ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι Σλοβένοι «καθάρισαν» και στον Βόλο, μάγεψε ο Μπερνάρ

Με γκολ των Τσέριν και Σπόραρ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό και με συνολικό σκορ 5-0 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου που θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ. Μαγικές στιγμές από τον Μπερνάρ σε 25 λεπτά παρουσίας.

Οι Σλοβένοι «καθάρισαν» και στον Βόλο, μάγεψε ο Μπερνάρ

Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα στο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Βόλο. Πέτυχε το δεύτερο γκολ του στην Ελλάδα και πάλι με αντίπαλο τον Βόλο, στη Λεωφόρο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Φαίνεται πως ο Άνταμ Τσέριν βρήκε τον αγαπημένο του αντίπαλο. Γιατί και χθες συνδέθηκε για τρίτη φορά με τα αντίπαλα δίχτυα και αντίπαλος ήταν ξανά ο ίδιος. Ο Βόλος.

Τρία στα τρία απέναντι στους Βολιώτες ο Σλοβένος, ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για μια ακόμα νίκη απέναντί τους στο ματς… τυπική διαδικασία μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με εννιά αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ. Διατήρησε στην ενδεκάδα μόνο τους Ρούμπεν και Βέρμπιτς.

Και οι εννιά «νέοι»; Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς (ντεμπούτο στην ενδεκάδα), Τσέριν, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης και Ιωαννίδης. Με πολλές αλλαγές και ο Μπράτσος, εφτά συνολικά, θέλοντας και εκείνος να κάνει πειράματα και δοκιμές μιας και κανείς δεν πίστευε πως μπορεί να γίνει κάποιο ποδοσφαιρικό θαύμα από τον Βόλο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.855 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πολλές αλλαγές του Γιοβάνοβιτς δεν επηρέασαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και αναζητούσε τις φάσεις κυρίως από τα δεξιά με τον ορεξάτο και εξαιρετικό Βαγιαννίδης. Ο νεαρός ζητούσε μπάλες, πήγαινε στο ένας εναντίον ενός και αναστάτωνε αρκετά τους αντιπάλους του, που παραχώρησαν την μπάλα στον Παναθηναϊκό και αναζητούσαν τις αντεπιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός, κατάφερε όμως να βρει το γκολ πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Στο 41′ ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Κότνικ, του «τσίμπησε» την μπάλα και γυρίζοντας προς την περιοχή την έστειλε στον Τσέριν που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Λίγο αργότερα ο Πούχατς έκανε ένα αβίαστο λάθος, έχασε την μπάλα και παραλίγο να κάνει λάθος, με τον διαιτητή αρχικά να το καταλογίζει, αλλά ο έλεγχος του VAR έδειξε πως η παράβαση είχε γίνει εκτός περιοχής.

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο ματς λίγο μετά την πρώτη ώρα τους Μπερνάρ και Σπόραρ και να αντικαθιστά τους Βέρμπιτς και Ρούμπεν, θέλοντας να δώσει ρυθμό και να κάνει περισσότερο απειλητική την ομάδα του παίζοντας με δύο φορ. Ο Βραζιλιάνος με το… καλημέρα στο γήπεδο έκανε τη διαφορά, βγάζοντας μια καταπληκτική κάθετη πάσα στον Σπόραρ, που αστόχησε σε τετ α τετ από πλάγια θέση, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο δευτερο μέρος.

Λίγο αργότερα με ένα απίθανο τακουνάκι έβγαλε και πάλι τον Σπόραρ σε φάση αντεπίθεσης, ο Σλοβένος γύρισε στον Παλάσιος αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε. Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον βάλει… μπροστά τις μηχανές για να βρει και δεύτερο γκολ και το κατάφερε στο 80′. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Σάντσες έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σπόραρ που ακολούθησε στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά του θεσμού τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα αγωνιστούν τρεις φορές σε μια εβδομάδα. Δύο στο Κύπελλο και μία στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Βόλος (Κώστας Μπράτσος, 4-2-3-1): Κότνικ, Ουές, Ασλανίδης, Ταχάτος, Σιέλης, Μεταξάς (66′ Ντέλετιτς), Μεσκίδα, Γκάζι (66′ Τσελεμπάκης), Καρτάλης, Τσιρίνος (66′ Μπαριέντος), Κούτσιας (46′ Οζέγκοβιτς). Έμειναν στον πάγκο: Κλέιμαν, Εσκοβάλ, Τριανταφύλλου, Πίρινεν, Άλχο. Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς (75′ Παλάσιος), Τσόκαϊ, Ρούμπεν (64′ Σπόραρ), Τσέριν, Βαγιαννίδης (82′ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (82′ Κώτσιρας), Βέρμπιτς (64′ Μπερνάρ). Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σιδεράς, Κρυπαράκος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.