ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οι «ιδιαιτερότητες» του πράσινου πάγκου στις συναντήσεις με το Λαύριο

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από το Λαύριο για τη 13η αγωνιστική της Basket League, σε ένα ματς με τη δική του σημασία για τους τεχνικούς του «τριφυλλιού».

Οι «ιδιαιτερότητες» του πράσινου πάγκου στις συναντήσεις με το Λαύριο

Μετά την ήττα από τη Βίρτους στην Μπολόνια, ο Παναθηναϊκός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να παρουσιαστεί βελτιωμένος στο εκτός έδρας ματς με το Λαύριο για τη 13η αγωνιστική της Basket League, την ώρα που ο Ντέγιαν Ράντονιτς βρίσκεται υπό έντονη πίεση.

Το Panathinaikos24.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τις τελευταίες επισκέψεις του «τριφυλλιού» στην πόλη της ανατολικής Αττικής, οι οποίες είχαν τη δική τους σημασία για τους προπονητές της ομάδας.

Η σεζόν 2020-21 ήταν η πρώτη με την πολιτική των «εσόδων-εξόδων» για τον Παναθηναϊκό, που ξεκίνησε με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο του. Ο άπειρος τεχνικός δεν κατάφερε να έχει ιδιαίτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας και απολύθηκε τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της περιόδου.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.070 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αφορμή δόθηκε με την ήττα (92-82) στο Λαύριο στις 3 Ιανουαρίου του 2021, σε μια αναμέτρηση που οι «πράσινοι» κατέρρευσαν μετά την ανάπαυλα και δέχθηκαν επιμέρους σκορ 61-40! Αντικαταστάτης του Βόβορα ήταν ο Όντεντ Κάτας, ο οποίος καθοδήγησε το «τριφύλλι» στο νταμπλ εκείνη τη σεζόν. Κατά… διαβολική σύμπτωση, το τελευταίο ματς του Ισραηλινού τεχνικού στον πάγκο του «εξάστερου» ήταν στο Λαύριο.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουνίου του 2021, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό (66-82) από την πόλη της ανατολικής Αττικής για τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος, έκανε το 3-1 και σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου. Λίγες ημέρες μετά όμως αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.

Διάδοχος του Κάτας ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος αποχώρησε από τον «πράσινο» πάγκο στις μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα (62-68). Ο Γιώργος Βόβορας επιλέχθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ως ο άνθρωπος που θα καθοδηγούσε –ως υπηρεσιακός προπονητής- το «τριφύλλι» μέχρι το φινάλε της περιόδου.

Ο 46χρονος τεχνικός έκανε το… ντεμπούτο του εκεί όπου εκδιώχθηκε λίγους μήνες νωρίτερα. Στο Λαύριο δηλαδή. Συγκεκριμένα, στις 17 Απριλίου του 2022, οι «πράσινοι» επικράτησαν 91-82 των «μεταλλωρύχων» για την 22η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για να δούμε αν η φετινή επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην πόλη της ανατολικής Αττικής θα έχει τη δική της σημασία για τον Ντέγιαν Ράντονιτς, που βιώνει έντονη αμφισβήτηση και πιθανώς να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.