ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση αποφασίζει για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Το επικρατέστερο σενάριο

Η οικογένειά του θα επιθυμούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο που προκρίνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφασίζει για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Το επικρατέστερο σενάριο

Tο πλήρες τελετουργικό και τις λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε χθες το βράδυ, σε ηλικία 82 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία αποφασίζει διυπουργική επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα το πρωί.

Η οικογένειά του θα επιθυμούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο που προκρίνει η κυβέρνηση.

Μια άλλη παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη είναι και το γεγονός ότι τού είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια και είχε διαβατήριο εκδοθέν από τη Δανία ως King Constantine.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.636 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εξάλλου, το 2021 έβγαλε ΑΜΚΑ, λόγω της οριστικής μετεγκατάστασής του στην Ελλάδα, με το όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου», χωρίς να του αποδοθεί ιθαγένεια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, Φρειδερίκη, το 1981.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, τις προηγούμενες ημέρες όλα του τα παιδιά είχαν φτάσει στην Αθήνα, μαζί με τα εγγόνια του, ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν και οι δύο αδελφές του, Ειρήνη και Σοφία, βασιλομήτωρ της Ισπανίας.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα για την κηδεία εκπρόσωποι βασιλικών οίκων με τους οποίους η οικογένεια του τέως βασιλιά έχει δεσμούς- ανάμεσά τους και η βρετανική βασιλική οικογένεια: Δεν θεωρείται απίθανο να έρθει στην Αθήνα ακόμη και ο βασιλιάς Κάρολος- ο εκλιπών ήταν νονός του διαδόχου Ουίλιαμ.

Ως πιθανότερος ναός για την εξόδιο ακολουθία θεωρείται η Μητρόπολη της Αθήνας, ενώ στη διυπουργική θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα αν η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι.

Σημειώνεται ότι για την κρισιμότητα της κατάστασης του πατέρα τους είχαν ενημερώσει το Μαξίμου και ειδικότερα τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη οι γιοι του εκλιπόντος Παύλος και Νικόλαος και παράλληλα είχαν εκφράσει τις επιθυμίες της οικογένειας σχετικά με το τελετουργικό της ταφής. Τότε, δεν είχαν ληφθεί αποφάσεις ή δεσμεύσεις με δεδομένο ότι ο τέως βασιλιάς βρισκόταν εν ζωή.

Είναι ένας ιδιώτης που του έχει αφαιρεθεί και η ελληνική ιθαγένεια»" />
Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.