ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Επιτέλους νίκη… με μπροστάρη Παπαγιάννη και εκπληκτικούς Ουίλιαμς-Μπέικον!

Stop στο αρνητικό σερί έξι ηττών έβαλε ο Παναθηναϊκός, με το «τριφύλλι» να επικρατεί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-86) και να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Πολύ καλοί οι Λι, Μπέικον και Ουίλιαμς. Εντυπωσιακός και ο Παπαγιάννης έπειτα από καιρό. Στο 7-12 το «πράσινο» σερί.

Επιτέλους νίκη... με μπροστάρη Παπαγιάννη και εκπληκτικούς Ουίλιαμς-Μπέικον!

Stop στο αρνητικό σερί έξι ηττών έβαλε ο Παναθηναϊκός, με το «τριφύλλι» να επικρατεί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-86) και να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Πολύ καλοί οι Λι, Μπέικον και Ουίλιαμς. Εντυπωσιακός και ο Παπαγιάννης έπειτα από καιρό. Στο 7-12 το «πράσινο» σερί.

Το ματς

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 38.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις πρώτες επιθέσεις ο Παναθηναϊκός διάβασε σωστά την άμυνα της Μακάμπι,  εκμεταλλεύτηκε τα μις ματς και έχοντας αποτελεσματικότητα στην επίθεση προηγήθηκε 7-4 στο 3’. Στην άμυνα το «τριφύλλι» προσπαθούσε να πιέσει τους φιλοξενούμενους, όμως οι βοήθειες ήταν κακές κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ομάδα του Κάτας, ισοφαρίζοντας σε 11-11 στο 6’ με τρίποντο του Κοέν.

Ο Παπαγιάννης ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο που δοκίμασε και με την συνεισφορά του Μπέικον στο σκοράρισμα διαμορφώθηκε το 18-13 στο 8’. Το «τριφύλλι» συνέχισε να σουτάρει καλά τόσο στα δίποντα (5/9), όσο και στα τρίποντα (3/5), ανοίγοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο +8 (21-13 στο 9’) και μάλιστα επιδεικνύοντας πλουραλισμό από σκόρερς. Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Ουίλιαμς και έκλεισε με τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετικό «δράστη» και συγκεκριμένα  τον Μπέικον που διαμόρφωσε το 24-17.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε συνέπεια στο αμυντικό ριμπάουντ και δίνοντας την ευκαιρία στη Μακάμπι να φτάσει τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ σε λιγότερο από 13’ λεπτά αγώνα, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στο πόντο 24-23.

Το ματς ήρθε στα ίσια (26-26) και συνέχισε να είναι ισορροπημένο μέχρι να έρθει ένα κάρφωμα και μία τεχνική ποινή στον Ουίλιαμς, που έδωσε την ευκαιρία στη Μακάμπι να βάλει τη βολή, να σκοράρει στην επόμενη επίθεση και να προσπεράσει με 30-31 στο 17’. Το προσπέρασμα των φιλοξενούμενων αφύπνισε τους παίκτες του Ράντονιτς, με τον Ουίλιαμς να συνεχίζει ζεστός και τον Λι να μπαίνει στην εξίσωση. Κάπως έτσι το «τριφύλλι» προσπέρασε εκ νέου (39-35 στο 19’).

Ο Γκουντάιτις δεν είχε χάσει βολή (4/4) με αποτέλεσμα να αποθεώνεται από το κοινό πριν αλλά και μετά την εκτέλεση. Με εύστοχες βολές του Λι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, δίνοντας μάλιστα στον Παναθηναϊκό και πάλι το +8 (45-37), δηλαδή τη μεγαλύτερη διαφορά που είχε οικοδομήσει στο παιχνίδι.

Η Μακάμπι ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο κατεβάζοντας τη διαφορά στο -3 (48-45 στο 23’) παρά το κακό της ποσοστό στο τρίποντο, αφού την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει κολλήσει στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν στον πόντο (52-51 στο 26’) αλλά δεν μπορούσαν να προσπεράσουν και αυτό το εκμεταλλεύονταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας.

Οι «πράσινοι» πλήρωναν κάθε αμυντικό ριμπάουντ που έχαναν και κάπως το σύνολο του Κάτας ισοφάρισε σε 56-56, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, που άνηκε ξεκάθαρα στην «ομάδα του λαού». Ο Λι ήταν καταπληκτικός και η λύση του Παναθηναϊκού στην αντεπίθεση της Μακάμπι.

Ο Αμερικανός γκαρντ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του, παίζοντας παράλληλα τρομερές άμυνες στην άλλη άκρη του παρκέ. Έτσι ο Παναθηναϊκός σε μία περίοδο όπου η Μακάμπι κυριαρχούσε για οκτώ λεπτά κατάφερε να ρεφάρι στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα και να πάρει προβάδισμα με 65-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι «άναψε» πολύ νωρίς στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, αφού η Μακάμπι με επιμέρους σκορ 2-8, μείωσε σε 32’ σε 67-66 και μπήκε για μία ακόμα φορά δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Στο 35’ η Μακάμπι έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα περνώντας μπροστά στο σκορ με 71-72, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε αντίδραση με πέντε πόντους του Μπέικον και κάρφωμα του Παπαγιάννη για το 78-72 και το τάιμ άουτ του Κάτας 3:51 πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Μπέικον πήρε… φωτιά και τη σκυτάλη στο σκοράρισμα διαμορφώνοντας το 83-74 στο 37’ με 10 προσωπικούς πόντους σε 2’20’. Το ματς δεν είχε όμως τελειώσει, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε μία ακόμα επιστροφή και σερί 10-0, προσπέρασε με 83-84, έχοντας περάσει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο Ουόλτερς είχε 2/2 βολές, η Μακάμπι απάντησε, αλλά ο Ουίλιαμς σε τρομερό τρίποντο έκανε το 88-86 την ώρα που απέμεναν 7,6 δευτερόλεπτα για την τελευταία επίθεση της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί αστόχησαν στην τελευταία επίθεση και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-37, 65-58, 88-86.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.