ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Η κακή εικόνα στο δεύτερο μέρος κοστίζει! (vids)

Ο Παναθηναϊκός έκανε την τέταρτη γκέλα του μετά την διακοπή, με την κακή εικόνα στα δεύτερα ημίχρονα των ματς αυτών να κοστίζει. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Η κακή εικόνα στο δεύτερο μέρος κοστίζει! (vids)

Ο Παναθηναϊκός στην επανέναρξη μετά την διακοπή του πρωταθλήματος έχει δώσει συνολικά 8 παιχνίδια. Τα τρία από αυτά για το Κύπελλο και τα πέντε για το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι σε αυτά μετρούν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Με λίγα λόγια οι πράσινοι στα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια έχουν κάνει γκέλες, που έχουν ως αποτέλεσμα η διαφορά από την ΑΕΚ να πέσει στο +4 και την ίδια στιγμή να έχουν είναι δύσκολα τα πράγματα στο κομμάτι πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, μιας και ηττήθηκαν με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το τριφύλλι δεν είχε τραγικό πρόσωπο σε αυτά τα ματς. Πιο συγκεκριμένα ήταν και στα τέσσερα διπρόσωπος και αυτό είναι ένα θέμα που προβληματίζει άπαντες.  Ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια αυτά έχει ξεκινήσει δυνατά το ματς, αλλά δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ή σε κάποια ματς να… κλειδώσει τη νίκη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα δεύτερα κομμάτια των παιχνιδιών η απόδοση να πέφτει και στο τέλος αυτό να το πληρώνει είτε με ήττα είτε με απώλεια βαθμών.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ματς:

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1

Το τριφύλλι στο παιχνιδι αυτό μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Μπερνάρ και μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το μισό μέτρο. Οι πράσινοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέτρος οι πράσινοι δεν είχαν την εικόνα που έπρεπε. Έχασαν μια – δύο ευκαιρίες, αλλά δεν καθάρισαν το ματς και κάπως έτσι στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άοσμαν έβαλε το γκολ και το τριφύλλι έκανε την πρώτη του γκέλα.  Στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός αν είχε βάλει τα γκολ που έπρεπε η ιστορία θα ήταν διαφορετική.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 973 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1

Ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες από 8ο λεπτό του αγώνα. Το τριφύλλι στο πρώτο μέρος του αγώνα είχε την κατοχή, πίεζε έκανε συνεχώς ευκαιρίες, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ένα ματς που θα έπρεπε οι πράσινοι να είχαν κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο το τριφύλλι κυριεύθηκε από το άγχος του και με εξαίρεση το δοκάρι του Παλάσιος στο 51΄,  δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικά. Επτά λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με ανούσιο τρόπο προσπάθησε να απειλήσει. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και σε μία από τις λίγες που αναπτύχθηκε σωστά ο Ιωαννίδης έσωσε τον βαθμό.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερο από την Ένωση. Είχε σε πολλές φάσεις σωστές προϋποθέσεις για να βγει στην αντεπίθεση και να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο μέρος σαν κάτι να άλλαξε. Η απόδοση της ομάδας έπεσε και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Πινέδα λίγα λεπτά μετά την κροτίδα που έπεσε κοντά στον Μπρινιόλι. Στο 98΄ ο Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι πράσινοι είχαν κακή εικόνα στο δεύτερο μέρος.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς. Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τσέριν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Βλέποντας το πρώτο ημίχρονο όλοι πίστεψαν ότι το τριφύλλι θα έφευγε με αποτέλεσμα από την Τούμπα. Μετά την αλλαγή των Μπερνάρ – Κουρμπέλη (ο πρώτος είχε ενοχλήσεις και ο δεύτερος ίωση) ο Παναθηναϊκός έδειξε μια πολύ κακή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα από το αν το πρώτο γκολ προήλθε από το λάθος του Βαγιαννίδη.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει καλύτερο πρόσωπο στα δεύτερα ημίχρονα των παιχνιδιών. Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε ότι γι΄ όλα αυτά απαιτείται και ενίσχυση, καθώς είναι ελάχιστοι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να αλλάξουν την ιστορία ενός αγώνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.