ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Εγκλωβισμένος σε λαβύρινθο

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη και την «καθαρή» ήττα από την Εφές.

Εγκλωβισμένος σε λαβύρινθο

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και παρασύρθηκε (με 88-69) από την Εφές, η οποία έδειχνε κλάσεις ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα δεν είναι η ήττα, αλλά η εμφάνιση των «πράσινων», που δείχνουν… εγκλωβισμένοι σε λαβύρινθο.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε… κοιμισμένα κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, με συνέπεια να δεχθεί σερί 10-0, που το έφερε στο -11 (21-10) λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Ράντονιτς στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν κι έχασαν κάθε επαφή με τους γηπεδούχους: το 23-16 μετατράπηκε σε 37-20 στο άψε-σβήσε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί και τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Μια ομάδα που βασιζόταν μονίμως στις ατομικές ενέργειες των παικτών της, δεν είχε καθόλου καλές συνεργασίες και αυτοματισμούς, ενώ σημάδευε μόνο… σίδερο επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο πως ολοκλήρωσε το 20λεπτο με μόλις 10/32 σουτ εντός παιδιάς.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.304 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιπροσθέτως, σε 3ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι ο Μπέικον αδυνατούσε να συνδεθεί με το καλάθι στο πρώτο μέρος, κάτι αποτυπώνεται και στο απόλυτο μηδέν όσον αφορά το σκοράρισμα σε αυτό το διάστημα (με 0/6 εντός παιδιάς). Παράλληλα, ο Γουόλτερς δεν κατάφερε να προσφέρει αφού αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά από την αντίπαλη άμυνα. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν να φτάσουν μετά βίας στους 26 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά οι «πράσινοι».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν την απαιτούμενη προσήλωση στην άμυνα, ειδικά στην περιφερειακή. Παρασύρθηκαν στις ορέξεις του Μίτσιτς, του Κλάιμπερν και του Μπομπουά, που δημιουργούσαν και εκτελούσαν με άνεση, ενόσω δεν κατάφεραν να ανακόψουν το pick and roll παιχνίδι της Εφές, το οποίο απέφερε εύκολους πόντους από τον Ντάνστον.

Παρά την κατακόρυφη άνοδο στην απόδοση του Μπέικον μετά την ανάπαυλα (σ.σ. πέτυχε 20 πόντους στο δεύτερο μέρος), δεν υπήρχε… επιστροφή για το «τριφύλλι», που δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής και να αγχώσει τους πρωταθλητές Ευρώπης (αντιθέτως θα λέγαμε). Μοιραία λοιπόν υπέστη την 3η συνεχόμενη ήττα του (88-69), όλες εκτός έδρας, που το έριξε στο 6-9 και το απομάκρυνε από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs.

Το ζητούμενο τώρα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει μπροστά του ένα τεράστιο «πρέπει» αν θέλει να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση μιας θέσης στην οκτάδα. Κι αυτό διότι οφείλει να πάρει τα επόμενα δύο ματς, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (30/12) στο ΟΑΚΑ κι εκείνο με την Μπάγερν στο Μόναχο (5/1).

Βέβαια, για να φτάσουν οι «πράσινοι» να θεωρηθούν ομάδα… οκτάδας θα χρειαστούν μπόλικη δουλειά ακόμα και μεγάλη βελτίωση. Επιθετικά δείχνουν μονοδιάστατοι και στηρίζονται στο ατομικό ταλέντο και ένστικτο κάποιων παικτών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν παρουσιάζουν και την απαραίτητη μαχητικότητα στην άμυνα. Γι’ αυτό και επιβάλλεται επειγόντως η «παρέμβαση» του προπονητικού επιτελείου στο παιχνίδι της ομάδας.

Υ. Γ. Όπως και στη Βαρκελώνη, έτσι και στην Κωνσταντινούπολη ο Μαντζούκας επιβεβαίωσε ότι μπορεί να αποτελέσει ιδανικό back-up του Γουίλιαμς στη θέση «4». Ο 19χρονος φόργουορντ δεν διστάζει να πάρει τα σουτ και δείχνει διάθεση να παίξει άμυνα. Χαρμόσυνο νέο η επιστροφή του Γκριγκόνις, που έδειξε να πατάει καλά.

Υ. Γ. 2 Κάκιστοι οι τρεις διαιτητές του αγώνα, δεν έδιναν φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού για κανέναν λόγο. Αντιθέτως, χρέωναν με μεγάλη ευκολία τους «πράσινους» με φάουλ. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.