ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Άρρωστη κατάσταση ζούμε…

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τον ιστορικό διασυρμό του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό και την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας.

Άρρωστη κατάσταση ζούμε…

Η πιο βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είναι γεγονός, με το «τριφύλλι» να… μην παρουσιάζεται στο γήπεδο και να χάνει με κάτω τα χέρια από τον αιώνιο αντίπαλο (71-95). Η κατάσταση στον «εξάστερο» είναι άρρωστη και πλέον το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα για πολλούς.

Πάμε να δούμε τι συνέβη στο ματς. Μπορεί στα πρώτα λεπτά να ήταν ντέρμπι και οι δύο ομάδες να εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, ωστόσο ήταν φανερό ότι οι «ερυθρόλευκοι» λειτουργούσαν πολύ πιο ορθολογικά. Κι αυτό διότι κυκλοφορούσαν πολύ καλύτερα την μπάλα κι έβρισκαν σκορ με χαρακτηριστική ευκολία μέσα από το «ζωγραφιστό» κυρίως, αφού η «πράσινη» άμυνα ήταν με τα… μάτια.

Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν καθόλου μαχητικότητα, δεν έδειχναν διάθεση να μοχθήσουν και να περιορίσουν και να ανακόψουν τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός είχε 14/15 δίποντα στα πρώτα 13 λεπτά, τα περισσότερα εκ των οποίων ήρθαν σαν σε… προπόνηση, καθώς δεν έβρισκε την παραμικρή αντίσταση από την άλλη πλευρά. Κι όλα αυτά παρότι παρατάχθηκε δίχως τον καλύτερο παίκτη του μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 674 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φυσικό κι επόμενο να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Μπαρτζώκα, που έκαναν ό,τι… ήθελαν στο παρκέ κι έχτιζαν συνεχώς (μικρά ή πιο μεγάλα) σερί και επιμέρους σκορ: το 22-29 μετατράπηκε σε 22-41 στο άψε-σβήσε και το 48-65 έγινε 50-81 στο 31’. Λίγο η κλάση του απαράμιλλου Μπέικον, λίγο η… χαλάρωση των «ερυθρόλευκων» έριξαν τη διαφορά στο τελικό -24.

Στην αντίπερα όχθη, το «τριφύλλι» δεν είχε κανένα σχέδιο στο παιχνίδι του και εμφάνιζε μια άκρως αποκρουστική εικόνα και στις δύο άκρες του παρκέ. Χωρίς συνεργασίες και δίχως κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, με τον Ράντονιτς να τα περιμένει όλα από τον Μπέικον, ο οποίος πάλευε μόνος του κόντρα σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Η εντελώς αντίθετη αναλογία ασίστ/λαθών στις δύο ομάδες τα λέει όλα για το παιχνίδι: 10 ασίστ, 11 λάθη ο Παναθηναϊκός και 28 ασίστ (16 εξ αυτών στο πρώτο μέρος), 10 λάθη ο Ολυμπιακός! Τι παραπάνω να εξηγήσεις; Το μπάσκετ άλλωστε είναι ένα άθλημα που αποδίδει δικαιοσύνη στο 99% των περιπτώσεων.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα εντοπίστηκε στην άμυνα των «πράσινων», που έμεινε μετεξεταστέα. Το προπονητικό επιτελείο της ομάδας αποφάσισε να στέλνει τον Παπαγιάννη (ή τον Γκουντάιτις) να κυνηγάει τον αντίπαλο γκαρντ στα 8-9 μέτρα, κάτι που είχε καταστροφικές συνέπειες, αφού έμενε ανυπεράσπιστη η ρακέτα της ομάδας και οι Φαλ-Μπολομπόι έστησαν… πάρτι. Πολύ φυσιολογικά…

Η γενικότερη εικόνα ωστόσο του «τριφυλλιού» θα πρέπει να μας ανησυχήσει ακόμα περισσότερο. Κυρίως διότι δεν εκμεταλλεύεται καθόλου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του, πλην του Μπέικον δηλαδή. Επιπροσθέτως, παρουσιάζεται αδιάβαστος και απροετοίμαστος στα περισσότερα ματς. Και όλα αυτά είναι ευθύνη του Ράντονιτς, που δεν έχει καταφέρει να εμφυσήσει τη νοοτροπία του στην ομάδα.

Κλείνοντας, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 6-10 και μοιάζει να «χάνει» μία ακόμα χρονιά στην Ευρωλίγκα, αφού χάνει σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση μιας θέσης στην οκτάδα. Κυρίως διότι δεν σε πείθει ότι μπορεί να το παλέψει…

Υ. Γ. Απλά κρίμα γι’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.