ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό!

Χωρίς να δυσκολευτεί και παίζοντας στο ρελαντί, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από τα Λιόσια και την έδρα του Εύνικου (78-58) συνεχίζοντας νικηφόρα την πορεία του, στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό!

Για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη που βρήκε δυσκολίες για ένα ημίχρονο, κορυφαίες ήταν οι Αρίκα Κάρτερ (19 π.) και Ελεάννα Χριστινάκη (15 π.), με τις «πράσινες» να παίζουν όμορφο μπάσκετ, όπως το έχει οραματιστεί η Ελληνίδα τεχνικός.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άστοχος στην πρώτη περίοδο, με το ματς να έχει χαμηλό τέμπο και τον Εύνικο όχι μόνο να ακολουθεί στο σκορ, αλλά και να προπορεύεται με 14-11 στο 7′. Το +3 για την ομάδα των Λιοσίων παρέμεινε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με το σκορ στο 20-17.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο ρυθμό στο σκοράρισμα και περισσότερη φρεσκάδα στις κινήσεις του. Η Ριντ «τράβηξε» επιθετικά τις «πράσινες» και φτάνοντας τους 12 πόντους, συνέβαλε στο να οδηγηθεί ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια όντας στο +5 (32-37).

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.072 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρχής γενομένης της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς. Η Ριντ (16 π.), παρέμεινε το… πρώτο βιολί, η Χριστινάκη πρόσθεσε ακόμα 12 πόντους και σε συνδυασμό με την βελτιωμένη αμυντική εικόνα η διαφορά μεγάλωσε.

Στο 27′ το «τριφύλλι» είχε φτάσει στο +11 (43-54), αλλά ο Εύνικος στην τελική ευθεία του τρίτου δεκαλέπτου μπόρεσε να μειώσει σε 51-57 και να δώσει ενδιαφέρον στην τέταρτη και τελευταία περίοδο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο άνηκε αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη πίεσε στην άμυνα, βρήκε ρυθμό και εύκολους πόντους στην επίθεση και αφού οδηγήθηκε στο ασφαλές + 16 (51-67) στο 35′, «καθάρισε» τη νίκη με το τελικό σκορ 58-78.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 32-37, 51-57, 58-78.

Εύνικος (Βελτσίστας): Καραγιάννη 9 (1), Εμμανουηλίδου 14(3), Πολυμένη 9 (3), Τσιανάκα, Ζουρνή, Κεσσέ 7 (1), Κάμπελ 4, Τζόουνς 5, Κοτσίνη, Ναυροζίδου 4, Μίχου 6.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 18, Ζιάκα, Κωτούλα 3 (1), Παυλοπούλου 7 (1), Πότερ 13, Σωτηρίου 3, Αλεξανδρή, Παλάσκα, Χριστινάκη 15, Κάρτερ 19 (4), Θεοδωρομανωλάκη, Χαιριστανίδου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.