ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όταν μιλούν οι μονάδες…

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όταν μιλούν οι μονάδες…

Το χειρότερο σερί στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού αποτελεί παρελθόν, αφού οι «πράσινοι» λύγισαν μετά κόπων και βασάνων τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-86) στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στην Ευρωλίγκα μετά από έναν μήνα και ανέβηκαν στο 7-12.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από το ματς είναι ότι το «τριφύλλι» βασίζεται εν πολλοίς σε μπάσκετ… μονάδων και όχι συνόλου. Για παράδειγμα, κόντρα στους Ισραηλινούς ο Ράντονιτς ευτύχησε να έχει σε καλή -εκτελεστικά- βραδιά 4 παίκτες συγχρόνως: Λι, Παπαγιάννης, Μπέικον και Ουίλιαμς.

Από ‘κει και πέρα, είναι φανερό ότι η ομάδα εξακολουθεί να αδικεί τον εαυτό της και να αποδίδει πολύ κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές της.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.320 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και θα το αναφέρουμε ξανά: το προπονητικό επιτελείο δεν εκμεταλλεύεται όπως πρέπει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των περισσότερων παικτών του ρόστερ.

Ας επιστρέψουμε στο ματς με τη Μακάμπι. Οι «πράσινοι» είχαν ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο απέφυγαν τις περιττές ενέργειες (εξ ου και τα 3 μόλις λάθη), ενώ επωφελήθηκαν δεόντως από τους… κενούς χώρους που βρήκαν μπροστά τους για να εκτελούν με σχετική άνεση (11/20 δίποντα, 5/12 τρίποντα) και να ξεφύγουν με +8 (45-37) στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα ωστόσο παρουσιάστηκαν τα γνωστά -καθ’ όλη τη φετινή σεζόν- προβλήματα της ομάδας και υψώθηκαν εμπόδια.

Οι παίκτες του Ράντονιτς μπλοκαρίστηκαν επιθετικά κι έβρισκαν σκορ με αρκετές δυσκολίες, μέσω ατομικών ενεργειών (κυρίως του «καυτού» Λι) ως επί το πλείστον.

Φυσικό κι επόμενο να γίνει ντέρμπι το παιχνίδι, με την ομάδα του Κάτας να βάζει δύσκολα στο «τριφύλλι».

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να περάσουν μπροστά στα μισά της τέταρτης περιόδου (71-72), αλλά κάπου εκεί μίλησε η εκτελεστική δεινότητα του Μπέικον, που πήρε μπρος και με 10 πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε επιμέρους 12-2 και στο +9 (83-74 στο 37’).

Κι εκεί λοιπόν που νομίζαμε ότι οι «πράσινοι» κλείδωσαν τη νίκη, ήρθε ένα αδιανόητο μπλακ άουτ, που είχε οδυνηρές συνέπειες. Ο «εξάστερος» δέχθηκε 10 σερί πόντους σε 118 δευτερόλεπτα κι έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει.

Τον ξελάσπωσε όμως ο Ουίλιαμς με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στα 7 δευτερόλεπτα και του χάρισε μια νίκη… ψυχολογίας αφού πρώτα η άμυνα των γηπεδούχων συνελήφθη κοιμώμενη, αλλά για καλή της τύχη δεν την τιμώρησε ο Μπόλντγουιν στο τελευταίο σουτ για την ισοφάριση.

Σε επίπεδο στατιστικής κρατάμε τα μόλις 6 λάθη του «τριφυλλιού», που είχε πάλι μικρό αριθμό ασίστ (12), βάσει της επιθετικής συγκομιδής του (88 πόντοι).

Θετικό σημάδι η πολύ καλή εμφάνιση των Λι και Παπαγιάννη, που τελείωσαν τον αγώνα με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα έχοντας πολύ καλά ποσοστά (7/12 εντός παιδιάς και 6/8 εντός παιδιάς αντίστοιχα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.