ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Έχασε δικό του ματς ο Παναθηναϊκός – Σοκ από τον ΠΑΟΚ στο τάι μπρέικ

Ένα δικό του ματς έχασε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Οι «πράσινες» προηγήθηκαν 2-0 σετ, όμως στη συνέχεια αποκοιμήθηκαν, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει και να κάνει την ανατροπή (2-3), στο ντέρμπι της volley league γυναικών.

Έχασε δικό του ματς ο Παναθηναϊκός - Σοκ από τον ΠΑΟΚ στο τάι μπρέικ

Εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 σετ. Οι «πράσινες» άφησαν περιθώρια στο δικέφαλο του βορρά να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε και έφυγε με το «δίποντο» της νίκης (2-3) κάνοντας ολική ανατροπή στο τάι μπρέικ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρώτο σετ. Το σερβίς και η υποδοχή των «πρασίνων» λειτουργούσαν υποδειγματικά και έτσι το 9-3, έδινε από πολύ νωρίς στο σετ ένα σημαντικό προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη συνέχισαν να κάνουν θραύση στο σερβίς καταστρέφοντας την υποδοχή του ΠΑΟΚ, που έμεινε πίσω με 16-6. Το 25-13 δεν άργησε να έρθει για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 1-0 στα σετ με εμφατικό τρόπο.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο αντί – Ερνάντεζ
Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο αντί – Ερνάντεζ 1.854 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός εμφάνισε προβλήματα στην υποδοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε κατακόρυφα σε μπλοκ και σερβίς και με άσο της Βεργίδου προηγήθηκε με 2-6. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ και η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήταν άμεση που προηγήθηκε με 9-8, αφού νωρίτερα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σε σερβίς και μπλοκ.

Έχοντας με το μέρος τους την ψυχολογία οι «πράσινες» πήγαν στο +3 (15-12), αφού η Ανθούλη καθάριζε στην επίθεση, αλλά οι φιλοξενούμενες βρήκαν λύσεις από το μπλοκ, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα με 17-18. Το 20-20 άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά για την κατάληξη του δεύτερου σετ, όπως και το 24-24. Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο σετ πήγε σε «πράσινα» χέρια, αφού με άσσο της Ανάε διαμορφώθηκε το 28-26 και το 2-0 στα σετ.

Μετά το αρχικό 5-5 στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-5, για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ  και να προσπεράσει με 7-8. Ο «δικέφαλος» μην έχοντας αλλά περιθώρια για απώλειες διατήρησε το προβάδισμα και μάλιστα το μεγάλωσε στο +4 (12-16), παρά το τάιμ άουτ που είχε καλέσει ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Με την Ανθούλη στο σερβίς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 15-16, αλλά οι φιλοξενούμενες είχαν τον τρόπο να διατηρήσουν το προβάδισμα (18-20) μπαίνοντας στην τελική ευθεία στου σετ. Το μπλοκ του «τριφυλλιού» ανέβασε την αποτελεσματικότητά του και όντας εύστοχος στις κόντρα επιθέσεις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 23-23, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τον τελευταίο λόγο και με 23-25 μείωσε σε 2-1.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναποτελεσματικός στις πρώτες του επιθέσεις στο τέταρτο σετ με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 3-6. Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν εμφατική και με σερί 6-0 προσπέρασε με 9-6, εκμεταλλευόμενος και κάποια σημάδια εκνευρισμού που είχαν εμφανιστεί στις φιλοξενούμενες.

Με το σκορ στο 13-11 η Παλάσιο πέρασε στο παρκέ στη θέση της Μάρθας Ανθούλη, κάνοντας το ντεμπούτο της στη Volley League, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού που μεγάλωσε τη διαφορά στο +4 (16-12), παίρνοντας πόντους και από λάθη του αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε την ευκαιρία που είχε για να «καθαρίσει» το σετ και το ματς, επιτρέποντας με συνεχόμενα λάθη στον ΠΑΟΚ να μειώσει σε 17-16 και να ισοφαρίσει σε 18-18. Ο «δικέφαλος» μπήκε σε θέση οδηγού στο σκορ με 19-21 και με 22-25 πήρε το σετ, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο τάι μπρέικ με 4-6, αλλά μετά την αλλαγή πλευρών ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 9-8. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (14-14), αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις λεπτομέρειες με το μέρος του και με 14-16 πήρε το πέμπτο σετ και τη νίκη με 3-2 σετ

Τα σετ: 25-13, 28-26, 23-25, 22-25, 14-16.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.