ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το 5/31 του Σπόραρ είναι πρόβλημα

Ο Σπόραρ κάνει δεκάδες δουλειές μέσα στο γήπεδο, είναι ένα υπέροχο φορ, αλλά θα πρέπει να σκοράρει περισσότερο.

Το 5/31 του Σπόραρ είναι πρόβλημα

Ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ούτε απέναντι στον Ιωνικό, ούτε απέναντι στον ΟΦΗ, έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητά του. Οι πράσινοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και στη Νεάπολη και στη Λεωφόρο το βράδυ της Τετάρτης. Βρήκαν δίχτυα μία φορά και στις δύο περιπτώσεις. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά από ένα εύκολο και αποτελεσματικό 3-0 στο Κύπελλο κόντρα στον Βόλο.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε βρει γκολ στο δοκάρι του Παλάσιος στη Νεάπολη, θα είχε πάρει το ματς. Ή αν ο ίδιος παίκτης δεν είχε βρει δοκάρι όσο το ματς με τον ΟΦΗ ήταν στο 0-0. Επίσης, αν ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τον βασικό του σέντερ φορ δε θα είχε πετάξει τέσσερις βαθμούς σε αυτές τις δύο αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο. Ο Σπόραρ σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία στη Νεάπολη για να τελειώσει το παιχνίδι. Και σπατάλησε αρκετές, όχι του ίδιου μεγέθους, αλλά αρκετές τουλάχιστον υποσχόμενες φάσεις στο ματς με τον ΟΦΗ.

Είναι πρόβλημα συνολικά για την ομάδα το ότι ο Σπόραρ αυτή τη στιγμή έχει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Σύμφωνοι, μιλάμε για ένα φορ εξαιρετικής ποιότητας, που οι κινήσεις του θα πρέπει να… διδάσκονται. Έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς, έχει κερδισμένα πέναλτι, πήρε την κόκκινη με τον ΟΦΗ. Γενικά είναι ένας επιθετικός που δεν αφήνει σε ησυχία την αντίπαλη άμυνα και είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Αλλά για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να φτάσει στο πρωτάθλημα, πρέπει να σκοράρει περισσότερο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αποδεικνύεται από τα νούμερά του. Ο Σπόραρ έχει πέντε γκολ σε 31 τελικές προσπάθειες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Δηλαδή, σκοράρει περίπου ένα γκολ σε 6 τελικές προσπάθειες. Λογικό να έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλον, αφού αυτός είναι το σέντερ φορ της ομάδας. Δεν είναι λογικό το μόλις πέντε γκολ σε 31 τελικές.

Αν δούμε μάλιστα ποια ήταν η αποτελεσματικότητα του πρώτου σκόρερ του Παναθηναϊκού έως τώρα, του Αϊτόρ. Ο Ισπανός μέχρι να τραυματιστεί είχε σκοράρει οχτώ φορές. Οχτώ γκολ σε 25 τελικές, δηλαδή περίπου ένα γκολ σε κάθε τρεις τελικές προσπάθειες. Η διαφορά είναι διπλάσια. Από έναν παίκτη που δεν είναι σέντερ φορ, άρα δεν έχει στο… αίμα του το γκολ. Κι αν θέλουμε να το δούμε και σε μια άλλη σύγκριση, ο Ιωαννίδης έχει τρία γκολ έως τώρα σε 563 λεπτά συμμετοχής, την ώρα που ο Σπόραρ έχει πέντε σε 987 λεπτά συμμετοχής.

Το συμπέρασμα; Ο Σλοβένος πρέπει να αρχίσει να σκοράρει πιο συχνά για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.