ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πόσο του λείπει ο Αϊτόρ…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για μια βραδιά που θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά, για τη διαχείριση του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό τοπίο και για το ματς... τίτλου στους «Ζωσιμάδες».

Πόσο του λείπει ο Αϊτόρ...

Μια χαρά το έπαιξε το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Παναθηναϊκός. Μια χαρά το διαχειρίστηκε και ο προπονητής του, αλλά κυρίως οι ποδοσφαιριστές του. Ούτε ψάρωσαν από την ομολογουμένως εντυπωσιακή ατμόσφαιρα των γηπεδούχων οπαδών, ούτε φοβισμένοι μπήκαν στο γήπεδο, ούτε είχαν σκοπό να παίξουν ένα παιχνίδι που όλοι οι αντίπαλοί τους συνηθίζουν: αυτό των καθυστερήσεων και του «σκοπού που αγιάζει τα μέσα».

Είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο ο Γιοβάνοβιτς, το υπηρέτησαν οι ποδοσφαιριστές μέχρι ένα σημείο. Και το πλάνο του δεν ήταν ούτε… πούλμαν, επειδή «βόλευε» η ισοπαλία, ούτε μαζική άμυνα, ούτε καταστροφή του παιχνιδιού. Περιορισμός των αντίπαλων ατού, κυρίως του Πινέδα και του Αραούχο και προσπάθεια να μη βγει στο ένας εναντίον ενός ο Λιβάι Γκαρσία. Και όσο για την επίθεση; Θα αναζητούσε τους χώρους που περίμενε να βρει.

Βρήκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έχει δίκιο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είπε πως οι παίκτες του υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Κυρίως στην τελική πάσα. Συνέβη 3-4 φορές στο πρώτο μέρος, όταν ο Παναθηναϊκός είχε τις προϋποθέσεις για να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά δεν κατάφεραν οι παίκτες να δώσουν την πάσα που έπρεπε για να βγει η φάση και να απειλήσει.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και γι’ αυτό φταίει ότι στο γήπεδο βρίσκονται συνεχώς, Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, οι ίδιοι παίκτες. Δεν ευθύνεται η ποιότητά τους, διότι αυτή είναι δεδομένη. Και του Βέρμπιτς και του Παλάσιος και του Σπόραρ και του Μπερνάρ. Αλλά είναι δεδομένη και η κούραση. Ο Παναθηναϊκός παιδεύεται πλέον στο γήπεδο.

Παιδεύεται ο Παλάσιος να κάνει μια κούρσα της προκοπής, του λείπει η φρεσκάδα.

Παιδεύεται ο Σπόραρ να τελειώσει σωστά μια φάση, του λείπει το καθαρό μυαλό.

Παιδεύεται (και μπερδεύεται) ο Βέρμπιτς συνεχώς.

Του λείπει πολύ του Παναθηναϊκού σε αυτή τη φάση της σεζόν ο Αϊτόρ. Απουσιάζει τρεις μήνες και κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα γκολ του έως τώρα. Πρόβλημα. Όπως πρόβλημα είναι πως έχουμε φτάσει 9 Γενάρη και δεν έχει υπάρξει παίκτης που να καλύψει το κενό του. Είναι λάθος η διαχείριση που έγινε, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον ξεκάθαρα πιο επιδραστικό παίκτη της ομάδας στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Είναι αυτοκτονικές οι τάσεις που παρουσιάζει σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός, παρ’ όλα αυτά παραμένει πρώτος. Και παραμένει και καλύτερος, αν θέλετε την άποψή μου. Δεν ξέρω για πόσο, αλλά η ΑΕΚ δεν με έπεισε χθες πως είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Αν οι «πράσινοι» φέρουν 2-3 παίκτες που θα προσφέρουν άμεσα, αυτό το συν 4 όχι μόνο μπορεί να διατηρηθεί, αλλά να αυξηθεί εκ νέου. Αρκεί να βγει το επόμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό είναι το πλέον κομβικό παιχνίδι. Χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται ένα διπλό απ’ αυτά που χαρακτηρίζονται «τίτλου». Χρειάζεται να δείξει και πάλι πως δεν έχει κάνει τυχαία όλη αυτή την πορεία έως εδώ, που γράφει μόλις μία ήττα σε 17 παιχνίδια και αυτή σε εκτός έδρας ντέρμπι με γκολ που μπαίνει… μία στις εκατό. Δεν το λες και λίγο ε;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...