ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ρουμανία: Λάθος ρύθμιση στο GPS η αιτία του δυστυχήματος; Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού

Επέστρεψαν στη Βόρεια Ελλάδα 20 από τους 47 επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου που χτύπησε σε μπάρα γέφυρας στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τρεις να τραυματιστούν σοβαρά.

Ρουμανία: Λάθος ρύθμιση στο GPS η αιτία του δυστυχήματος; Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού

Στις πρώτες τους τοποθετήσεις δήλωσαν σοκαρισμένοι από το δυστύχημα, καθώς δεν περίμεναν μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή να καταλήξει σε εφιάλτη.

Όσοι έχουν μείνει πίσω είναι είτε τραυματίες, είτε συγγενείς τους, ενώ ο οδηγός έχει επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του OPEN, μία 62χρονη γυναίκα που ήταν σε ΜΕΘ αποσωληνώθηκε και ένας άνδρας χρειάστηκε να χειρουργηθεί.

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα για τον Παναθηναϊκό 9.573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο μικροσκόπιο το GPS

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός στην κατάθεσή του σημείωσε ότι όχι μόνο δεν έτρεχε, αλλά απλώς ακολούθησε την πορεία που του υπέδειξε το GPS, ενώ το τεστ που του έγινε για χρήση αλκοόλ βγήκε αρνητικό.

Το σενάριο το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας είναι αν ο οδηγός είχε βάλει στο GPS ρύθμιση για κίνηση ως συμβατικό όχημα και όχι ως λεωφορείο, με αποτέλεσμα το σύστημα πλοήγησης να του δείξει τη συγκεκριμένη πορεία και όχι κάποια εναλλακτική για μεγάλο όχημα.

Η συγγνώμη του οδηγού

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο οδηγός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την προϋπόθεση να πηγαίνει στη Ρουμανία όποτε κληθεί από τις Αρχές, υποστήριξε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να αποφύγει το δυστύχημα και πίστεψε πως κανείς δεν θα έβγαινε ζωντανός.

“Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δεν θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά πάνω μας ένα τρένο. Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί μέσα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε: “Σε ένα δευτερόλεπτο πέρασαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από δω δεν θα βγει κανείς ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS”.

Ανέφερε δε: “Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή πάτησα απότομο φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα”.

Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Ματθαίου υποστήριξε πως του είπε ο πελάτης του: “Πήρα όλα τα μέτρα και δεν μπορούσα κύριε Αλέξανδρε να κάνω κάτι άλλο. Έπεσε ένα… τρένο πάνω μας” ενώ ο δικηγόρος συμπλήρωσε πως “όταν άκουσε από κάποιον ότι υπάρχει ένας νεκρός έκλαιγε”.

Υπογράμμισε πως ο οδηγός του είπε: “Mε πήγε το GPS. Διάλεξα που να πάω και πήγα αριστερά” ενώ τόνισε: ” Με την κεραία χτύπησε η πινακίδα, που προβλέπει το ύψος και άμεσα φρέναρε”.

Ο δικηγόρος του οδηγού μάλιστα πρόσθεσε: “Η προειδοποιητική μπάρα ήταν πολύ βαριά, εκατοντάδες κιλά. Δεν έπεσε από ψηλά (για να το κάνει έτσι)”.

Πηγή: thetoc.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.