ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εξέλιξη βόμβα για Εύα Καϊλή!

Συνθήκες μεσαίωνα και βασανιστήρια κατήγγειλε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ εν αναμονή της απόφασης για αποφυλάκιση ή μη της πρώην αντριπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου από τις φυλακές Χάρεν για το σκάνδαλο του Κατάρ για το οποίο έχει προφυλακιστεί.

Εξέλιξη βόμβα για Εύα Καϊλή!

Τι κατήγγειλε ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Συνθήκες μεσαίωνα και βασανιστήρια κατήγγειλε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ εν αναμονή της απόφασης για αποφυλάκιση ή μη της πρώην αντριπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου από τις φυλακές Χάρεν για το σκάνδαλο του Κατάρ για το οποίο έχει προφυλακιστεί.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε αρχικά ότι «Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της» ενώ συμπλήρωσε «Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα».

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.466 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κρατείται εδώ και περισσότερο ένα μήνα στις βελγικές φυλακές του Χάρεν, ενώ είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι», ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

«Ό,τι και να μου κάνουν…»: Αν ισχύει αυτό για την Εύα Καΐλή, κάποιος πρέπει να παρέμβει

«Όσα βασανιστήρια και αν μου κάνουν δε θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα», ήταν η δήλωση της Εύας Καϊλή στο MEGA. Οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος θα προχωρήσουν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, σε καταγγελία των βασανιστηρίων στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

O βασανισμός κρατουμένου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα για τους Βέλγους και όπως αναφέρει ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων «Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα».

Αν ισχύουν όσα καταγγέλλουν οι δικηγόροι και η ίδια η Εύα Καϊλή τότε μιλάμε για πρωτόγνωρες μεθόδους ανάκρισης που δε συνάδουν με τις συνθήκες κράτησης που περιέγραφαν τα αρχικά ρεπορτάζ.

Ειδικά για τις φυλακές Χάρεν που κρατείται τα δημοσιεύματα ανάφεραν φυλακές σύγχρονες και πρότυπες. Θεωρούνται πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα, είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.

Πηγή: instanews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.