ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Μια από τα ίδια και ήττα στην Μπολόνια

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, αλλά μπλόκαρε μόλις πέρασε μπροστά (57-55) και εν τέλει γνώρισε την ήττα με 74-64 από την ιταλική ομάδα, για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 7-13 το πράσινο ρεκόρ.

Παναθηναϊκός: Μια από τα ίδια και ήττα στην Μπολόνια

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, αλλά μπλόκαρε μόλις πέρασε μπροστά (57-55) και εν τέλει γνώρισε την ήττα με 74-64 από την ιταλική ομάδα, για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Στο 7-13 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Η Βίρτους στις πρώτες της επιθέσεις στον αγώνα μέτρησε 4/4 στα σουτ εντός παιδιάς με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 10-5 στο 4’. Παρά τα τέσσερα γρήγορα λάθη που είχε υποπέσει η ομάδα του Σκαριόλο και τα τρία κλεψίματα του Παναθηναϊκού το +5 διατηρήθηκε για τους γηπεδούχους (12-7 στο 5’), κυρίως εξαιτίας της αστοχίας των «πρασίνων» και των κακών συνεργασιών στην επίθεση.

Ο «πονοκέφαλος» για το «τριφύλλι» ήταν ο Τόκο Σενγκέλια, που είχε ξεκινήσει εξαιρετικά και με επτά προσωπικούς πόντους και τρεις ασίστ έγραψε το 18-9 στο 9’,αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ, αφού η νωθρότητα στην άμυνα των «πρασίνων» ήταν παρούσα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 18-11.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.492 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για πρώτη φορά η διαφορά σκαρφάλωσε σε διψήφιο αριθμό στο 12’ (23-11), αφού η Βίρτους είχε βρει μπόσικο τον Παναθηναϊκό στη ρακέτα, όπου και επιτίθονταν, είτε απέναντι στον Παπαγιάννη, είτε στον Γκουνταίτις. Το -14 (25-11 και 27-13 στο 13’), ήχησε  επικίνδυνα στο «τριφύλλι», που επιθετικά είχε πολλά προβλήματα με ατομικό παιχνίδι, κακή κυκλοφορία μπάλας και άστοχες επιθέσεις.

Ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ, το «τριφύλλι» επέστρεψε στο παρκέ με 3/3 τρίποντα από Γκριγκόνις, Ουόλτερς και Μπέικον μείωσε σε 27-22 στο 15’, εξαιτίας της καλύτερης κυκλοφορίας της μπάλας και της περισσότερης κίνησης που είχαν οι επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Η αντίδραση της Βίρτους ήρθε άμεσα, στέλνοντας εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (36-24 στο 17’).

Οι Ιταλοί συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το ματς, βρίσκοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13 (43-30), έκλεισαν σχεδόν ιδανικά ένα πρώτο μέρος που ο Παναθηναϊκός πέραν κάποιων μικρών διαστημάτων δεν είχε καλή εικόνα.

Λι και Ουόλτερς βρέθηκαν στην ίδια πεντάδα με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι «πράσινοι» κράτησαν χωρίς πόντο την Βίρτους για δύο λεπτά και έτσι μείωσαν τη διαφορά στο -8 (43-35 στο 22’). Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Τεόντοσιτς (το 3ο του) και ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού Ουόλτερς υπέγραψαν την επιστροφή του «τριφυλλιού» στο ματς μειώνοντας σε 44-39 στο 24’, για να απαντήσει με σερί 5-0 η ιταλική ομάδα (49-39 στο 26’), που έφερε το τάιμ άουτ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο παρκέ πιο σκληροί στην άμυνα και μέσω αυτής βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση, ροκανίζοντας τη διαφορά στο -4 (52-48) στο 28’. Το -4 για τον Παναθηναϊκό διατηρήθηκε έως το τέλος της τρίτης περιόδου (55-51), αφήνοντας έτσι όλα τα σενάρια ανοιχτά για την τέταρτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στον πόντο (55-54) στην τέταρτη περίοδο, την ώρα που η άμυνα του «τριφυλλιού» είχε κρατήσει άποντη την Βίρτους για περισσότερα από τρία λεπτά.

Έτσι το «τριφύλλι» προσπέρασε (55-57 στο 33’) με τρίποντο του Πονίτκα που βοηθούσε σε πολλούς τομείς για ένα ακόμα ματς. Η Μπολόνια σε δύο κατοχές ανέκτησε το προβάδισμα (60-57 στο 34’) και ο Ράντονιτς πήρε τάιμ άουτ για να σταματήσει το ρυθμό των Ιταλών.

Το σερί της Βίρτους μετά το +2 του Παναθηναϊκού έφτασε το 12-0 και η διαφορά πήγε εκ νέου στο -10 (67-57 στο 38’) για τους «πράσινους», που είχαν κολλήσει επιθετικά είτε αστοχώντας, είτε κάνοντας λάθη. Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν νέα αντίδραση και έτσι γνώρισαν την ήττα με τελικό σκορ 74-64.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.