ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η αντίδραση και η αναμονή για τις εξελίξεις

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα στην Πάτρα, αλλά και για την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι».

Η αντίδραση και η αναμονή για τις εξελίξεις

Το κλίμα στο «πράσινο» στρατόπεδο μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή ήταν ιδιαιτέρως βαρύ και χρειαζόταν μια… ελάφρυνση. Ένα φάρμακο για να γιατρέψει τις πληγές που άνοιξαν στο ντέρμπι των «αιωνίων». Όπερ και εγένετο, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει αντίδραση και να φτάνει στην άνετη νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα (44-75).

Αυτή τη φορά η ομάδα του Ράντονιτς παρουσιάστηκε αρκούντως σοβαρή, έβγαλε διάθεση στην άμυνα και δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στους αντιπάλους έχοντας τη σωστή νοοτροπία από το ξεκίνημα. Στην επίθεση υπήρχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και εμφανώς μεγαλύτερη συγκέντρωση: δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έκαναν ούτε ένα λάθος στο πρώτο 20λεπτο (αλλά και 15 ασίστ)!

Η σοβαρότητα και το καθαρό μυαλό που έδειξαν από την αρχή οι «πράσινοι», τους επέτρεψαν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας… μαξιλαράκι ασφαλείας (+21). Καθοριστικό σε αυτό το διάστημα ήταν το γεγονός ότι με τους Ουόλτερς και Πονίτκα στο παρκέ, υπήρχε περισσότερος αλτρουισμός και «εκμετάλλευση» όλων των παικτών που αγωνίζονταν. Κι ας βρισκόταν στο… μηδέν ο Μπέικον (με 0/7 εντός παιδιάς) στο πρώτο μέρος.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 656 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, από τη στιγμή που ο νικητής είχε κριθεί επί της ουσίας και ο Ράντονιτς επιδόθηκε σε «δοκιμές» προσώπων και σχημάτων μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Το… κέρδος της ημέρας ήταν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος ανέλαβε πολλές επιθέσεις και πήρε καλό βαθμό εκτελεστικά τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους (+4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Για μια ακόμα φορά ο Πονίτκα απέδειξε την… πληθωρικότητά του καθώς άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) σε μόλις 23 λεπτά παρουσίας. Επιπροσθέτως, ο Μαντζούκας επιβεβαίωσε ότι αξίζει χρόνο συμμετοχής και στην Ευρωλίγκα και μάλλον αδικείται από τον προπονητή του. Ο 19χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για 27 λεπτά, πήρε κάποιες προσπάθειες επιθετικά (άσχετα αν ήταν άστοχος) και βοήθησε αρκετά με την ενέργειά του, στοιχείο που… λείπει από την ομάδα, ειδικά στην άμυνα.

Συμπερασματικά, το «τριφύλλι» έβγαλε την αντίδραση που προαναφέραμε και κρατάει κάποια επιμέρους στοιχεία: το γεγονός ότι εμφάνισε μαχητικότητα και κράτησε τον αντίπαλο πολύ χαμηλά στο σκορ, ενώ επιθετικά παρουσίασε κάτι καλύτερο σε σχέση με το ντέρμπι.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες του Ράντονιτς μοίρασαν 21 ασίστ (για τους 75 πόντους) και είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (24/34), αφού οι περισσότεροι πόντοι ήρθαν μέσα από το «ζωγραφιστό» (36 τον αριθμό). Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είχαν μόλις 10 τελικές πάσες και 14/37 δίποντα…

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στα εξωαγωνιστικά, αφού αναμένονται εξελίξεις και αλλαγές το προσεχές διάστημα, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το (άμεσο) μέλλον του οργανισμού προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή, όπως ο ίδιος ανέφερε, αλλά και επιθυμεί.

Είναι δεδομένο ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε (όπως αποδεικνύεται), κάτι που βαραίνει τους ανθρώπους που τον «έτρεξαν», ενώ όσον αφορά το τεχνικό επιτελείο δεν έχει καταφέρει ακόμα να δώσει τη δική του ταυτότητα στην ομάδα. Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε πλέον στις αρχές Ιανουαρίου και ο χρόνος πιέζει, με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην Ευρωλίγκα…

Υ.Γ. Κάπως οξύμωρο να εκτελεί ο σέντερ σου τη βολή που κερδίζεις από τεχνική ποινή αντιπάλου…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.