ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Έσπασε» το μπλόκο και φουλάρει για το ντέρμπι-τίτλου!

Με γκολ του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς (35΄) αλλά και με πολύ άγχος, ο Παναθηναϊκός πήρε το «τρίποντο» στη Λιβαδειά (1-0) και την Κυριακή πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια με απόσταση ασφαλείας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

«Έσπασε» το μπλόκο και φουλάρει για το ντέρμπι-τίτλου!

Με γκολ του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς (35΄) αλλά και με πολύ άγχος, ο Παναθηναϊκός πήρε το «τρίποντο» στη Λιβαδειά (1-0) και την Κυριακή πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια με απόσταση ασφαλείας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Δοκάρι για τον Σπόραρ, ακυρώθηκε γκολ του Πούχατς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Με μοναδική απουσία τον Ρούμπεν Πέρεθ που λόγω καρτών αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς με το Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.615 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Κουρμπέλη, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Με τη σέντρα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα, με το «τριφύλλι» να απειλεί μόλις στο 3ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τη μπάλα να μένει «ζεστή» στην περιοχή του Λεβαδειακού και να απομακρύνεται.

Ο Λεβαδειακός πίεζε ψηλά τους παίκτες του «τριφυλλιού», με τον Μπρινιόλι να μαζεύει τη μπάλα στην αγκαλιά του μετά το γέμισμα των γηπεδούχων. Στον αντίποδα οι «πράσινοι» κέρδισαν ακόμα ένα κόρνερ σε προσπάθεια του Σπόραρ για κεφαλιά μετά την εξαιρετική σέντρα του Παλάσιος.

Στην αντεπίθεση, ο Κουρμπέλης παρενέβη τελευταία στιγμή, προτού ο Δούμτσιος γίνει επικίνδυνος για την εστία του Μπρινιόλι, με τον Λεβαδειακό να έχει καλύτερα τρεξίματα και να μην φοβάται το ματς.

Το παιχνίδι του «τριφυλλιού» ήταν αρκετά προβλέψιμο, με την πρώτη τελική να έρθει από την πλευρά του Λεβαδειακού και το σουτ του Τόρο που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι, με το πρώτο τέταρτο του αγώνα συμπληρωμένο.

Στο 16΄ οι «πράσινοι» κινδύνεψαν, η αμυντική του γραμμή έμεινε ακίνητη, με τον Χουάνκαρ να προλαβαίνει τον Νίκα και να κόβει τη μπάλα, σε μια φάση με καλές προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους.

Το ματς δεν είχε φάσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού, με τον Λεβαδειακό την ίδια ώρα να έχει τις καλές στιγμές του, αλλά χωρίς να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον Μπρινιόλι.

Με το μισάωρο συμπληρωμένο, ο Παναθηναϊκό έπαιζε κυρίως από τα άκρα, με κάποια κόρνερ που κέρδισε, ήθελε να φτιάξει τη μεγάλη στιγμή για να βρει το γκολ που θα άλλαζε τη ροή του αγώνα, αλλά ακόμα και αυτά ήταν ακίνδυνα.

Η κάθετη πάσα του Κουρμπέλη στον Σπόραρ, δεν ήταν ιδανική για τον Σλοβένο φορ που κόπηκε από τους αμυντικούς. Έπρεπε να φτάσουμε στο 35΄ για να δούμε τη μια πολύ καλή στιγμή που έψαχνε ο Παναθηναϊκός, με τον Σπόραρ να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή την κατάλληλη στιγμή και να βρίσκει σε θέση εκτέλεσης τον Βέρμπιτς που πλάσαρε για το 0-1.

Ήταν η πρώτη φορά που βγήκε με αξιώσεις ο Παναθηναϊκός στην επίθεση και την μετέτρεψε σε γκολ. Με το «τριφύλλι» από το γκολ και μετά να λύνεται και να αλλάζει την εικόνα του προς το καλύτερο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, αλλά ο Σπόραρ που έγινε κάτοχος της μπάλας μετά το λάθος των γηπεδούχων, σημάδεψε, αλλά στάθηκε άτυχος με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι «πράσινοι» ήθελαν να «καθαρίσουν το ματς. Η πρώτη τελική ήρθε και πάλι από την πλευρά του Λεβαδειακού, με τον Μπρινιόλι να μαζεύει. Στο 55΄ ο Παλάσιος, έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, καθώς από εξαιρετική θέση, σούταρε δυνατά πάνω στον Στογιάνοβιτς.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 64΄ για να δούμε καλή στιγμή στο ματς και αυτή ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Χουάνκαρ να κάνει ολέθρια και χαζή ενέργεια, αλλά ο Δούμτσιος είδε τον Μπρινιόλι σε ετοιμότητα να διώχνει τη μπάλα κόρνερ.

Το «τριφύλλι» σαν να κοιμήθηκε για ένα δεκάλεπτο, φλέρταρε έντονα με το λάθος, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να είναι πιο ζωηροί και να προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο «τριφύλλι».

Στο 81ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-2, με τον Πούχατς, ωστόσο η φάση ελέγχθηκε για φάουλ του Ιωαννίδη στην αρχή της φάσης και το τέρμα του Πολωνου ακυρώθηκε, παραμένοντας το ρευστό 0-1 και τον Λεβαδειακό να παίζει τα ρέστα του… για να κάνει τη «ζημιά» στο «τριφύλλι».

Στο 87΄ ο Λούα Λούα γύρισε τη μπάλα, με τον Μπρινιόλι να βγαίνει ψηλά και να μαζεύει. Στα τελευταία λεπτά ο Μπρινιόλι μάζεψε ακόμα μια φορά τη μπάλα σε υποψία επίθεσης του Λεβαδειακού, με το «τριφύλλι» να ελέγχει απόλυτα το αποτέλεσμα.

Το φινάλε βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει αγχωτική νίκη και να πηγαίνει στο ντέρμπι της «OPAP Arena» κόντρα στην ΑΕΚ, με το πολύτιμο +4 στη βαθμολογία.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (65’ Μεχία), Συμελίδης, Βήχος, Μουτίνιο, Κωνσταντινίδης, Τόρο (76’ Λουαλούα), Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης), Νίκας (46’ Βρακάς), Τσάπρας.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (80’ Πούχατς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (80’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.