ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Συναγερμός στο Twitter – Χάκερ λέει πως έχει στα χέρια του πληροφορίες για 400 εκατ. λογαριασμούς

Twitter: Ένας hacker με το ψευδώνυμο Ryushi, ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του προσωπικές πληροφορίες 400 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter και απαιτεί $200.000 ως λύτρα για να παραδώσει τα δεδομένα και να τα διαγράψει. 

Συναγερμός στο Twitter - Χάκερ λέει πως έχει στα χέρια του πληροφορίες για 400 εκατ. λογαριασμούς

Ένας hacker με το ψευδώνυμο Ryushi, ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του προσωπικές πληροφορίες 400 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter και απαιτεί $200.000 ως λύτρα για να παραδώσει τα δεδομένα και να τα διαγράψει.

Παρόλο που το Twitter δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρό για να αναλάβει δράση η Data Protection Commission (DPC) της Ιρλανδίας, ανοίγοντας επίσημη έρευνα για να “εξετάσει τη συμμόρφωση του Twitter με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων σε συνάρτηση με αυτό το περιστατικό ασφαλείας”.

Ο Elon Musk δεν έχει απαντήσει στον κορυφαίο ειδικό ασφαλείας Brian Krebs ο οποίος τον κάλεσε να δώσει πληροφορίες. Άλλοι ειδικοί ασφαλείας λένε πως τα δεδομένα δεν προέρχονται από προηγούμενες παραβιάσεις και είναι σίγουροι πως αυτό το hack είναι νέο και πολύ μεγαλύτερο.

“Πήρε το οκ από Μακάμπι ο Παναθηναϊκός για Μπράουν”: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για τον Παναθηναϊκό
“Πήρε το οκ από Μακάμπι ο Παναθηναϊκός για Μπράουν”: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για τον Παναθηναϊκό 8.901 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ryushi ισχυρίζεται πως εκμαίευσε τα δεδομένα από ένα κενό ασφαλείας σε ένα σύστημα που επιτρέπει σε προγράμματα υπολογιστών να συνδεθούν στο Twitter για να συνθέσουν δεδομένα

Αναφορές κάνουν λόγο για επιπλέον datasets τα οποία προσφέρονται πλέον για πώληση στο dark web. Η DPC ήρθε σε επαφή με το Twitter για αυτό το περιστατικό και θα το ερευνήσει. – twitter

Να θυμίσουμε πως το Νοέμβριο επιβλήθηκε στη Meta πρόστιμο ύψους €265 εκατομμυρίων από την DPC, μετά τη διαρροή δεδομένων 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook online.

Πηγή: unboxholics.com

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.