ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Στεναχώρια ναι, ισοπέδωση όχι και ο Μπερνάρ, που αλλάζει τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη γκέλα, που κάποια στιγμή θα ερχόταν, αλλά για την εικόνα της ομάδας που ήταν καλή και για τον Μπερνάρ, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να κάνει την διαφορά.

Στεναχώρια ναι, ισοπέδωση όχι και ο Μπερνάρ, που αλλάζει τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη γκέλα, που κάποια στιγμή θα ερχόταν, αλλά για την εικόνα της ομάδας που ήταν καλή και για τον Μπερνάρ, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να κάνει την διαφορά.

Από τη μία είναι καλό να φέρνεις 1-1 με τον Ιωνικό στη Νεάπολη και να σκας και να στενοχωριέσαι, από την άλλη δεν έχει καμία λογική να τα ισοπεδώνεις όλα για την δεύτερη ισοπαλία σε 14 παιχνίδια. Το ότι «δεν μπορούν», «αυτό ήταν», «μέχρι εδώ ήταν ο Παναθηναϊκός» ας τα λένε οι αντίπαλοι, που αυτό θέλουν να πιστεύουν και θα πάρουν απαντήσεις στο γήπεδο. Το να το λένε αυτό Παναθηναϊκοί δεν έχει λογική. Ευτυχώς δεν είναι πολλοί, είναι λίγοι, αλλά είναι όλη μέρα στα social media και δημιουργούν την λανθασμένη εντύπωση, ότι είναι πλειοψηφία.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.380 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ούτε θα βγουν τώρα άχρηστοι ο Σπόραρ, ο Παλάσιος, που δεν έβαλαν τα γκολ στη Νεάπολη, αλλά σε όλο τον πρώτο γύρο με την δική τους απόδοση έφεραν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Ναι «σκάσαμε» όλοι, στενοχωρηθήκαμε, αλλά κοιτάμε παρακάτω. Την Τετάρτη το βράδυ δεν κλείσαμε μάτι, αλλά τα καλύτερα έρχονται και επιμένω σε αυτό, όπως επέμενα πριν αρχίσει η σεζόν, όταν ελάχιστοι το πίστευαν. Το παιχνίδι αυτό 100 φορές να γίνει και πάλι 0-3 θα έρθει. Τέτοια ήταν η διαφορά και βάση ευκαιριών, αλλά συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα ταρακουνήθηκε από το αποτέλεσμα και όλοι έχουν καταλάβει, ότι για να φθάσουν μέχρι το τέλος πρώτοι, πρέπει να δίνουν το 150% σε κάθε ματς και να είναι φουλ συγκεντρωμένοι. Το πρωτάθλημα είναι φέτος φουλ ανταγωνιστικό και βλέπουμε τους αντιπάλους τον πόλεμο που κάνουν στην ομάδα. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, για να χαμογελάσουμε στο τέλος. Και άλλες απώλειες βαθμών θα έχει ο Παναθηναϊκός, αυτό το 12-1-0 του πρώτου γύρου δεν είναι ο κανόνας είναι η εξαίρεση και είναι δύσκολο να πάει έτσι μέχρι το τέλος. Απώλειες βαθμών, όμως, θα έχουν και οι άλλες ομάδες και θα μετρήσει στο τέλος ποιος θα είναι πρώτος.

Ο Μπερνάρ ήταν το καλό νέο της βραδιάς στην Νεάπολη. Μία ομάδα μόνος του, ήταν παντού. Γκολ έβαλε, τρεις πάσες για γκολ έδωσε, αλλά δεν μπήκε κανένα, γύρναγε πίσω και μάρκαρε και έκλεψε μπάλες. Με αυτόν τον Μπερνάρ σε θέση δέκα ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος δημιουργικά στον δεύτερο γύρο και με τον Βέρμπιτς του Βόλου θα έχει δύο παίκτες, που θα του δώσουν πολλά πράγματα επιθετικά.

Αυτό δεν αλλάζει την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας με παίκτες, που θα έρθουν και θα την ανεβάσουν επίπεδο. Είναι κοινή απόφαση διοίκησης, Γιοβάνοβιτς αυτό να γίνει, ώστε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος το ρόστερ της ομάδας να έχει βάθος και να έρχονται παίκτες από τον πάγκο, που θα καλύπτουν όποια κενά υπάρχουν κυρίως μεσοεπιθετικά. Οσο πιο γρήγορα έρθουν οι παίκτες τόσο το καλύτερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έρθουν παίκτες, που θα πετύχουν, που θα δέσουν με την ομάδα, για αυτό και οι επιλογές θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές.

*Με την διαιτησία βλέπετε τι γίνεται. Το αφήγημα των αντιπάλων περί εύνοιας του Παναθηναϊκού καταρρίφθηκε και αυτή την αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έφαγε ξύλο και ο Παπαδόπουλος δεν έβγαλε κάρτες σε Ρομαό, Μύγα και άλλους στον Ιωνικό και την ίδια στιγμή άλλες μεγάλες ομάδες έβαλαν γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσουν λόγω επιθετικού φάουλ, που δεν δόθηκε. Αρα το πες, πες έπιασε τόπο, αλλά από την άλλη αυτοί που τα λένε διασύρονται κάθε αγωνιστική.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.