ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Ιωαννίδης έσωσε την παρτίδα κόντρα στον ΟΦΗ

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Φώτης Ιωαννίδης (90+8' )χάρισε τον βαθμό στον κακό Παναθηναϊκό απέναντι στον ΟΦΗ που προηγήθηκε με τον Λάρσον (59΄) και στη συνέχεια έπεφτε συνέχεια στο έδαφος κάνοντας μόνο καθυστερήσεις.

Ο Ιωαννίδης έσωσε την παρτίδα κόντρα στον ΟΦΗ

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Φώτης Ιωαννίδης (90+8′ )χάρισε τον βαθμό στον κακό Παναθηναϊκό απέναντι στον ΟΦΗ που προηγήθηκε με τον Λάρσον (59΄) και στη συνέχεια έπεφτε συνέχεια στο έδαφος κάνοντας μόνο καθυστερήσεις.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να δει από την ομάδα του αντίδραση, καθώς δεν του άρεσε η εικόνα των «πρασίνων» στο προηγούμενο ματς του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό στη Νίκαια, όπου το «τριφύλλι» είχε την πρώτη απώλεια βαθμών εκτός έδρας.

Θέση στο βασικό σχήμα, πήραν οι Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρης Κουρμπέλης και Άντραζ Σπόραρ, με το «τριφύλλι» να έχει δυναμικό ξεκίνημα, κλείνοντας σχεδόν με τη σέντρα τον ΟΦΗ στα καρέ του.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.020 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Τσέριν έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Σπόραρ, ο Σλοβένος φορ έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Γιόχου του ΟΦΗ να τον γκρεμίζει και να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, με το «τριφύλλι» να κερδίζει φάουλ σε πολύ καλό σημείο.

Ο Ισλανδός στόπερ με το πολύ καλά πόδια ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε μόλις άουτ τη μπάλα από την εστία του Μανδά με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου και αφού η φάση της κόκκινης κάρτας ελέγχθηκε από το VAR.

Στο 14΄ ο Μπερνάρ, σέρβιρε εξαιρετικά για τον Παλάσιος, αλλά το πλάγιο σουτ του Αργεντινού εξτρέμ, έφυγε μόλις άουτ στη δεύτερη επίσκεψη του Παναθηναϊκού μπροστά στα καρέ του ΟΦΗ.

Στο 16΄μετά από χαμένη μπαλιά, ο Μπρινιόλι «γέμισε», με τη μπάλα να βρίσκει τον Παλάσιος που έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε για τον Μπερνάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος κλείστηκε με την άμυνα του ΟΦΗ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Με τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού, ο Σπόραρ έφυγε στην κόντρα, αλλά δεν πλάσαρε σε πρώτο χρόνο και το κέρδος ήταν ένα κόρνερ για το «τριφύλλι» που με παίκτη παραπάνω προσπαθούσε αλλά δεν έφτανε στο πολυπόθητο γκολ.

Για να δούμε επόμενη καλή στιγμή, έπρεπε να περάσει ένα τέταρτο και να φτάσουμε στο 34΄ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Χουάνκαρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με δυνατό σουτ δοκίμασε να απειλήσει την εστία του Μανδά.

Τα επόμενα λεπτά κυλούσαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Παναθηναϊκό να γυροφέρνει τη μπάλα γύρω από την περιοχή του ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να αμύνονται σθεναρά και να κρατάνε το ματς στο απόλυτο μηδέν.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Χουάνκαρ σέρβιρε άψογα, ο Σπόραρ πήρε ωραία «γλυκιά» κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά άουτ, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει όπως έκανε σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος και στο 49΄, απείλησε με διπλή προσπάθεια την εστία του Μανδά, αλλά οι Παλάσιος και Κουρμπέλης αστόχησαν από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

Στο 51΄ ο Παλάσιος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς μετά από φάση διαρκείας σούταρε δυνατά με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Μανδά στην καλύτερη ευκαιρία για γκολ του «τριφυλλιού», μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο 59΄ στη μοναδική ευκαιρία του ΟΦΗ σε όλο το ματς, οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Λάρσον για το 0-1 και το σοκ στην κατάμεστη Λεωφόρο. Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε καλή φάση για την ισοφάριση έπρεπε να φτάσουμε στο 69΄, με τον Παλάσιος να είναι και πάλι ο μοιραίος παίκτης για το «τριφύλλι» αφού δεν σούταρε σε πρώτο χρόνο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μανδά.

Από το 69΄ και μετά δεν είχαμε παιχνίδι, καθώς υπήρξε μίνι σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με την ομάδα του ΟΦΗ να κάνει συνεχώς καθυστερήσεις καθώς το αποτέλεσμα και οι συνθήκες τον ευνοούσαν. Στο 75΄ είχαμε μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι» χωρίς όμως να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αυξάνουν κατά κύματα την πίεσή τους.

Τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος του Παναθηναϊκού που βρισκόταν μπροστά στο φάσμα της πρώτης ήττας στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 86΄ μετά από κόρνερ του Μπερνάρ, οι «πράσινοι» δεν στάθηκαν αποτελεσματικοί, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μανδά μετά την προβολή του Μάγκνουσον.

Στο 87΄ ο Βαγιαννίδης έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε, βρήκε για ακόμα μια φορά τον Μανδά σε ετοιμότητα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, οι καθυστερήσεις ήταν εννέα λεπτά και στο 90+2΄ ο Τσέριν βρέθηκε σε καλή θέση αλλά αστόχησε.

Στο 90+5 ο Βέρμπιτς αστόχησε μετά από φάση διαρκείας, με τους «πράσινους» να είναι αγχωμένοι και να μην μπορούν να τελειώσουν με καθαρό μυαλό μια φάση. Στο επόμενο λεπτό, η σέντρα του Μάγκνουσον πέρασε παράλληλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ιωαννίδης λύτρωσε την ομάδα του για το 1-1.

Στα εναπομείναντα δύο λεπτά, παιχνίδι δεν υπήρξε με τον Παναθηναϊκό να «γκελάρει» και στην έδρα του με μια εμφάνιση που προβληματίζει πάρα πολύ και με τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ να μειώνεται στους 4 πόντους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.