ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: “Ο Πούχατς… πεινάει για να παίξει – Δυνατά του σημεία η ταχύτητα και η επίθεση”

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Πρζέμισλαβ Σλεμπίτσκι αναλύει στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα το προφίλ του Τιμοτέους Πούχατς και εξηγεί τι πρέπει να περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον νέο του αριστερό μπακ.

Ανάλυση:

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Πρζέμισλαβ Σλεμπίτσκι αναλύει στο panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα το προφίλ του Τιμοτέους Πούχατς και εξηγεί τι πρέπει να περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον νέο του αριστερό μπακ.

Ο συνάδελφος που εργάζεται στην sport.tvp.pl γνωρίζει πολύ καλά τον Πούχατς, το αγωνιστικό του στιλ, τα δυνατά και αδύνατα σημεία και τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Οπως τονίζει, ο διεθνής άσος… πεινάει για να παίξει ποδόσφαιρο, αφού στη Γερμανία και την Ουνιόν δε βρήκε τα λεπτά συμμετοχής που ήθελε.

Αναφορικά με το στιλ παιχνιδιού του Πούχατς, ο Σλεμπίτσκι  είναι ξεκάθαρος: “Είναι ένας ποδοσφαιριστής πιο χρήσιμος επιθετικά απ’ ότι αμυντικά. Έχει ταχύτητα και βασίζεται σε αυτό. Το δυνατό σημείο είναι η επίθεση και όχι τόσο η άμυνα. Στα θετικά του Πούχατς είναι ότι σπάνια κάνει παράλογα φάουλ. Είναι πολύ φιλόδοξος στο γήπεδο, τρέχει πολύ και κυκλοφορεί πολύ. Κάποιες φορές πρέπει να παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Είναι παίκτης που παλεύει για κάθε μπάλα. Δεν ξέρω σε τι φόρμα είναι αυτή τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι δουλεύει όχι μόνο στο σύλλογο, αλλά και ατομικά για βρίσκεται διαρκώς σε φόρμα”

Για τις πιθανότητες του Πούχατς να γίνει βασικός στον Παναθηναϊκό, ο Πολωνός συνάδελφος τονίζει: “Νομίζω πως έχει. Όταν έφυγε από την Πολωνία για τη Γερμανία, δεν αποδείχθηκε έτοιμος να αγωνιστεί εκεί. Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο ήταν δανεικός στην τουρκική Τραμπζονσπόρ, όπου έπαιξε πολύ καλά. Νομίζω ότι… πεινάει για να πάρει παιχνίδια, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής του οποίου η αυτοπεποίθηση ενισχύεται από εμφανίσεις. Πιστεύω ότι μέσα από τη μεταγραφή στη Γερμανία δεν έχει εξελιχθεί πολύ λόγω των λίγων λεπτών. Το ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται κατάλληλο για να εξελιχθεί. Αν παίξει καλά στον Παναθηναϊκό και ο σύλλογος τον εμπιστευτεί, σίγουρα θα θέλει να μείνει”.

Σε ερώτηση γιατί δεν έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν στα προκριματικά με την Εθνική Πολωνίας, ο συνάδελφος μας εξήγησε: “Ο Τσέσλαφ Μιχνιέβιτς (προπονητής Πολωνίας) είπε πριν από το Euro ότι εάν οι παίκτες δεν παίξουν, δεν μπορούν να κληθούν. Πήγαν φυσικά και παίκτες που ήταν ρεζέρβες στους συλλόγους τους. Ο Πούχατς, ωστόσο, δεν είχε καθόλου ευκαιρίες στη Γερμανία. Άλλωστε δεν ταίριαζε στην τακτική της ομάδας – υπήρχε στη θέση του ένας ποδοσφαιριστής που χρειαζόταν περισσότερο αμυντικά παρά μπροστά. Γι’ αυτό έβαλαν τον Μπάρτος Μπερεζίνσκι, ο οποίος αν και παίζει στην άλλη πλευρά της άμυνας, είναι τυπικός αμυντικός. Και νωρίτερα στην εθνική ομάδα δεν έπαιζε πολύ καλά”.

Επίσης, έκανε την εκτίμηση – πρόβλεψη για την πορεία του Πούχατς στον Παναθηναϊκό: “Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο από το γερμανικό, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο από το πολωνικό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, βρίσκεται σε καλή φάση και είναι ένα καλό μέρος για να εξελιχθεί. Αν ο προπονητής τον εμπιστευτεί, ο Πούχατς θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τη θέση του. Απλά πρέπει να δουλέψει πάνω στις ικανότητές του”.

Τέλος, ο Σλεμπίτσκι αναφέρθηκε και στο χόμπι του Πούχατς, που είναι η ραπ μουσική, αλλά και τη φίρμα ρούχων που έχει φτιάξει: “Μερικές φορές εμφανίζεται ως ράπερ και είναι φίλος με γνωστούς ράπερ στην Πολωνία. Επιπλέον, πρόσφατα ίδρυσε μια φίρμα ρούχων με τους φίλους του (ποδοσφαιριστές). Τον τελευταίο καιρό, τα gossip portals γράφουν για τη σχέση του με την Julia Wieniawa, δημοφιλή ηθοποιό στην Πολωνία”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.