ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τραγικός Παναθηναϊκός, πήγε να χάσει και από το Περιστέρι!

Ο Παναθηναϊκός παρότι κέρδιζε με 21 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου το Περιστέρι, πήγε να χάσει μέσα από τα χέρια του το ματς, όμως στο τέλος ο Ντένμον αστόχησε και οι πράσινοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα (72-71). Τραγική εμφάνιση και έντονες αποδοκιμασίες.

Τραγικός Παναθηναϊκός, πήγε να χάσει και από το Περιστέρι!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει γρήγορο προβάδισμα με 4-0 στο 2′, με τον Καλαϊτζάκη στο 4′ με τρίποντο να διαμορφώνει το 7-3. Στο 5΄ ο Ουίλιαμς με νέο εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75μ. έστειλε το «τριφύλλι» στο 10-3, με τον Αμερικανό στο 6′ να στέλνει την ομάδα του Ράντονιτς για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να έχει 3/6 τρίποντα, τα περισσότερα μάλιστα αμαρκάριστα. Στο 7′ το Περιστέρι μείωσε σε 14-8, με τον Κασελάκη να έχει πετύχει όλους τους πόντους των φιλοξενούμενων, με τον Γκουντάιτις στο 8′ να στέλνει και πάλι τους γηπεδούχους στο +10 (18-8) και τον Μαντζούκα με νέο τρίποντο (4/7 συνολικά) στο 9′ να γράφει το 21-8 και το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει το «τριφύλλι« στο +15 (23-8) και να έχει ήδη 4 τάπες.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου, αφού ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι αλέγρος στο παιχνίδι του και να μην επιτρέπει στο Περιστέρι να πάρει το μομέντουμ. Το 32-16 (στο 14’) επιβεβαίωνε την ανωτερότητά του στον αγώνα και λίγο αργότερα οι «πράσινοι» έφτασαν για πρώτη φορά στο +20 (39-19 στο 17’), αναγκάζοντας τον Βασίλη Σπανούλη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» σε αυτό το διάστημα είχαν πάρει σημαντική βοήθεια από τους Μαντζούκα και Γουντάιτις, ενώ ο Γ. Καλαϊτζάκης συνέχιζε να είναι ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων και ο μόνος διψήφιος. Στην τελική ευθεία για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του «τριφυλλιού» μειώθηκε, χωρίς αυτό να αποτυπωθεί ιδιαίτερα στο σκορ, όπως μαρτυρά το 46-28, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 50.579 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου το «τριφύλλι» έδειξε σημάδια χαλάρωσης, με τους «πράσινους» να εκνευρίζονται από τα σφυρίγματα των διαιτητών, κυρίως του Κάρδαρη, και το Περιστέρι να βρίσκει την ευκαιρία και να καταφέρνει με ένα επιμέρους 13-2 να ρίξει μετά από αρκετή ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (48-41), με τον Κασελάκη με 14 πόντους να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σπανούλη. Οι φωνές του Ράντονιτς έπιασαν τόπο στη συνέχεια, με τους «πράσινους» να αντιδρούν άμεσα, να κόβουν τη φόρα στο Περιστέρι, να ανεβάζουν κατακόρυφα ρυθμό και με σερί 11-0 να στέλνουν και πάλι τη διαφορά στο +20 (61-41) στο 27′, με το «τριφύλλι» να έχει πρωταγωνιστές τους Πάρις Λι (13 π.) και Γκουντάιτις (10 π.). Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό μάλιστα στο +21 (65-44), με την ομάδα του Ράντονιτς να αποκαθιστά πλήρως τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να… «αυτοκτονήσει» στην 4η περίοδο όπου και έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από έξι λεπτά!!! Έτσι το μαχητικό Περιστέρι με ενέργεια καμικάζι στην άμυνα και εκμεταλλευόμενο τα πολλά λάθη των «πρασίνων» έκανε σερί 16-0 και κατέβασε τη διαφορά στο -5 (65-60) στο 36’. Ο Πονίτκα με επιθετικό ριμπάουντ σκόραρε από κοντά (67-60 στο 37’) βάζοντας τέλος στην «πράσινη» αφλογιστία, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν επιστρέψει στο ματς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κάνει λάθη, το Περιστέρι συνέχισε να παλεύει και έχοντας κορυφαίο τον Φρανσίσκο, με τρίποντο μείωσε σε 68-65 (στο 38’), δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο ματς. Απομένοντας 9.6 για τέλος ο Τζούστον μείωσε σε 70-69, μετά από ένα ακόμα λάθος του Παναθηναϊκού που πελαγοδρομούσε. Οι τελευταίες επιθέσεις των δύο ομάδων παίχτηκαν στις βολές, ο Λι είχε 0/2, αλλά ο Ντένμον στο τελευταίο σουτ του αγώνα αστόχησε και η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό με 72-71.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 46-28, 65-44, 72-71

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.