ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κορυφαία επίδοση ο Ουόλτερς – Ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί ο Παναθηναϊκός

Την κορυφαία εμφάνισή του στην Basket League πραγματοποίησε ο Νέιτ Ουόλτερς στο παιχνίδι με τον Άρη, την ώρα που το «τριφύλλι» ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί του με το αρχικό 19-0.

Κορυφαία επίδοση ο Ουόλτερς - Ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί ο Παναθηναϊκός

Ο Νέιτ Ουόλτερς έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στην Basket League στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη και μέσα από αυτήν έφτασε σε μία εντυπωσιακή επίδοση στον συντελεστή «+/-» ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός είχε συντελεστή +40, μία επίδοση στην οποία έφτασαν δύο παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ο Τόμας Ουόκαπ και ο Σάσα Βεζένκοφ. Το ρεκόρ αυτής της στατιστικής κατηγορίας στο περσινό Πρωτάθλημα είχε ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με συντελεστή +38 στον 5ο ημιτελικό των πλέι οφ κόντρα στη Λάρισα.

Ο γκαρντ των «πράσινων» έκανε, με διαφορά, την καλύτερη από τις 10 εμφανίσεις του στην Basket League σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ πόντων (15), ασίστ (8), κερδισμένων φάουλ (6), ranking (26) και ισοφαρίζοντας εκείνο των ριμπάουντ (7).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.283 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό…

*Ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε επίσης το καλύτερο παιχνίδι του ως τώρα στην Basket League αφού σημείωσε ατομικά ρεκόρ πόντων (16) και ranking (22). Ο Λιθουανός σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού που δεν είχαν στατιστικό λάθος. Πριν τη δική του επίδοση (16 πόντοι / 0 λάθη) ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε στο ματς στην Καρδίτσα 20 πόντους και κανένα λάθος.

Ακόμη ο σέντερ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση διπόντων μεταξύ των παικτών που δεν είχαν λάθος, μετρώντας 5/6. Το ρεκόρ κρατάει ο Γιώργος Παπαγιάννης που είχε 10/10 δίποντα και μηδενική επίδοση λαθών στην Καρδίτσα.

Γεμάτη» στατιστική είχε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και μέσα από αυτήν πέντε ριμπάουντ με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Σε αυτήν την επίδοση είχε φτάσει άλλες δύο φορές, στη σεζόν 2017-18 σε ένα ματς στα Τρίκαλα και στην περίοδο 2020-21, εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ mateco. Ο διεθνής άσος είχε 16 ranking ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού στην ίδια είχε φτάσει και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα.

*Ο Ματέους Πονίτκα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ αφού μοίρασε επτά, όσες είχε και στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα.

*Ο Παναθηναϊκός είχε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα δύο παίκτες με συντελεστή +5 στην αναλογία ασίστ/λαθών αφού ο Ουόλτερς είχε 8/3 και ο Πονίτκα 7/2. Οι δυο τους ισοφάρισαν την κορυφαία «πράσινη» επίδοση της σεζόν αφού ο Πολωνός είχε την ίδια απέναντι στον Προμηθέα (7/2).

*Μέσα από την 63η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Λευτέρης Μαντζούκας με τους 10 πόντους του έφτασε και ξεπέρασε τους 200. Παράλληλα επιχειρώντας τέσσερα τρίποντα (2/4), έφτασε σε τριψήφιο αριθμό προσπαθειών από τα 6,75 και μετράει πλέον 36/103 (34,95%).

Το «πράσινο» 19-0 ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί

Ο Παναθηναϊκός απλοποίησε από πολύ νωρίς τη δουλειά του, στον δρόμο για την 35η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του επί του Άρη, προηγούμενος με 19-0 στο 5:35. Παράλληλα ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί της φετινής Basket League αφού ένα 19-0 είχε κάνει και ο Απόλλων Carna στο ματς της 6ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt μετατρέποντας το 29-33 του 17:06, στο 48-33 του 24:21.

*Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι έχοντας τα διπλάσια αμυντικά ριμπάουντ από εκείνα του Άρη (32-16). Ο συντελεστής του +16 αποτελεί νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο ήταν το +15 που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό (15-30).

*Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε για δεύτερη φορά φέτος έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό είχε συμβεί και στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna στην Πάτρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.