ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ψυχραιμία, άμεση ανάκαμψη, μεταγραφές και μαχητική διάθεση κάθε αγωνιστική!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα συμπεράσματα της πρώτης ήττας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και στέκεται στην επόμενη μέρα και την απαιτητική συνέχεια για το τριφύλλι.

Ψυχραιμία, άμεση ανάκαμψη, μεταγραφές και μαχητική διάθεση κάθε αγωνιστική!

*Αρχικά, λίγα λόγια για το χθεσινό ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια με έναν τρόπο εξαιρετικά σπάνιο. Πιθανότατα, κάτι τέτοιο να έχουμε δει πρώτη φορά σε παιχνίδια των δυο ομάδων. Σε ένα ματς χαμηλού ρυθμού, με τους πράσινους να το έχουν φέρει στα μέτρα τους, να το ελέγχουν, να αρχίζουν να παίρνουν μέτρα και να αρχίζουν να απειλούν (ευκαιρία Μπερνάρ), μια κροτίδα, μια διακοπή από το πουθενά, μια αδράνεια όλων των ποδοσφαιριστών (από τον Σπόραρ που δεν πίεσε τον Χατζισαφί, μέχρι τον Μπρινιόλι που δέχθηκε φτηνό γκολ), ήταν αυτή που καθόρισε τις τύχες του ντέρμπι και στέρησε από το τριφύλλι ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

*Ο Παναθηναϊκός τακτικά ήταν εξαιρετικός. Έκλεισε τους χώρους στην ΑΕΚ, εγκλώβισε τα ατού τους και δεν της επέτρεψε να κάνει το γνωστό πιεστικό της παιχνίδι. Κάποιες φορές, όμως, οι λεπτομέρειες κρίνουν ένα ματς. Έτσι έγινε και χθες. Δε θα σταθούμε στο αν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έπρεπε να τηρήσουν fair play και να δώσουν την μπάλα στον Παναθηναϊκό. Βάσει κανονισμού, ο διαιτητής σωστά έδωσε την κατοχή στην Ένωση. Το τι επιλέγουν να κάνουν εκεί οι ποδοσφαιριστές είναι δικό τους θέμα. Ναι, θα μπορούσαν να δώσουν την μπάλα στους πράσινους, κι αυτό διότι όταν ο διαιτητής σφυρίζει, η μπάλα βρίσκεται σε σημείο που στη συνέχεια θα κατέληγε στον Κώτσιρα. Οι παίκτες της ΑΕΚ προτίμησαν να επιτεθούν, οι πράσινοι πιάστηκαν στον ύπνο και έτσι γράφτηκε η ιστορία.

*Τα αρνητικά για τον Παναθηναϊκό, πλην του αποτελέσματος, είναι το γεγονός ότι δεν ήταν όσο επιθετικός χρειαζόταν. Θα μπορούσε να τολμήσει περισσότερο. Επίσης, παρατηρείται ένα ντεφορμάρισμα ποδοσφαιριστών που δε βοηθάει στο να γίνει ακόμη πιο δημιουργική η ομάδα. Οι Χουάνκαρ και Κώτσιρας δεν είναι καλά, ο Βέρμπις ήταν εκτός κλίματος, ο Σπόραρ σε κακή μέρα, ο Ρούμπεν δε φάνηκε, ο Παλάσιος κινήθηκε σε ρηχά νερά. Στο κομμάτι της δημιουργίας, μόνο ο Μπερνάρ ξεχώρισε. Είχε μια τεράστια ευκαιρία, συνεχώς προσπαθούσε να φτιάξει καταστάσεις και έτρεχε ασταμάτητα. Αναμφίβολα, θα πρέπει αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας να επανέλθουν άμεσα στο καλό τους πρόσωπο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του καλούνται να βρουν τις λύσεις γι αυτό, είτε μιλώντας με τους παίκτες, είτε παίρνοντας κατάλληλες αποφάσεις.

*Πάμε στο “παρακάτω”. Η συνέχεια είναι δύσκολη και απαιτητική. Υπάρχει πολύς δρόμος και ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιδράσεις και ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο… ίδιος να βοηθήσει τον εαυτό του. Οι μεταγραφές είναι αναγκαίες και πρέπει να γίνουν άμεσα. Το ντέρμπι χθες δε χάθηκε λόγω μη ενίσχυσης. Ομως, όταν το παιχνίδι στράβωσε, η ομάδα δεν είχε τις λύσεις που πρέπει για να το γυρίσει. Ο μοναδικός που είχε την ικανότητα να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, ερχόμενος από τον πάγκο, ήταν ο Ιωαννίδης, που είχε και τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι στις καθυστερήσεις. Κανείς άλλος. Συνεπώς, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Η ομάδα φωνάζει ότι θέλει ποιοτικό βάθος και λύσεις από τη μέση και μπροστά για να προχωρήσει όπως πρέπει στη συνέχεια.

*Πλην της ενίσχυσης, απαιτείται και ψυχραιμία. Αν δεν υπάρχει τέτοια στον Παναθηναϊκό της πρώτης ήττας τον Ιανουάριο και της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα, τότε τι να πουν οι υπόλοιποι; Μη φτάνουμε σε υπερβολές. Η ομάδα έχει ντεφορμάρισμα κι αυτό φαίνεται. Η μεγάλη απώλεια δεν είναι η χθεσινή, αλλά τα δυο στραβοπατήματα με Ιωνικό και ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου γύρου έχει χάσει 7 από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε. Οι αιτίες είναι πολλές και διαφορετικές. Ψυχραιμία, λοιπόν, ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση το συντομότερο, άμεση ανάκαμψη και νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και διάθεση… μαχητική (ποδοσφαιρικά πάντα). Το πρωτάθλημα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Βήμα – βήμα, λοιπόν, με στόχο τη διαρκή βελτιωση και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Η αρχή πρέπει να γίνει επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ