ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Εύκολα τον ΠΑΣ με σούπερ Κάρτερ και Πότερ!

Εύκολο απόγευμα για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, που επιβλήθηκε 68-47 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Π. Γιαννακόπουλος» ολοκληρώνοντας ιδανικά τις εντός έδρας υποχρεώσεις της για το 2022.

Εύκολα τον ΠΑΣ με σούπερ Κάρτερ και Πότερ!

Οι «πράσινες» μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο ανέβασαν στροφές και χωρίς να συναντήσουν περαιτέρω δυσκολίες πήραν το ζητούμενο, που ήταν η νίκη. Κορυφαίες για το «τριφύλλι» ήταν οι Τσάστιτι Ριντ (11π., 7ρ., 4ασ.), Αρίκα Κάρτερ (15π., 5ρ., 4ασ.) και Έμιλυ Πότερ (14π. 9ρ.)

Πλέον οι «πράσινες» θέλουν μία ακόμα νίκη, την προσεχή Παρασκευή (28/12) εκτός έδρας ενάντια στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο τις υποχρεώσεις του για το 2022.

Το ματς

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς (8-6), αφού το «τριφύλλι» είχε ξεκινήσει μουδιασμένα στην αναμέτρηση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία των «πρασίνων», ισοφαρίζοντας σε 10-10 στο 8’, με την ισοπαλία να παραμένει μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (12-12).

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 872 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το χαμηλό τέμπο διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενες προσπέρασαν (17-19) με καλάθι και φάουλ της Εβόντο στο 14’. Ακουμπώντας την μπάλα στη ρακέτα και τις Πότερ και Μπουντούρη, ο Παναθηναϊκός βρήκε μία πρώτη λύση στο σκοράρισμα παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (23-20 στο 15’), αλλά οι «πράσινες» δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας.

Στο τελευταίο δίλεπτο η Ελένη Καπογιάννη επέλεξε ένα ευέλικτο σχήμα με την Ριντ στο «5» και τη Σωτηρίου στο «4», το οποίο λειτούργησε για το «τριφύλλι» που πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με 31-25.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με περισσότερη ενέργεια στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (36-25 στο 22’). Το «τριφύλλι» κράτησε για περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο τον ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με έναν καταιγισμό τριπόντων έφτασε στο 45-27 στο 24’, βάζοντας έτσι το νερό στο αυλάκι αναφορικά με την υπόθεση νίκη.

Μέχρι το τέλος της περιόδου ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέβασε τη διαφορά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αξιοσέβαστο +13 (50-37), που του έδινε ένα μεγάλο αβαντάζ για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο η Ελένη Καπογιάννη άνοιξε το rotation δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεσή της. Αυτό δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να διατηρήσει τα ηνία στην αναμέτρηση αλλά και το προβάδισμα με διαφορά ασφαλείας (57-41 στο 35’).

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες χαλάρωσαν αφού όλα είχαν κριθεί. Ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων και εν τέλει έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 68-47.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 31-25, 50-37, 68-47

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 11, Ζιάκα, Κωτούλα, Παυλοπούλου 8 (2), Πότερ 14, Σωτηρίου 2, Μπουντούρη 5 (1), Αλεξανδρή 4, Παλάσκα 2, Κάρτερ 15 (4), Θεοδωρομανωλάκη 3 (1), Χαιριστανίδου 4.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μαργαρίτης): Μπριγκς 8, Σαρηγιαννίδου 11, Μαρίνη 4, Καλαμπάκου, Στεργίου, Έφα 8, Εβόντο 16 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.