ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Θρήνος στη Βραζιλία και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πελέ

Ο Πελέ έφυγε από την ζωή σε νοσοκομείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο σε ηλικία 82 ετών και άφησε φτωχότερο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Θρήνος στη Βραζιλία και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πελέ

O Πελέ, ο «Βασιλιάς» της μπάλας και για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που είδε ο πλανήτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Εδωσε μεγάλη μάχη χτυπημένος από τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες και έφυγε από τη ζωή έχοντας δίπλα του σύσσωμη την οικογένειά του, αλλά και εκατομμύρια ανθρώπους να προσεύχονται για αυτόν.

Έκανε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων να λατρέψει το ποδόσφαιρο εξαιτίας του. Χαρακτηρίστηκε ως «Βασιλιάς» της μπάλας και ήταν για πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 13.759 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πελέ παραμένει μέχρι και σήμερα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Ήταν ο κορυφαίος μιας γενιάς Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία του αθλήματος.

Για ένα μεγάλο διάστημα ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο, ενώ κατείχε τίτλους όπως «Ποδοσφαιριστής του Αιώνα» από τη FIFA, «Αθλητής του Αιώνα» από την Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame.

To 1999 εξελέγη Ποδοσφαιριστής του Αιώνα μετά από ψηφοφορία των νικητών (1956–1999) της Χρυσής Μπάλας του περιοδικού France Football.

Το 2000 σε παγκόσμια δημοσκόπηση της FIFA στο διαδίκτυο για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, ήρθε δεύτερος πίσω από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ αντίθετα, στην ψηφοφορία της «FIFA Football family» και των αναγνωστών του περιοδικού «FIFA Magazine» ο Πελέ ήρθε πρώτος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.