ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ξέμεινε από λύσεις και παραδόθηκε

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Σπόραρ πριν το ματς, έχασε τον Μπερνάρ στο ημίχρονο, ήταν άτυχος με το δοκάρι του Τσέριν. Το... κερασάκι έφερε το λάθος του Βαγιαννίδη για το 1-0 του ΠΑΟΚ, με τον Τάισον να υπογράφει το τελικό 2-0 και να δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον δικέφαλο.

Ξέμεινε από λύσεις και παραδόθηκε

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Σπόραρ πριν το ματς, έχασε τον Μπερνάρ στο ημίχρονο, ήταν άτυχος με το δοκάρι του Τσέριν. Το… κερασάκι έφερε το λάθος του Βαγιαννίδη για το 1-0 του ΠΑΟΚ, με τον Τάισον να υπογράφει το τελικό 2-0 και να δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον δικέφαλο.

Το ματς

Με τον Άνταμ Τσέριν να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και τον Φώτη Ιωαννίδη να ξεκινάει στην ενδεκάδα επέλεξε να ξεκινήσει το ματς στην Τούμπα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχηματισμό 4-3-3.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με το πρώτο πεντάλεπτο στην Τούμπα να περνάει χωρίς σπουδαία φάση για τις δύο ομάδες.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 33.380 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε κίνηση και επιθετική προσέγγιση στο χορτάρι, ο ΠΑΟΚ ήταν συμπαγής χωρίς να αφήνει κενά στη μεσαία γραμμή και πεδίο δράση για τα χαφ των «πρασίνων».

Με τη συμπλήρωση δεκαλέπτου, υπήρξε η πρώτη τελική στο ματς για την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Ζίφκοβιτς να σουτάρει άστοχα από πλάγια θέση.

Το ματς είχε σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Αγκούστο να βλέπει την πρώτη κίτρινη για επαφή πάνω στον Μπερνάρ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 20αλεπτο, με την επιθετική ανάπτυξη του «τριφυλλιού» να είναι εξαιρετική και τον Τσέριν να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι, μετά το γύρισμα του Ιωαννίδη.

Στο 26΄ η σέντρα του Βαγιαννίδη που έφυγε στην αντεπίθεση βρήκε αμυντικό, με το «τριφύλλι» να συνεχίζει να έχει εξαιρετική κίνηση στο χώρο. Στο 28΄ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του στον Κουρμπέλη που θα μπορούσε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο, αλλά δέχθηκε την επαφή από αμυντικό.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 36΄ για να δούμε φάση από τον ΠΑΟΚ, με το σουτ του Τόμας να φεύγει πλάγια άουτ. Το ματς δεν είχε μεγάλες φάσεις, αλλά είχε μπόλικη τακτική, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσήλωση των παικτών του.

Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε ο Παναθηναϊκό στο β΄ μέρος, καθώς Μπερνάρ και Κουρμπέλης αποχώρισαν και στη θέση τους μπήκαν οι Βέρμπιτς και Τσόκαϊ. Στο 52΄ ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το μοναδικό λάθος που έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον Βαγιαννίδη να γυρίζει λανθασμένα πίσω τη μπάλα, ο Τόμας το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν για το προβάδισμα του ΠΑΟΚ 1-0.

Στο 57΄ ο Ζίφκοβιτς γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, με τον Πούγγουρα να απομακρύνει. Στο 70΄ ο Ρούμπεν σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Κοτάρσκι. Στην πρώτη του επαφή σχεδόν με τη μπάλα ο Τάισον πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν για το 2-0, μετατρέποντας σε ασίστ την πάσα του Ολιβέϊρα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα «έσβησε», ο Παναθηναϊκός είχε μια υποψία φάσης για να ξαναμπει στο ματς στο 85, ο Τσέριν αδράνησε στο γύρισμα του Πούχατς και οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ απομάκρυναν.

Στο 89΄ο Καμπετσής δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ο Σβαμπ τον πρόλαβε και έδιωξε. Ο Σβαμπ στο 90ο λεπτό σούταρε ο Λοντίγκιν έδιωξε. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ έχασε διπλή ευκαιρία, με τη μπάλα εν τέλει να απομακρύνεται. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε το παραμικρό, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 2-0.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.