ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Δεν έχει φρεσκάδα, αλλά δεν έχει και τύχη

Το ντεφορμάρισμα αρκετών σημαντικών μονάδων, αλλά και ο παράγοντας τύχη, που δεν έχει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Δεν έχει φρεσκάδα, αλλά δεν έχει και τύχη

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ μετά από 16 αναμετρήσεις, είδε τη διαφορά να μειώνεται στους τέσσερις πόντους, αλλά τώρα είναι που πρέπει να δείξει ψυχραιμία καθώς παραμένει πρώτος και επιβάλλεται στα επόμενα ματς να παρουσιαστεί πιο κυνικός και αρκετά πιο δραστήριος.

Στο β΄ μισό του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα, καθώς σε τέσσερα ματς από τους δώδεκα πόντους που έπρεπε να συγκεντρώσουν, επιβραβεύτηκαν μόνο με πέντε και υπάρχουν αιτίες.

Πρώτη αιτία είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα αρκετών σημαντικών μονάδων του, που τον βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό να κάνει τον «τέλειο» πρώτο γύρο. Χουάνκαρ, Παλάσιος, Τσέριν και Βέρμπιτς εμφανίζονται ανούσιοι δίχως φρεσκάδα, χωρίς καθαρό μυαλό και αρκετά νευρικοί.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.169 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ισπανός μπακ με τα προσόντα που διαθέτει δεν παρουσιάζεται όπως θα έπρεπε σε αυτά τα τέσσερα ματς, φαίνεται αρκετά καταπονημένος πνευματικά και πολλές φορές «εξαφανισμένος» από τα παιχνίδια της ομάδας του.

Ο Παλάσιος αν και αρκετά πιο δραστήριος στο ντέρμπι σχετικά με τα προηγούμενα ματς και αυτός με τη σειρά του εμφανίζεται αρκετά «βαρύς», δεν παίρνει πρωτοβουλίες και με το πλάνο που προσαρμόζει ο εκάστοτε αντίπαλος πάνω του, μοιάζει «εύκολη λεία» για την αντίπαλη άμυνα.

Επίσης ο Σλοβένος εξτρεμ παρά το γεγονός πως έχει βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό για να συλλέξει βαθμούς – γκολ νίκης στη Λιβαδειά- παρουσιάζεται και αυτός με εκλάμψεις, στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν εκτός ρυθμού του αγώνα κάτι που δεν έχει κοντρολάρει και ο ίδιος, καθώς είναι πολλοστή φορά που παίρνει την ευκαιρία από τον Γιοβάνοβιτς και δεν πετυχαίνει απολύτως τίποτα.

Τέλος, ο Τσέριν που ήρθε από τον πάγκο στο ντέρμπι, φαίνεται αρκετά καταπονημένος, δεν έχει ανάσες καθώς ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει την πληρότητα του ρόστερ που θα έπρεπε για συνθήκες πρωταθλητισμού και στα τελευταία ματς ο νεαρός χαφ, δείχνει αρκετά ξεζουμισμένος και χωρίς ιδέες στο παιχνίδι του.

Πέρα από το ντεφορμάρισμα σημαντικών παικτών που προαναφέραμε, ο Παναθηναϊκός σε αυτή την τετράδα αγώνων για το πρωτάθλημα, δεν έχει μαζί του και τον παράγοντα τύχη. Οι «πράσινοι» είχαν ακόμα ένα δοκάρι σε ματς, και αυτή τη φορά στοίχισε πάρα πολύ.

Αν ήταν λιγάκι πιο τυχεροί όπως σε αρκετά ματς του πρώτου γύρου, δεδομένα θα είχαν αποφευχθεί οι ισοπαλίες σε Νίκαια και Λεωφόρο κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ και θα είχαν πάρει την πολύτιμη ισοπαλία στο ματς με την ΑΕΚ.

Πλέον με τα επόμενα ματς που ακολουθούν να είναι «φωτιά», αρχής γενομένης από αυτό της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ στην Ήπειρο, ο Παναθηναϊκός καλείται να επανέλθει πιο δραστήρια και να δείξει πως μπορεί να αντέξει σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.