους στον Ιωνικό και την ίδια στιγμή άλλες μεγάλες ομάδες έβαλαν γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσουν λόγω επιθετικού φάουλ, που δεν δόθηκε. Αρα το πες, πες έπιασε τόπο, αλλά από την άλλη αυτοί που τα λένε διασύρονται κάθε αγωνιστική.

loading...