ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Σαν… περιφερόμενος θίασος

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την τραγική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Μόναχο και την καθαρή ήττα από την Μπάγερν.

Σαν… περιφερόμενος θίασος

Όχι κι έτσι ρε παιδιά… Όχι να χάνεις με αυτόν τον τρόπο από την ελλιπή Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. απουσίαζαν Λούτσιτς και Ομπστ)… Χωρίς μάχη, δίχως σθένος και με κάτω τα χέρια. Ο Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Βαυαρών, έμοιαζε με περιφερόμενο θίασο και δεν αντιστάθηκε καθόλου στην ομάδα του Τρινκιέρι, με συνέπεια να υποστεί καθαρή ήττα (84-68).

Τι ακριβώς έκαναν οι «πράσινοι» στη Γερμανία; Μάλλον… τουρισμό, για να λέμε την πικρή αλήθεια. Πάντως σίγουρα δεν πήγαν να παίξουν -κανονικό και ορθολογικό- μπάσκετ. Πόνεσαν τα μάτια μας από το έκτρωμα που εμφάνισε στο παρκέ ο Ράντονιτς, ο οποίος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει αποκτήσει ταυτότητα και παρουσιάζει αυτό το θέαμα. Κι ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Ιανουαρίου, για να μην ξεχνιόμαστε. Τρεις και κάτι μήνες πλέον στη σεζόν…

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο και το 9-9, το «τριφύλλι» άρχισε να παθαίνει… τρικυμία και επιδόθηκε σε μια σειρά λαθών και στις δύο άκρες του παρκέ, με συνέπεια να κυνηγάει διψήφιες διαφορές από πολύ νωρίς. Ως συνήθως δηλαδή. Κάτι που δείχνει ότι η ομάδα μπαίνει απροετοίμαστη πνευματικά και αδιάβαστη. Στην επίθεση δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά και η ομάδα έβρισκε σκορ με… αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε, οι παίκτες έμεναν στατικοί και όλα κυλούσαν αργά και βασανιστικά.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.237 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για του λόγου το αληθές, οι παίκτες του Ράντονιτς δεν έδωσαν ούτε μία ασίστ για 21 περίπου αγωνιστικά λεπτά: από το καλάθι του Γκουντάιτις στο 5’ μέχρι το τρίποντο του Γουίλιαμς στο 26’! Προσέξτε, δεν πρόκειται για κάποιο λάθος της στατιστικής, αλλά για τη σκληρή πραγματικότητα. Αφήστε που τελείωσαν το ματς με μόλις 7 τελικές πάσες, αριθμός που είναι… ανεπίτρεπτος για τις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ. Όσο κι αν «ανέβηκε» ο Μπέικον στην τέταρτη περίοδο (σ.σ. 16 πόντοι σε αυτό το διάστημα), ήταν αδύνατο να υπάρξει ολική επαναφορά.

Αμ στην άμυνα; Ο 33χρονος Ρούμπιτ εξέθεσε ανεπανόρθωτα το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που δεν έδειχναν ικανοί να τον σταματήσουν με κανέναν τρόπο. Ούτε υπήρξε η σχετική καθοδήγηση από το προπονητικό επιτελείο.

Γενικά, οι ψηλοί της Μπάγερν έστησαν πάρτι κοντά και μακριά από τη ρακέτα και πέτυχαν τους 51 από τους 84 συνολικά πόντους της ομάδας τους. Κι όλα αυτά ενώ περιμέναμε μια κάποια αντίδραση της ομάδας μετά τον διασυρμό από τον Ολυμπιακό και όσα ακολούθησαν. Να δείξουν λίγο εγωισμό ρε παιδί μου. Τίποτα όμως.

Μια ομάδα παραδομένη στη μοίρα της, που υποτάχθηκε πλήρως σε έναν μέτριο αντίπαλο, όπως είναι η Μπάγερν. Σαν να μην μαθαίνουν από τα λάθη τους οι «πράσινοι», που υποχώρησαν στο 6-11 και ξεμένουν από στόχους στην Ευρωλίγκα, αφού απομακρύνθηκαν από την οκτάδα.

Πώς να μην αντιδράσει ο κόσμος με αυτό που είδε στο Audi Dome; Το θέμα όμως είναι η επόμενη μέρα στο «τριφύλλι» και τι θα περιλαμβάνει αυτή. Ο Ράντονιτς ισχυροποιήθηκε μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά μάλλον αποδυναμώθηκε ύστερα από την εικόνα στο Μόναχο και δείχνει να έχει «χάσει» τελείως την ομάδα, την οποία δεν εμπνέει σε καμία περίπτωση, όπως φαίνεται και στα τάιμ άουτ.

Από ‘κει και πέρα, άπαντες οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ξεκαθαρίσουν στη συνέχεια τι σκοπούς έχουν για το μέλλον και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές…

Υ.Γ. Σε κάποια στιγμή του αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν 2/8 βολές, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με 11/20 από τη γραμμή, που αντικατοπτρίζει την κακή ψυχολογία που επικρατεί στην ομάδα.

Υ.Γ.2 Για μια ακόμα φορά, οι φίλοι του «εξάστερου» στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με την αξιοθαύμαστη παρουσία τους στο Μόναχο. Μόνο αυτοί…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.